Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Kde je prosím kontrolní šroub hladiny oleje v převodovce Peugeot 207SW 1.4 70Kw. Uniká mi olej asi kolem tahel řazení rychlostí. Tak teď nevím kolik tam mám oleje.A  kdyby to uniklo kolem toho řazení jaký je postup na opravu?

Děkuji předem za odpověď 

Pepa57 

Odesláno

Většina převodovek z vývoje PSA je postavena v tomto ohledu jinak než z jiných produkcí stejně jako ostatní automobilky tvrdí že olejová náplň je doživotní ale PSA to dovádí k dokonalosti a nepředpokládá ani že by byl někdo tak zvědavej že by hladinu oleje kontroloval a když to nepředpokládá výrobce že by bylo nutné hladinu kontrolovat tak tam nedá ani kontrolní a ani kontrolněnalévací šroub. Takže u všech těchto skříní z vývoje PSA je stejný postup olej se vypustí, vypouštěcí šroub je na všech a pak se naleje předepsané množství a tím je kontrola nebo výměna oleje hotová. Nalití se u starších skříní provádí přes odvzdušňovací ventil na vrchu skříně.  Pokud nemá skříň žebra tak je náplň 1,9l a pokud má žebra tak 2,1l . 

Odesláno

tu hřídelku řazení těsní gufero, ale abys ho vyměnil, musí převodovka ven, protože na autě je špatný přístup, takže jen kvůli výměny toho gufera ji nikdo vytahovat nebude..., jinak olej vypusť po delší jízdě, aby byl olej teplý a nabral do sebe všecek bordel, co tam případně je, nechej dobře vykapat a nalej olej nový (starý bych nedával), pro tvoje auto platí 1.9 litru oleje Total , ale nalij v klidu celé 2 litry , kontrolní otvor tvoje převodovka nemá 😉   https://oleje-pema.cz/zbozi/prevodovy-olej-total-traxium-gear-8-75w-80-1l_33648 

Odesláno (upraveno)

Zdravím. A pokud zjistím až to bude na zvedáku že to teče kolem těch řadicích válečků nepomohlo by kdybych do oleje v převodovce dal přípravek proti úniku oleje.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno (upraveno)

A není možné když jsem to měl na opravě výměny kinetických kloubů když vytáhl poloosy a při montáži dal nové gufera na poloosy dal víc oleje a pak by došlo k tomu že olej uniká kolem gufer řadicích válečků? Nevím jestli dochází k mazání válečků roztřikem od kol v převodovce a nebo je hladina oleje nad něma.A pak dochází k úniku oleje. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odesláno (upraveno)

Jde mi o to jestli ta hladina oleje je pod válečky nebo nad nimi a pak to prosakuje přes gufera. Mechanik mi řekl ze tam dal nový olej a předepsané množství 2 litry ,ale pokud nevyteklo všechno tak tam asi byla vyšší hladina a pak to porazilo přes gufera  válečků. Co se  stane kdybych počkal jestli to přestane unikat. Může že stát ze by mě unikl všechen olej z převodovky a nebo pokud by hladina klesla pod úroveň válečků se to tím vyřešilo. Ty válečky jsou mazání jak roztřikem od kol v převodovce a nebo hladina je nad nimi. To co nevím. 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

pokud nalil opravdu 2 litry, tak to nepřelil a teče to proto, že je gufero staré a netěsní, mimochodem obvyklá věc u těchto převodovek, že by tudy unikl všechen olej je ale nemožné, je to mazáno rozstřikem...

větší nebezpečí je u gufer poloos--přes ně může vytéct (postupně) skoro všecek olej a pak je převodovka na výměnu, proto je dobré kontrolovat místo pod autem (jestli pod agregátem není převodový olej) 

dost často neteče přímo přes gufera poloos, ale v místě, kde se gufero naklepává do skříně diferenciálu--je tam slabá stěna z hliníkové slitiny a rádo to tam praská 🙄

Odesláno
před 21 hodinami, Pepa57 napsal:

Kde je prosím kontrolní šroub hladiny oleje v převodovce Peugeot 207SW 1.4 70Kw.

U většiny převodovek k těmto typům motorů je kontrolní (a nalévací) šroub na plechovém krytu soukolí pátého stupně.... Tedy nevím přesně, jestli to zrovna má 207, ale pokud se budeš dívat z podběhu na všechny šrouby, které drží to víko a jeden bude mít větší průměr, tak je to on....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...