AlBunda Odesláno 9. duben 2025 Odesláno 9. duben 2025 Zdravim, rad bych do nove porizene 508 SW, 2021 dodelal rezervni kolo. Nasel jsem v prislusenstvi Peugeotu jen dojezdove. Chtel bych se zeptat, zda se tam nevejde alespon neplnodnotne. Diky. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. duben 2025 Odesláno 9. duben 2025 Tak neplnohodnotné je snad ta dojezdovka ne?? Kdyžtak koukni sem, velikost podle TP pokud je tam zapsána - https://www.dojezdovkyprostejov.cz/1179-ii-2018- ozzy56 a Havlicek.Lukas ohodnotil 2 Citovat
AlBunda Odesláno 9. duben 2025 Autor Odesláno 9. duben 2025 a ja myslel, ze dojezdove je to tenke kolecko, se krterym mohu jet 80km/h. Neplnohodnotne muze byt nejaky plechac s rozmerem 195/65/17 a plnohodnote je jasne. Ale asi v tom mam hokej Citovat
ozzy56 Odesláno 9. duben 2025 Odesláno 9. duben 2025 dojezdové je to tenké do rychlosti 80, má dost vysoký tlak--nějak 4.5 Atm, další kolo jen plnohodnotné podle TP, jiné bys dát na auto neměl Citovat
AlBunda Odesláno 9. duben 2025 Autor Odesláno 9. duben 2025 (upraveno) Dobra, koukal jsem totiz i na web Skodovky a to to zase nazyva jako neplnohodnotne kolo a ma rozmer (Scala) 205/55 R16 oproti pezotackemu 135/80/17. Takze bych rad "normalnejsi rezervu" nez tu tenkou 135/80/17. Treba se tam nekomu nejaka takove vesla:-) Dalsi vec je, ze v nemeckem TP ci COC listu se o velikosti rezervy nikde nepise. A radeji bych jel treba 400km na normalnejsi rezervene nez na sirce 135. A polepy si k tome nekde sehnal. Upraveno 9. duben 2025 uživatelem AlBunda Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. duben 2025 Odesláno 9. duben 2025 (upraveno) Tak kup normální plechový kolo co patří na 508, škodovácký ti tam určitě nepujde, pochybuju že ma stejnou rozteč a středovou díru. Pokud není rezerva uvedena tak tam teoreticky mužeš vozit jakykoliv kolo který splňuje rozměr který máš daný v COC listu či TP Druhá věc, proč by někdo měl jezdit 400km na rezervě, v prvním pneuservisu necham spravit defekt a je to, jedině když tu gumu zničiš uplně, a to se zase tak často nestává. Když pojedeš za hranice hodíš do auta zimák, nebo v zimě letní na dojetí místo dojezdovky. Upraveno 9. duben 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
AlBunda Odesláno 9. duben 2025 Autor Odesláno 9. duben 2025 (upraveno) Vim, ze tam skodovacke nepujde. To byl jen priklad, ze nektere skodovky maji normalnjsi siri rezervy nez 135. Proto jsem si rikal, ze bych koupil nejaky pezotacky disk r16/r17, co bude kompatibilni a k tomu normalnejsi rozmer pneu, aby sedel obvod kola. Hodne jezdim dalnice v Nemecku a jako sobotu v noci, ci behem nedele hledat otevreny pneuservis ( v nedeli si ani neumyjes auto v mycce a to ani samoobsluzne):-) ..... Ale asi tam dam co tam ma byt a hotovo. Upraveno 9. duben 2025 uživatelem AlBunda Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. duben 2025 Odesláno 9. duben 2025 (upraveno) No tak opravdu plecháč nebo i liťák na 508 a gumu normální jaký máš na celým autě, tam už jiným rozměrem gumy moc místa neušetříš. Prostě plnohodnotný kolo, na takovýhle cesty teda asi fakt nejlepší varianta, a nebo potom pořádná asistence i v zahraničí, ale asi je lepší nakonec dojet domů a řešit to v klidu. Upraveno 9. duben 2025 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
AlBunda Odesláno 9. duben 2025 Autor Odesláno 9. duben 2025 Plnohodnotne by bylo idealni. Ted o kolik cm mi to zvedne plato podlahy. Proto me zajimalo, zda to nekdo neresil. Co jsem hledal, tak origo disk 16' a pneu 195/65/16. A ano, vymenit kolo za 15minut a resit opravu az doma. Citovat
BubakGS Odesláno 9. duben 2025 Odesláno 9. duben 2025 ..nooo.... ja ma na Rifteru rezevu - neni dojezdova... ale ani to neni full size 17" kolo ... je to plechova 16tka a jeste je jakasik hubenejsi ..... Citovat
Mike407 Odesláno 10. duben 2025 Odesláno 10. duben 2025 A to je takový problém vzít metr a změřit hloubku toho vybrání pro dojezdovku? A hned budeš vědět co se tam vejde. Hafity ohodnotil 1 Citovat
AlBunda Odesláno 11. duben 2025 Autor Odesláno 11. duben 2025 (upraveno) Problem to je, kdyz si auto prevezmu az v utery. Jen jsem vam tu nechtel vypisovat slohovku co, kde, jak a proc. Na snadnou otazku jsem ocekaval snadnou odpoved od nekoho, kdo to uz mohl na danem aute resit. Cele vlakno mohlo mit zadnou nebo jednu odpoved a bylo by to tu hned prehlednejsi....... Upraveno 11. duben 2025 uživatelem AlBunda Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.