hanz.1 Odesláno 30. září 2025 Odesláno 30. září 2025 Tak hlásím první větší problém na Travelleru. Auto jezdí v režimu, že i několik týdnů stojí v garáži a pak se s ním ujede třeba několik tisíc km naráz. Teď jsme po delší době chtěl vyrazit z garáže a motor nechce nastartovat. Přesněji řečeno - pumpu slyším, startér točí, ale občas jen lehce škytne a nic. Žádná varovná hlášení, nic. Mohly by být v háji žhavící svíčky na 93 tis. km? Přístup k nim je brutální, takže mě asi čeká odtah, nebo počkat do příštího léta, až bude tepleji. Citovat
oddie Odesláno 30. září 2025 Odesláno 30. září 2025 V háji by být klidně mohly, ale nastartovalo by to i bez nich, takže problém bude jinde. dýzl ohodnotil 1 Citovat
martinecondrej Odesláno 30. září 2025 Odesláno 30. září 2025 žhavící svíčky jsme naposled řešili na Fiatu Ritmo když jsem byl malý. Osobně bych hlavně dobil baterku a jinak jedině odtah do servisu. Může to být cokoliv Citovat
hanz.1 Odesláno 30. září 2025 Autor Odesláno 30. září 2025 Baterii láduji, tak to pak ještě jednou zkusím. Možná by to mohlo být i palivo, ale je to jen střílení od boku. Už se mi stalo párkrát v minulosti, že se tomu po delší odstávce moc nechtělo naskočit, ale vždy to chytlo a pak už v pohodě, tak jsem to nijak neřešil. Citovat
martinecondrej Odesláno 1. říjen 2025 Odesláno 1. říjen 2025 moje zkušenost, trošku podobná. Auto mám 2020 a od začátku jsem měl většinu startů nezvykle dlouhých, občas zazlobil stopstart (vyzvalo mě to ke startu tlačítkem) a dvakrát při startu točil nonstop a nic. Pak jsem zjistil, že mám svolávačku na software motoru a od té doby vše v pořádku. Už nevím kdy jsem to řešil, ale nejspíš do roka provozu Ale stejně servis Citovat
hanz.1 Odesláno 1. říjen 2025 Autor Odesláno 1. říjen 2025 Já mám 2019 a do značkového servisu jsem jezdil po dobu 5 leté záruky každý rok, páč jsem si nechal zkrátit interval. Tak předpokládám, že nějakou SW aktualizaci dělali i u mě. Zítra to ještě zkusím s druhým klíčkem, auto je jinde než já, jestli není problém v imobilizéru a pak už mi zbyde jen odtah. Ještě že to není daily car, to bych z toho vyšiloval. Citovat
hanz.1 Odesláno 2. říjen 2025 Autor Odesláno 2. říjen 2025 Tak dnes se to podařilo asi napotřetí nastartovat. Dotankoval jsem do plna „čerstvou“ naftu, možná už přechodovou a uvidí se. V poledne jsem absolvoval STK a prošel jsem bez ztráty květinky. Pro jistotu ale ještě vyměním palivový filtr, koukal jsem na YT, že je celkem přístupný. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.