misulkooo19 Odesláno 6. květen 2025 Odesláno 6. květen 2025 Ahojte, Mám P206CC 2.0 S16. Pri výmene oleja som zistil, že mám strhnutý závit na vypustnej skrutke vane. Chcel by som vaňu zhodiť a zavitnikom urobiť nový závit s väčšou skrutkou. Je veľký problém demontovať vaňu? Či treba aj niečo iné popri tom.. Je tam tesnenie alebo len tmel? Ak mal niekto podobný problém sem s ním. Ďakujem za rady Citovat
ozzy56 Odesláno 6. květen 2025 Odesláno 6. květen 2025 nikdy jsem kvůli novému závitu vanu nesundával, vyřež nový závit s vanou na motoru a pak s hadičkou na vysavači vysaj špony -- těch tam stejně moc není když budeš řezat opatrně a s přestávkama , nakonec to můžeš prolít litrem oleje... jen jednou se mi stalo na plechové vaně, kde bývá ten závit v hrubším plechu a ten je tam nabodovaný, že se tento plech se závitem urval z bodů a musel jsem vanu sundat , u hliníkové vany nikdy Citovat
misulkooo19 Odesláno 6. květen 2025 Autor Odesláno 6. květen 2025 před 10 minutami, ChouLu napsal: Normálně závitová vložka Na závitovu vložku budem musieť vyvrtat otvor väčší aspoň o 2 MM. Keďže teraz tam M14x1,25 tak aspoň 16 MM otvor a do nej vložku. Je tak? Citovat
misulkooo19 Odesláno 6. květen 2025 Autor Odesláno 6. květen 2025 před 1 hodinou, ozzy56 napsal: nikdy jsem kvůli novému závitu vanu nesundával, vyřež nový závit s vanou na motoru a pak s hadičkou na vysavači vysaj špony -- těch tam stejně moc není když budeš řezat opatrně a s přestávkama , nakonec to můžeš prolít litrem oleje... jen jednou se mi stalo na plechové vaně, kde bývá ten závit v hrubším plechu a ten je tam nabodovaný, že se tento plech se závitem urval z bodů a musel jsem vanu sundat , u hliníkové vany nikdy Môžem do pôvodného závitu M14x1,25 narezať M15x1,5? Lebo iný zavitnik nieje Citovat
oddie Odesláno 6. květen 2025 Odesláno 6. květen 2025 Čemu nerozumíš na slovu vložka? Pokud nevíš, jak to funguje, tak to dej nekam, kde to dělají, nez to nesmyslně zkur... Vložka má svuj vlastní závitník. Citovat
misulkooo19 Odesláno 6. květen 2025 Autor Odesláno 6. květen 2025 (upraveno) Áno to viem urobiť. Len som si to chcel zjednodušiť. Upraveno 6. květen 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. květen 2025 Odesláno 6. květen 2025 Jestli si to chceš zjednodušit, kup za litr vanu a nový těsnění. Citovat
ozzy56 Odesláno 6. květen 2025 Odesláno 6. květen 2025 před 3 hodinami, misulkooo19 napsal: Môžem do pôvodného závitu M14x1,25 narezať M15x1,5? Lebo iný zavitnik nieje pokud máš šroub M15x1.25 tak ano, ale já bych dal M16x1.25, protože do hliníku to jde raz dva, za 10 minut je problém vyřešený , dělal jsem to celkem často, protože lidi jsou bezmozci a musejí ten špunt dorvat na krev... Hafity ohodnotil 1 Citovat
misulkooo19 Odesláno 22. květen 2025 Autor Odesláno 22. květen 2025 Áno hotové podarilo sa ... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.