matony Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 mám takýto problém... Niekedy sa mi stáva, že mi ostane visieť spojkový pedál. Niekedy ostane úplne na spodku,ale zväčša ostane v polovici dráhy. Spojkový pedál potom špičkou nohy vrátim do pôvodného stavu a ďalej funguje. Čo to môže spôsobovať...? Je tam nejaká pružina..? Stalo sa Vám to tiež...? :myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Dragon Posted November 3, 2006 Share Posted November 3, 2006 Tak mě se to stává taky-řešim to stejně -špičkou boty pedál vytáhnu zpátky:( Udajně je tam nějaký exentr,ze kterýho vypadava snad závlačka? -nevim přesně-snad to tu nějakej mechanik bude vědět přesně... Ale na funkčnost by to nemělo mít velkej vliv:aut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukasVitovsky Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 Původně zaslal: matony mám takýto problém... Niekedy sa mi stáva, že mi ostane visieť spojkový pedál. Niekedy ostane úplne na spodku,ale zväčša ostane v polovici dráhy. Spojkový pedál potom špičkou nohy vrátim do pôvodného stavu a ďalej funguje. Čo to môže spôsobovať...? Je tam nejaká pružina..? Stalo sa Vám to tiež...? :myslim Snad by to mělo bejt pružinou,máma si takhle nechala udělat pedály do auta do 406 do autoškoly a taky se jí to zasekávalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rebik Posted November 24, 2006 Share Posted November 24, 2006 Může to být jak lanko tak pedál....... Chce to odzkoušet....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Syro Posted November 27, 2006 Share Posted November 27, 2006 Myslím, že to bude nejakou pružinou! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosr Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Má dojem že vás čeká brzká výměna spojkového kompletu i s \"domečkem\" co na něm jezdí spojkové ložisko, přesně tuto závadu jsem měl u své 406 v létě. Když jsem vyjmul převodovku měl jsem zadřený ložisko spojky,vodící trubku ložiska \"domeček\" od spojkového ložiska přebroušený a ložisko také zdevastovalo přítlačný kotouč (pružiny). Doporučuji neotálet s výměnou poslední štace je že už nezařadíte. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted December 12, 2006 Share Posted December 12, 2006 Původně zaslal: tosr Má dojem že vás čeká brzká výměna spojkového kompletu i s \"domečkem\" co na něm jezdí spojkové ložisko, přesně tuto závadu jsem měl u své 406 v létě. Když jsem vyjmul převodovku měl jsem zadřený ložisko spojky,vodící trubku ložiska \"domeček\" od spojkového ložiska přebroušený a ložisko také zdevastovalo přítlačný kotouč (pružiny). Doporučuji neotálet s výměnou poslední štace je že už nezařadíte. Nesouhlasím, mně to takhle trošku \"propadá\" už 140 t km, spojkovým kompletem to nebude. spíš nějaký blbý prokluz v pedálu a táhla. Pomohlo, když mi prohlídli a opravili pružinu u pedálu, která táhne pedál nahoru (u 607, a prý je stejná i u Partnera, o 406 nevím) [upravil dne 12.12.2006 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matony Posted December 12, 2006 Author Share Posted December 12, 2006 to tosr... Tvoja odpoveď prišla príliš neskoro ... viac môj príspevok :mad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbily Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 Původně zaslal: P607Olda Nesouhlasím, mně to takhle trošku "propadá" už 140 t km, spojkovým kompletem to nebude. spíš nějaký blbý prokluz v pedálu a táhla. Pomohlo, když mi prohlídli a opravili pružinu u pedálu, která táhne pedál nahoru (u 607, a prý je stejná i u Partnera, o 406 nevím) Mám stejný problém, Partner 1,9D, r.v.2000. Takže pouze vyčistit a opravit/vyměnit pružinu? Jak se ten díl jmenuje? Potvrzuji, že spojka normálně funguje, jen občas visí pedál a nevrátí se nahoru. Jsem zvyklý, takže mi to nevadí, ale žena mudruje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P607Olda Posted April 3, 2007 Share Posted April 3, 2007 Byl to díl za 68 Kč (snad nejlevnější na 607:D). Takové černé plasty s pružinou, je to tam šroubováno dvěma šroubky. PS:už se to zase úplně nevrací (asi 5 až 10 mm)... vrže to, asi by to chtělo promazat Fotka: je to foceno pod pedálem spojky svisle nahoru [upravil dne 3.4.2007 P607Olda] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jbily Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Díky, mrknu na to, strašili mě v servisu , že to je nějaký složitý mechanismus a rozhodně nemluvili o dílu za desetikoruny... J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefan00 Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Ja som mal podobný problém na Picasse 2,0 HDi. Tiež mi ostával spojkový pedál dole a pozdvihnutí išiel normálne. Chyba bola v spojkovom lanku, na ktorom bol samonastavovací systém, na ktorom už boli vydraté drážky, tak to blblo. Po výmene lanka to bolo OK. Ale P 406 má pokiaľ viem hydraulicku spojku, takže neviem ....:myslim:myslim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 Mně na BMW spojkový pedál taky vrže a jsou to silonový futra nahoře na pedálu. Díly mám doma už 4 měsíce, ale zatraceně se mi do toho nechce... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuboSE Posted April 4, 2007 Share Posted April 4, 2007 ano stare 1.9TD mali myslim lankovu a 2.1TD mali hydraulicku no a HDi maju myslim vsetky hydraulicku(samozrejme ze sa bavime len o 406, ostatne neviem)...mal som presne takyto isty problem na 2.1TD a preto som myslel ze je zavzdusnena ta hydraulika ktora je tak krasne vymyslena na 2.1TD ze sa neda odvzdusnit oproti HDi-ckam a tak som sa dal do toho ze ja to aj tak odvzdusnim a nepodarilo sa(stalo ma to potom 9500sk lebo nahrady na to nevyrabaju a tak len v peugeote) a este mi spadla tycka z toho hydraulickeho mezchanizmu do spojokvej casti motora a tak som radsej uz ani nestartoval...inac uz sa dost ozivalo pred tym lozisko na spojke tak ze ked mi bude vyberat tu tycku ze si dam vymenit aj celu spojkovu sadu no a nakoniec som prisiel na to po vymene ze problem nebol vo zavzdusnenej hydraulike na spojku ale v spojkovej sade kde bolo v cavese aj lozisko aj lamela aj tanier...cele to stalo aj s tou hydraulickou sadou a spojkovou a robotou dakych 22sk ...este jedna vec z toho vypliva-hydraulicky mechanizmus ani nic okolo toho(pruzina atd) nemaju s tym nic spolocne na 406!!! je to 99% na vymenu spojokovej sady :super:super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MageC Posted April 9, 2007 Share Posted April 9, 2007 Jo to se me taky stava ale pouze nekdy v lete pri vysokych teplotach, pry to ale neni nic vazneho Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts