Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte, 

Mám P206CC 2.0 S16. Pri výmene oleja som zistil, že mám strhnutý závit na vypustnej skrutke vane. Chcel by som vaňu zhodiť a zavitnikom urobiť nový závit s väčšou skrutkou. Je veľký problém demontovať vaňu? Či treba aj niečo iné popri tom.. Je tam tesnenie alebo len tmel?  Ak mal niekto podobný problém sem s ním. 

Ďakujem za rady 🙂

Odesláno

nikdy jsem kvůli novému závitu vanu nesundával, vyřež nový závit s vanou na motoru a pak s hadičkou na vysavači vysaj špony -- těch tam stejně moc není když budeš řezat opatrně a s přestávkama :), nakonec to můžeš prolít litrem oleje...

jen jednou se mi stalo na plechové vaně, kde bývá ten závit v hrubším plechu a ten je tam nabodovaný, že se tento plech se závitem urval z bodů a musel jsem vanu sundat 🙄, u hliníkové vany nikdy

Odesláno
před 10 minutami, ChouLu napsal:

Normálně závitová vložka ;) 

Na závitovu vložku budem musieť vyvrtat otvor väčší aspoň o 2 MM. Keďže teraz tam M14x1,25 tak aspoň 16 MM otvor a do nej vložku. Je tak?

Odesláno
před 1 hodinou, ozzy56 napsal:

nikdy jsem kvůli novému závitu vanu nesundával, vyřež nový závit s vanou na motoru a pak s hadičkou na vysavači vysaj špony -- těch tam stejně moc není když budeš řezat opatrně a s přestávkama :), nakonec to můžeš prolít litrem oleje...

jen jednou se mi stalo na plechové vaně, kde bývá ten závit v hrubším plechu a ten je tam nabodovaný, že se tento plech se závitem urval z bodů a musel jsem vanu sundat 🙄, u hliníkové vany nikdy

Môžem do pôvodného závitu M14x1,25 narezať M15x1,5? Lebo iný zavitnik nieje 🙈

Odesláno

Čemu nerozumíš na slovu vložka? Pokud nevíš, jak to funguje, tak to dej nekam, kde to dělají, nez to nesmyslně zkur... Vložka má svuj vlastní závitník. 

Odesláno
před 3 hodinami, misulkooo19 napsal:

Môžem do pôvodného závitu M14x1,25 narezať M15x1,5? Lebo iný zavitnik nieje 🙈

pokud máš šroub M15x1.25 tak ano, ale já bych dal M16x1.25, protože do hliníku to jde raz dva, za 10 minut je problém vyřešený :), dělal jsem to celkem často, protože lidi jsou bezmozci a musejí ten špunt dorvat na krev... 🙄

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...