Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: oni

tak proc tedy kdyz prijde nekdo s uplne obycejnou skodarnou,ma tam vyladenej motor obycejnema a levnejma doplnkama,pokud ma frezu,zrucny ruce a vi jak na to,tak to ma zadarmo,potom zajede nekam na zavody a dava na prdel klidne i 1.6 , 1.7!znam SKOdovku ktera da 180 jako prd a to ma motor pouze po GO!jaktoze to nekde jde a nekde nejde!!!

To as izáleží, jak už je kdo šikovnej a na co má náladu! Myslim, že s trochou šikovnosti a dobře vybavenou dílnou se dá udělat cokoliv a škodovka je na takový přestavby jako dělaná, všechno je na ní relativně levný a dílů je jako listí na podzim!

Známej měl staričkou užovku, dal do toho motor z rapida, za pár šupů sehnal ostrou vačku (myslim, že za ni dal kolem litru), dobastlil tam filtr, vejfuk, měl tam nápravy z Mka a stáhnul si setrvák. Jinak to byla sériovka a co to s ní udělalo bylo neuvěřitelný, feliny, fábky, favority s tim dával hravě a myslim, že ani já s Peggy bych nic nezmoh! Měla krásnej zvuk a do otáček to šlo jak nějaká silnice (motorka), na asfaltě to roztočil na místě jako prd. Byla to radost se na to dívat!

Odesláno

tak proc tedy kdyz prijde nekdo s uplne obycejnou skodarnou,ma tam vyladenej motor obycejnema a levnejma doplnkama,pokud ma frezu,zrucny ruce a vi jak na to,tak to ma zadarmo,potom zajede nekam na zavody a dava na prdel klidne i 1.6 , 1.7!znam SKOdovku ktera da 180 jako prd a to ma motor pouze po GO!jaktoze to nekde jde a nekde nejde!!!

protoze vi jak na to, rozumi tomu motoru, ma zrucny ruce s vybavenou dilnou a dilu na tenhle motor se vali v kazdy vesnici mraky za par korun pro pripad, ze neco odejde. pak si to je schopnej vymenit sam, klidne jeden motor na deset tisic km....

tyhle motory jsou ve vyrobe od dob S100, prakticky nic vyznamneho se na nich nezmenilo az do dob favoritu, kdy pribyla elektronika. v dobach, kdy ty auta jezdily nebylo u nas nic jineho pro bezne lidi ke koupi, matros zmizel ze skladu, freza a soustruh stala ve fabrice a delalo se v pracovni dobe, overene navody na ostre vacky se daly sehnat pres zname (dnes jich je hafo na netu, staci hledat), upravy tech motoru se delaly i profi na zavody a odtud opet plynulo know-how. elektronika na motoru prakticky nebyla...

ono to jde i na dnesni motory stylu 1.4. ale proc? \"levne\" veci typu filtr jsou placebo, vetsina vetsich uprav nutne znamena i soft v RJ, coz neumi kazdy udelat. drazsi veci jako vymena vacky atd. tim padem nemaji ekonomicky smysl - vymena za totez v 1.6, 1.8, 2.0... proste silnejsi verzi vyjde levneji, bude legalni a pojede lip. to je duvod, proc to moc lidi nedela! kdy to konecne pochopite? :)

mmch, v Brne je firma, ktera predelava S16 na cvicna auta pro zavody, vyhazi prebytecnou zatez (bagy, klima, calouneni, ...... proste odstrojeni), vymena vacky, kompresor, ECU, a dalsi spousty veci, vysledek je ze to auto ma vykon uplne nekde jinde - slysel jsem o 250k na brzde. na druhou stranu to zere i sterk kolem silnice, na volnobeh litaji otacky, zivotnost motoru rapidne klesne, z emisi se vetsine meraku udela zle a stoji to balik.

Odesláno

no ten motor posledni byl danej i do tech prvnich fabii!!taky si rikam ze jsem mel zustat u facka,ale zase to pohodli co mam u 306 ve facku neni ani zdaleka!!!

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

protoze vi jak na to, rozumi tomu motoru, ma zrucny ruce s vybavenou dilnou a dilu na tenhle motor se vali v kazdy vesnici mraky za par korun pro pripad, ze neco odejde. pak si to je schopnej vymenit sam, klidne jeden motor na deset tisic km....

tyhle motory jsou ve vyrobe od dob S100, prakticky nic vyznamneho se na nich nezmenilo az do dob favoritu, kdy pribyla elektronika. v dobach, kdy ty auta jezdily nebylo u nas nic jineho pro bezne lidi ke koupi, matros zmizel ze skladu, freza a soustruh stala ve fabrice a delalo se v pracovni dobe, overene navody na ostre vacky se daly sehnat pres zname (dnes jich je hafo na netu, staci hledat), upravy tech motoru se delaly i profi na zavody a odtud opet plynulo know-how. elektronika na motoru prakticky nebyla...

ono to jde i na dnesni motory stylu 1.4. ale proc? \"levne\" veci typu filtr jsou placebo, vetsina vetsich uprav nutne znamena i soft v RJ, coz neumi kazdy udelat. drazsi veci jako vymena vacky atd. tim padem nemaji ekonomicky smysl - vymena za totez v 1.6, 1.8, 2.0... proste silnejsi verzi vyjde levneji, bude legalni a pojede lip. to je duvod, proc to moc lidi nedela! kdy to konecne pochopite? :)

mmch, v Brne je firma, ktera predelava S16 na cvicna auta pro zavody, vyhazi prebytecnou zatez (bagy, klima, calouneni, ...... proste odstrojeni), vymena vacky, kompresor, ECU, a dalsi spousty veci, vysledek je ze to auto ma vykon uplne nekde jinde - slysel jsem o 250k na brzde. na druhou stranu to zere i sterk kolem silnice, na volnobeh litaji otacky, zivotnost motoru rapidne klesne, z emisi se vetsine meraku udela zle a stoji to balik.

Jak říkáš.

Když se podíváte na jakýkolik stránky těch 205 Mi16, V6 apod. v Holandsku tak to sou kluci co dělají v dílnách.

Mají dostatek různých dílů, stroje, zkušenosti apod.

Další věc je ať si kdo chce dělá co chce se škodovkou, která předjede Feldu (óó huráá, dejte mu nobelovku) ale doufám, že si ten člověk uvědomuje, že škodovka je z papíru. Může tam být jakejkoliv motor a já nevím co ale o tom autě si budu pořád myslet svoje. Prostě škodovka je auto do šrotu protože je to nebezpečnej krám.

Dál si myslím, že lidi co mají v autě 40-60kW a pátrají jak to zvýšit by si měli ty peníze ušetřit (jak psal Ajsik) a koupit si BMW E30 2.0i.

Cena je totíž od 20-40tis. a člověk kterej do toho přesedne z 1.4 si bude myslet že to je raketa. Ona to je.

Řadovej šestiválec je totíž téměř nezničitelnej a jediný do čeho se dá investovat je lepší převodovka a diferák ze silnějších motorů a díky těmto dílům, který stojí pár tisíc se dá s autem v klidu aji driftovat.

Když to shrnu - koupit si víkendovku, platit pov.ruč jenom přes léto, udělat pár úprav a užívat si krásy pořádnýho motoru.

Odesláno

o úpravách škodováckých motorů vím dost.Kdysi jsem jezdil hobbycross s fáčkem.Základ úpravy byl vrch motoru.Hlava:zbroušená o1 mm,silnější pružiny ventilů z golfa,slicování a leštění výfukového potrubí a kanálů,spočítané a vyrobené svody,absorpční výfuk,probroušené sací potrubí karburátor z 613ky,filtr z liazky,vačka 280°,lehčený setrvák a řemenice,atd.Výsledek byl ten,že kára šla blbě startovat,musela mít volnoběh jako kráva,žrala jak tank,špatně se zbírala z nízkých otáček,musela se pořád točit,ale v točkách jela jak pila v záběru točila až 7500ot..Bohužel jenom několik závodů pak motor umřel na spodek.Zaklepala klika a bylo po srandě.Problém byl v tom,že škodovka má kliku uloženou jenom na 3.ložiskách,nä rozdíl třeba golf na 5.Zkoušeli jsme různé oleje,ale nakonec po několikáté výměně kliky jsme to vzdali.Borci,kteří měli jenom trochu upravený káry na tom byli nakonec líp,protože měli spolehlivost a dojížděli pravidelně.Já jsem dojížděl dost často druhej,bohužel na laně za traktorem.

Odesláno

2fusion: skodovka je z papiru a 205 z kartonu... :) co se tyka bezpeci osadky, neni tam zasadni rozdil... jak se jiz mohlo presvedcit docela dost majitelu starych GTI pasti... a spousta jich je dobastlenejch po tezky bouracce z kdeceho, povarenejch na kolene atd.

co se tyka BMW za dvacitku, docela by me zajimal technickej stav ostatnich dilu krome motoru... priznavam, ze jsem zatim takove auto nezkoumal, ale soude ceny to asi nebude zrovna nic moc bezpecneho (zejmena pro ty druhe....) a urcite tam bude dost veci zralych na vymenu.

ale mas pravdu, ze koupit neco rozumneho jako vikendovku na leto je zajimavejsi (i kdyz, se zadohrabem je v zime vice legrace :) ), vzdyt i ty 205GTI (treba i v predstavbe na Micko) se daji poridit v dobrem stavu kolem padesati, dneska uz to skoro nikdo nechce, krome nactiletejch pycusu, a ty zase nemaji prachy... :). A delo je to pekny, ale pozor, neodpousti chyby....

a pocitam, ze ty lidi co do toho sednou z 1.4 to rozstipou uz na prvnim strome... :myslim a kdyz ne, tak je to na provozu zezere i s botama :D (uz vidim ty argumenty - prece nebudu platit druhe drahe ruceni, vzdyt to chlasta benzin!, to stoji tricet tisic, filtr vyjde na kilo :) atd)

Odesláno

2Fusion: to jde. podobne se chova S16 2.0 v 306 :) na druhou stranu auto na vikendove blbnuti nejezdi poklidnou jizdou, a nejen benzin jsou provozni naklady. nastesti to nemusim prilis resit...

Odesláno

no když si tu víkendovku dáte do kupy tak je to pak vcelku v klidu pokud ji někde nerozštípete , pokud s ní najedete do 5000km ročně tak se ani moc nebude kazit ;-)

jinak není nic lepšího než si v sobotu vytáhnout káru ven a pěkně ji provětrat na okreskách kde je téměř nulový provoz a člověk na těch pár kilometrech ani nehledí že to bere 20l / 100km prostě tomu dá a pak se vrátí zpět a sedne do sériovky a jede si za svých 4,5/100km poklidným tempem a všichni \"rádoby\" závodnící (hlavně HTP positive) mu zanechají pouze směv na tváři ...

ps. všimli jste si že na dálnici mimo limuzín (passat,A4,A6 apod...) jsou hned za nimi nejrychlejší 1,2 HTP fábie nejlépe v kombíku a s černým \"P\" - už nad tím delší dobu uvažuji protože nechápu jak docílí toho že jedou 160kmh ... dyť to musí mít skoro 6000 ot.min. beru že to jsou firemní káry a že to je těm lidem jedno ale dyť to auto musí jet na 95% výkonu ...:myslim?

Odesláno

2ajsik: pridej jeste octavky v 1.9 TDi :) obvykle me tyhle typci nervozne problikavaji, kdyz jedu kilo na uzavirce, kde je osmdesat... a vsimnul jsem si, ze kdyz jim za koncem uzavirky uhnu do pravyho pruhu se zarazenou ctyrkou, obvykle zmizi kdesi vzadu... divny ukaz :)

btw, jeden takovej to zkusil dokonce dvakrat, jednou za Prahou a podruhy kus pred Humpolcem, a kupodivu je to opakovatelny jev :myslim

a znam kamarada, co si jako vikendovku poridil OT-64 :) tech 180HP a spotreba 30l na sto.... :D

Odesláno

No já bych to viděl celkově na koncern VW... nehážu všechny do jednoho pytle (vždy vyčnívaji ty prasata, že jo), ale začíná to Fabii 1.2 HTP a končí Audi A8. Někdy je to s nima docela sranda, viz. Vvitty... ale když docela slušně prší a já jedu po dálnici 100 a myslim si, že asi riskuju a měl bych zpomalit a kolem mě se prožene A6 asi tak 160... tak mě zamrazí. 1.2 HTP jede 160? Ale z kopce ne? Já viděl nejrychlejší 150 po rovince, když mě pomalu předjížděl, ale do kopce mu došel dech :)

PS:Sorry za OT

[upravil dne 14/12/06 Devilstorm306]

Odesláno

k tem fabkam,ted si deda poridil tu 1.2 a muzu rict ze jsem uzasem padnul na prdel!na to co to je za vykon a objem to ve dvou jede fakt moc krasne!!i ta dvojecka si hrabne!!horsi je to pak kdyz se nalozi,musi se to tocit a tocit,jinak tech 160 jede a s kopcem by jeka i vic!!!

Odesláno

Z recenze 1.2 6V HTP: \"Pokud s vámi začne závodit mladík s \"ospoilerovanou stodvacítkou\", má znamenitou příležitost zažít poprvé v životě vítězství nad moderním vozem.\"

To je děs. Neberu, že to někomu stačí ale to je jak 1.4 v Oktávce, taky výbornej nápad.

Tydle auta sou na okreskách a dálnicích nebezpečný.

Kdybych někdy v životě byl nucenej jezdit fábkou tak jedině 1.9TD.

Když sem jel se známým v 1.4 Fábii tak to musel točit do 4000 aby to vůbec jelo (3 lidi v autě).

Ale to ještě není nic oproti plánovaným novým Fábiím RS.

To bude plná republika debilů a sebevrahů, kteří navíc oslňují potakávačkama. Zabít.

Odesláno

devil... : no já jezdím s tím 1.4HDi těch 110-120 prostě na spotřebu. Každopádně naposled jsem zkoušel jet 150 trvale... a prostě mě týpek ve Fabii vyblikal, takže jsem mu uhnul a nepatrně přidal abych si přečetl štítek a byla to combi HTP (černé).:o

jinak když teda jedu s GTičkem tak taky vždycky zadupnu plyn a ujedu jim :D, ale jet v GTi více než 180 je sebevražda je to moc lehké a na našich dálnicích fakt vo hubu...tak potom zpomalím a nechám je předjet :-).

Odesláno
Původně zaslal: ajsik

devil... : no já jezdím s tím 1.4HDi těch 110-120 prostě na spotřebu. Každopádně naposled jsem zkoušel jet 150 trvale... a prostě mě týpek ve Fabii vyblikal, takže jsem mu uhnul a nepatrně přidal abych si přečetl štítek a byla to combi HTP (černé).:o

jinak když teda jedu s GTičkem tak taky vždycky zadupnu plyn a ujedu jim :D, ale jet v GTi více než 180 je sebevražda je to moc lehké a na našich dálnicích fakt vo hubu...tak potom zpomalím a nechám je předjet :-).

No to tak bejvá. Z kopce ve 150 tě vyblikaj, aby nakopci měli alespoň 120. Je to bohužel \"normální\".... zvykneš si.

Po městě s prázdnym 1 a 2 jede skoro snesitelně, možná ažý na ten kravál zepředu, ale jak zařadíš 3, nebo se dostaneš na magickou hranici 70km/h, tak se nikam nejede.

Na dálnic z kopce to roztrápíš na tachometrovejch 170-180, což je sice pozoruhodné, ale údaj naprosto k ničemu. Stačí mírnej kopeček a 130 na 5 s plynem na podlaze se nějak nedaří udržet. Nedej bože, aby si potřeboval při testování maximálky zabrzdit.

Odesláno

to sou ti,kteri maji velky objemy,kdyz uz se to jednou okusi,tak pak se do slabsiho nechce!!!ze??byl bych na tom podobne!!!

no a? proc taky?

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

to sou ti,kteri maji velky objemy,kdyz uz se to jednou okusi,tak pak se do slabsiho nechce!!!ze??byl bych na tom podobne!!!

no a? proc taky?

Prej z 1,2HTP padnul na prdel a 1,6 Felina předjede dvoulitrový SRičko... sahám si na zápěstí, jestli sem neumřel a nejsem v pekle.:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...