Dave_k Odesláno 6. březen Odesláno 6. březen Máte někdo zkušenosti s platbou do zahraničí v cizí měně? Moje banka mi dává celkem blbej kurz, tak hledám nějakou vhodnější alternativu. Narazil jsem na Revolut nebo Wise, kde slibují platby středovým kurzem "bez poplatků". Všude je nějaké ale. Tak jestli někdo máte zkušenosti, sem s nima. Citovat
sitler Odesláno 6. březen Odesláno 6. březen vetsinou jedu na revolutu, nebo na eurovym uctu v Airbance, ale tam je nutnost, aby ty prichozi platby na nej byly eurovy... pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Schreek Odesláno 6. březen Odesláno 6. březen Do zahraničí posílám vždycky Revolutem, bacha nesmí to být o víkendu, tam je příplatek. Ale jinak lepší kurz a bez poplatků... pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Dave_k Odesláno 9. březen Autor Odesláno 9. březen (upraveno) Rozuzlení. Tak jsem nakonec šel do Wise. A za mě dobrý. Na vyšší částky je lepší. Do 1500 eur je prý lepší Revolut. Založil jsem si účet (trochu pruda, fotka OP a selfíčko kvůli bioochraně) poslal kačky (převod trval cca 4hod), pak konverze na euro (jde založit podúčty v několika měnách) a následně platba. Peníze byly v cíli během pár vteřin. Dali mi kurz 24,55kč/1eur. Oproti bance, která chtěla 25,11 to ušetřilo docela dost peněz. Mají tam i kalkulačku, která dopředu spočítá za kolik to vyjde. Upraveno 9. březen uživatelem Dave_k Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen Taky používám Wise, akorát bacha na ty převody do Wise, že trvají déle. Dřív to bylo spíš do druhého dne než do 4h, okamžité těžko říct, jestli budou někdy v dohledné době umět. Citovat
Dave_k Odesláno 9. březen Autor Odesláno 9. březen Já s nějakou prodlevou počítal. Tuším, že jsem tam dokonce někde četl o 4 hodinách. Což tak dopadlo. A odchozí platba byla opravdu hned. Bylo to do ING v Holandsku. Jen před odesláním snad 5 upozornění jestli si jsem s tou platbou opravdu jistej a jestli mne někdo nenavádí. Péťa ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen Mě v zimě trochu vypeklo, že jsem si tam jen poslal peníze a nenastavil předem, že přijdou a co s nimi. Párkrát předtím mi to prošlo, ale tentokrát ne, sekli mi to a poslali zpátky, no a jak jsem chtěl v sobotu kupovat skipasy, musel jsem je platit něčím jiným. Všechny tři dny, protože o víkendu to nepřijde a v pondělí až odpo... Takové malé poučení nekašlat na to Péťa a Dave_k ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 9. březen Odesláno 9. březen platím partners bankou multimenovy účet a platby se středovým kurzem , do 100000Kč/mesic Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.