Charlie 607 Odesláno 31. červenec 2025 Odesláno 31. červenec 2025 (upraveno) Tak jsem si dovezl další práci. Narazil jsem v inzerci na 307SW s motorem 1.6NFU a automatickou převodovkou AL4. Nájezd 140tis (doložený), téměř nové tažné. Cena nakonec 9tis. Hlavní problém je, že má fouklé těsnění pod hlavou, ale s tím si poradím. Na místě překvapení, kastle naprosto zdravá, prahy podlaha, kapsy, dveře, zadní vrata bez rezu. Vnitřek teda využívaný dětmi, byl i pejsek,takže to bude na komplet vyčištění, panorama plně funkční. Venek má dost škrábanců, uvidíme, možná to přeleštím. Celkově jen dost špinavé. V 78tis byl měněn olej v automatu, ten udělám znovu. Teď to půjdu píchnout diagnostikou co tam všechno na mě vyskáče a večer objednám díly na opravu. Edit: tak diagnostika bez závad. Do ABSka se teda nemůžu dostat, ale to snad bude taky OK Upraveno 11. prosinec 2025 uživatelem Charlie 607 radim.1008, t0m@s, VojtouNerCZ a 3 další ohodnotil 6 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 31. červenec 2025 Odesláno 31. červenec 2025 (upraveno) Ony ty facelifty nijak shnilý nejsou, pokud nedostaly ránu. Spíš první předfacelift už chytá lišku, je to starý auto. Jinak ABS to většinou hlásí chybu komunikace ale dostat se tam lze. Automat ať slouží, kdyby něco, klidně se ptej Upraveno 31. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 607 Odesláno 3. srpen 2025 Autor Odesláno 3. srpen 2025 V pátek dostal interiér hodinovou ozonovou terapii, protože vnitřek zrovna nevoněl. Po detailní obhlídce mřížky nárazníku jsem zjistil že tam původně měli být chromové lišty. Měl jsem je všechny z rozlámaného nárazníku co mi zbyl z CCčka, tak jsem je tam hned nandal. Chyběla i krytka tažného oka, ta už je taky na svém místě. Dneska objednávka dílů na opravu motoru a prvotní servis. Dorazit by měli v úterý. Citovat
Charlie 607 Odesláno 5. srpen 2025 Autor Odesláno 5. srpen 2025 Auto zvedlé, začínám to pomalu rozebírat. Z ventildeklů valí olej, takže svíčky utopený, motor poblitej alem to bylo jasný hned. Převodovka taky trochu od oleje, ale zdá se, že to jde od výpušťáku, uvidím. Umeju jí, olej v automatu stejně budu měnit a budu to sledovat. Snad se zadaří dnes nebo zítra hlavu sundat ať jí můžu přerovnat. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. srpen 2025 Odesláno 5. srpen 2025 Když už si s tím dáváš tu práci, přetěsni olejový domek. Na nfu rády tečou a je to pak zbytečně hodně práce navíc. Bez demontáže svodů to nejde. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 6. srpen 2025 Autor Odesláno 6. srpen 2025 Díky, na ten domek mrknu, tak je nějakej O-kroužek? Dneska jsem to celé odstrojil, už chybí jen povolit hlavu. Tam jsem ale narazil, protože na to nemám klíč. Doufal jsem že se tam vleze ořech na prodloužení, ale bohužel. Tak sháním dlouhou E14 co tam vleze. Vršek hlavy uvnitř krásně čistej, vačky jak nový, uvidíme ještě stav válců, ale myslím že bude šlapat ještě hodně dlouho. Jinak mi potěšilo že jsou na autě zánovní přední brzdy a nové tyčky stabíku, takže o starost míň. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. srpen 2025 Odesláno 6. srpen 2025 (upraveno) https://allegro.cz/produkt/dr-motor-drm0615-tesneni-kryt-olejoveho-filtru-0fd9dd82-bf8b-46ef-89b4-32b507ee53ee?offerId=9152895478 +jsem ještě vyměnil kroužek na čidle, je tam stejný jako na vypusť z vany. Upraveno 6. srpen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 12. srpen 2025 Autor Odesláno 12. srpen 2025 Dneska umytá převodovka, seřízené dveře řidiče, namazané panty a zámky všech dveří. Sundaný přední nárazník a vyndaná světla. Pravé mám z poloviny obroušené Dorazil nástavec na šrouby hlavy, takže jsem mohl navečer sundat hlavu, doodstrojil jí a ještě večer přerovnal. Vyčistil jsem závity v bloku a zítra můžeme montovat zpět. Citovat
PaKr Odesláno 12. srpen 2025 Odesláno 12. srpen 2025 @Charlie 607 a jak se ti teda povedlo sundat ten nárazník? Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. srpen 2025 Autor Odesláno 13. srpen 2025 @PaKr nakonec se povedlo ty šrouby postupně vytočit, ale trvalo to, mazal jsem to kde čím. Citovat
Charlie 607 Odesláno 13. srpen 2025 Autor Odesláno 13. srpen 2025 Dneska dobroušené pravé světlo a z poloviny obroušené levé. Pak nastrojení hlavy, očištění bloku, nové origo těsnění pod hlavu a namontování hlavy, vyměněny těsnění pod ventildekly, nové svíčky, namontovaná zapalovací rampa, odvětrání, kryt, pozapojované hadičky, konektory. Jsem rád že už je motor zas zavřenej. Zítra pokračování. Dělám to venku, takže začínám kolem půl sedmé a končím za tmy. Páč na tom slunku se mi do toho nechce. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 14. srpen 2025 Autor Odesláno 14. srpen 2025 Dnes jsem dobrousil světla, tak po víkendu je nalakuju a budu je muset vypláchnout i zevnitř. Motor jsem taky dodělal, nahodil nový rozvody s pumpou a řemen příslušenství - komplet od Continental. Motor vrčí, tak jsem to snad udělal správně. Chlazení jsem zatím naplnil destilkou a tak nějak odvzdušnil. Zítra mi čeká proplach. PaKr a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 14. srpen 2025 Odesláno 14. srpen 2025 Tak hlavně jsi neudělal stejný kiks jako já , což je základní předpoklad aby motor šlapal Pokud už nemáš, tak si kup plochý klíč s ráčnou na bity. Na (de)montáž naklápěcího motorku je k nezaplacení. Citovat
Charlie 607 Odesláno 20. srpen 2025 Autor Odesláno 20. srpen 2025 Pokračuju ve světlech. Mám je obroušené a jelikož sprej by měl vyjít na 4 světla, tak jsem se pustil do renovace ještě jednoho náhradního kusu, na kterém jsem si nacvičil i rozebrání a výplach zevnitř. Takže dnes se světla koupou i z vnitřku a lakovat se bude až po neděli. V jednom světle jsem ještě našel popraskanou izolaci na kabeláži k motorku, takže to budu muset opravit a chybí konektor kostry potkávačky, jen to někdo zamotal na držák žárovky, tak to taky opravím. V autě jsem ještě našel lístek z výměny oleje v automatu v roce 2020 při nájezdu 106tis. Předtím výměna ještě v 78tis, tak snad to bylo jen že se nový majitel vždy postaral a nebylo to kvůli nějakým problémům. No uvidíme. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. srpen 2025 Odesláno 20. srpen 2025 (upraveno) Kdyby byl v tý převodovce nějakej jo problém, výměna oleje to nevyřeší... Max že by se dělaly ventily. Jinak měnit po 60k, tím pádem tu převodovku prakticky nikdy nezabiješ. Jestli řadí jak má, v rámci možností hladce a při zařazeném D se při stání do kopce má snahu rozjet nebo stát na místě (to jest po puštění brzdy auto nezačne couvat), je OK. Upraveno 20. srpen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 20. srpen 2025 Odesláno 20. srpen 2025 V 12. 8. 2025 at 21:34, Charlie 607 napsal: Vyčistil jsem závity v bloku Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 20. srpen 2025 Odesláno 20. srpen 2025 před 2 hodinami, Charlie 607 napsal: chybí konektor kostry potkávačky, jen to někdo zamotal na držák žárovky, Je tam takový "jazýček " na faston, ale asi tam bývají přechoďáky, takže se to opálí... Když jsem sehnal jinou čočku, tak tam dal někdo samořezku, tak jsem to tak nechal. Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 607 Odesláno 21. srpen 2025 Autor Odesláno 21. srpen 2025 @VojtouNerCZ díky, zatím nebyla příležitost ji ozkoušet, já s tím jen najel na vlek a pak pojížděl po dvoře. Až to bude hotové tak ji pořádně vyzkouším. @PaKr no já teď nevím jestli na čočce ten faston je, nebo ne, ale na káblu chyběl, takže tam nakrimpuju nový a čočku mám kdyžtak jednu pěknou náhradní tak se kdyžtak vymění. Citovat
Charlie 607 Odesláno 22. srpen 2025 Autor Odesláno 22. srpen 2025 Dnes několikrát propláchlý chladící systém. Už z toho tekla čistá destilka, tak jsem naplnil nemrzkou. Vyměněný motorový olej včetně filtru - Filtron + Total 9000 5W-40 Ještě budu muset vyměnit zadní silentblok motoru, ten co je hned pod poloosou, je totál KO. Snad to půjde jen přelisovat na autě, protože vytahovat poloosa ven se mi moc nechce. A tim snad bude akce motor ukončená. Voda netlakuje, tak uvidíme až se s tím bude jezdit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.