Rainer Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 Cvakalo něco v motoru, tak jsem se podíval na svíčky, byly volné, tak jsme je utáhli. Do tě doby auto jezdilo v pohodě, občas cukalo, ale to nebylo nic vážného. Ujel jsem asi 2km, poté začala blikat kontrolka motoru a teď pípá po každém nastartování. U motoru je slyšet že vynechává a má o dost nižší výkon. Celé auto se divně klepe a jako třešnička na dortu začalo něco kouřit od motoru. Smrdí to po gumě. Závit na té volné svíčce je stržen, ale nějak jsme to utáhli. objednal jsme nové svíčky, ale nevím jestli to pomůže. každopádně cvakání přestalo, ale vyvinul se horší problém. Nevíte co to může být? Přikládám video IMG_0915.mov Citovat
ChouLu Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 přetáhl jsi svíčku a přetrhnul ji ony nemají žádný extra velky moment. Vyměň je a bude to cajk Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. leden 2025 Odesláno 25. leden 2025 Ten čoud bude nejspíš unikající olej, co se vypaluje z výfuku. U nfu to tam chčije často. Buď je to jen z víka ventilů, což je snadná práce, horší je, když to teče z uložení vaček. Citovat
Rainer Odesláno 26. leden 2025 Autor Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) Díky a jak zjistím jedno a vyloučím to druhé? Je právě divný že to začalo až s těma svíčkama. Upraveno 26. leden 2025 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. leden 2025 Odesláno 26. leden 2025 (upraveno) No musíš se podívat, odkud je ten únik. Taky to může vzlínat od olejového filtru, nebo přímo mezi domkem a blokem. Na všech nfu co jsem měl jsem to musel přetěsňovat. Na tom tvým videu to vypadá nahoře poměrně suchý, takže bych tipl, že to bude někde od filtru nebo z těch míst. Taky to můžeš nechat vypálit a když už to čudit nebude, neřešit. Ono to jen tak nechytne, to by tam musel na rozpálenej výfuk valit benzín. Upraveno 26. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Vena garážmistr ohodnotil 1 Citovat
Rainer Odesláno 26. leden 2025 Autor Odesláno 26. leden 2025 No, jelikož to je moje první auto tak tomu moc nerozumím, každopádně díky ha radu a pokusím se na to podívat Citovat
Rainer Odesláno 27. leden 2025 Autor Odesláno 27. leden 2025 No, svíčky vyměněny, problém napůl vyřešen, chvíli to jeli suprově, pak to chviii vynechávalo, no teď to dělá něco mezi tím Takže netuším co s tím je, do toho mi nefunguje Posilovač řízení zase, přesto že byl dolitej, no já toku nerozumím Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. leden 2025 Odesláno 28. leden 2025 (upraveno) No, bude to chtít někoho s diagnostikou nebo někoho kdo tomu rozumí . Může to být cokoli od svíček, rampy, vstřiků až po kabely, ecu apod. Jestli to začalo svíčkama tak to asi nic vážného nebude ale člověk nikdy neví. Svíčky jsi dal správné? Serva u 307 odcházely, tekla do nich voda. Dá se to zkontrolovat buď přes disg nebo odpojit konektory a zkontrolovat, často je ale koroze až uvnitř na desce. Za předpokladu, že je tam dost správné kapaliny Upraveno 28. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
P607Olda Odesláno 28. leden 2025 Odesláno 28. leden 2025 (upraveno) Zapalovací rampa? Že by při manipulaci se nalomila, anebo vznikla jiná závada? Zkus potmě, jestli neuvidíš záblesky (to je špatně). Upraveno 28. leden 2025 uživatelem P607Olda Citovat
Rainer Odesláno 28. leden 2025 Autor Odesláno 28. leden 2025 před 8 hodinami, VojtouNerCZ napsal: No, bude to chtít někoho s diagnostikou nebo někoho kdo tomu rozumí . Může to být cokoli od svíček, rampy, vstřiků až po kabely, ecu apod. Jestli to začalo svíčkama tak to asi nic vážného nebude ale člověk nikdy neví. Svíčky jsi dal správné? Serva u 307 odcházely, tekla do nich voda. Dá se to zkontrolovat buď přes disg nebo odpojit konektory a zkontrolovat, často je ale koroze až uvnitř na desce. Za předpokladu, že je tam dost správné kapaliny Právě, mam 2 lidi na to tak uvidíme, zajedu tam a zjistíme. Svíčky, maximálně jsem je neutáhl dost, jelikož předtím když jsme to dělali s mechanikem tak říkal že je strženej zavit, tak jsem to utáhl ráčnou, ale nerval jsem to na krev. Každopádně ta věc nad svíčkama, to co je drží tak 2 z těch 4 jsou volnější než ty druhé. Takže tam taky bude problém, do toho olej na těch svíčkách byl, no hnusnej, ale nechci měnit olej když nevím jestli to vůbec bude fungovat Samozřejmě pokud se zjistí nějaká závada co nebude stát hodně tak de olej vymění, protože to je hnus. Přikládám obrázek kde jdou vidět ty 2 svíčky pocákané od oleje, předpokládám z důvodu že nebyly dostatečně utažené? Citovat
Rainer Odesláno 28. leden 2025 Autor Odesláno 28. leden 2025 před 5 hodinami, P607Olda napsal: Zapalovací rampa? Že by při manipulaci se nalomila, anebo vznikla jiná závada? Zkus potmě, jestli neuvidíš záblesky (to je špatně). Až, právě jsem zjistil jak se jmenuje to co drží svíčky, děkuji Takže odmontuji krytku motoru, a zkontroluji jestli to od toho blýská? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. leden 2025 Odesláno 28. leden 2025 (upraveno) To že nejde pořádně dotáhnout rampa může být problém, to, že jsou svíčky od oleje bude problém. Teče ti víko ventilů. Přetěsnit, vyčistit a bude klid. Nebo máš prasklý odvětrání kliky, tp jsou ty plastový hadice. A olej valí tama Upraveno 28. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
P607Olda Odesláno 28. leden 2025 Odesláno 28. leden 2025 (upraveno) Zapalovací rampa: prohlídni vymontovanou pečlivě, zda není trhlina - prasklina. Když je vlhko, anebo když se teplem roztáhne, tak prasklivou prošlehává jiskra. Taky kontakty na svíčky musí být OK. Rampa má za následek, že jede na 2 válce - po zahřátí anebo naopak za vlhka. Píšeš: chvíli to jeli suprově, pak to chviii vynechávalo, no teď to dělá něco mezi tím tak se chová vadná rampa. Upraveno 28. leden 2025 uživatelem P607Olda Citovat
Rainer Odesláno 28. leden 2025 Autor Odesláno 28. leden 2025 před 7 minutami, VojtouNerCZ napsal: To že nejde pořádně dotáhnout rampa může být problém, to, že jsou svíčky od oleje bude problém. Teče ti víko ventilů. Přetěsnit, vyčistit a bude klid. Na netu jsem moc nenašel jak to vypadá, ale našel jsem těsnění, viz foto. Je mi jasné že tam je spoustu věcí co dělat. Dotáhnout rampa myslíš šroubkama, nebo ty gumové věci? Omlouvám se za laičtinu. Citovat
Rainer Odesláno 28. leden 2025 Autor Odesláno 28. leden 2025 před 47 minutami, P607Olda napsal: Zapalovací rampa: prohlídni vymontovanou pečlivě, zda není trhlina - prasklina. Když je vlhko, anebo když se teplem roztáhne, tak prasklivou prošlehává jiskra. Taky kontakty na svíčky musí být OK. Rampa má za následek, že jede na 2 válce - po zahřátí anebo naopak za vlhka. Píšeš: chvíli to jeli suprově, pak to chviii vynechávalo, no teď to dělá něco mezi tím tak se chová vadná rampa. To souhlasí no, zkusím to znova nastartovat a aspoň se ujistím. Rampa se bere celá ta věc, včetně těch gumovejch věcí na svíčky že? Ty jsou volnější a právě u těch 2 jsou ty svíčky od oleje a možná to bude ten problém. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. leden 2025 Odesláno 28. leden 2025 (upraveno) Rampa je ten celek. Jak píše P607Olda, tak toto je projev rampy. Může být praská nebo nějak viditelně poškozená, ale taky nemusí. Diagnostikuje se to blbě, defacto pokud jsou svíčky OK, a auto vynechává, tak nejsnazší věc je vyměnit rampu. celá rampa musí být dost dotažená k motoru. U dvoulitru jsem s tím měl problémy, byly stržený závity a 2 šrouby nešly pořádně utáhnout. Byl pak blbý kontakt mezí svíčkou a rampou a pálilo to blbě. S těma gumama nic neuděláš, to je prostě součást. Buď drží, nebo ne. Kupuj jen lepší značky, nejlepší bosch, valeo, ngk, tesla. Zbytek je sice levnější ale podle toho vydrží. No a pak zda jsi tam dal správný svíčky. Na tyhle motory stačí úplně obyč, nejlépe Bosch s označením FR 8 SC, případně FR 8 SC+ (5960 57) https://autodilos.cz/autodily/peugeot/307-3a-c-2000/1.6-16v-80kw/zapalovani-zhavici-zarizeni-zapalovaci-civka-jednotka-zapalovaci-civky Trubky odvětrávání viz tento příspěvek- Ano, je to to těsnění, je na předek (výfuk) a zadek (sání) jiné. Musíš povolit všechny šroubky, vyměnit těsnění, očistit a utáhnout křížem (je na to poměrně malý moment, tuším 15-20Nm, ale bohatě stačí s citem malou golou). Upraveno 28. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Rainer Odesláno 28. leden 2025 Autor Odesláno 28. leden 2025 (upraveno) Nerozumím tomu že je na předek i zadek jiné Vyměním, vyčistím, snad bude cajk jak poznám že jsou prasklé ty plastové hadičky? Viditelné jsem si ničeho nevšiml, ale taky jsem na to předtím nekoukal l. Jinak děkuji za ochotu a za trpělivost. Upraveno 28. leden 2025 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! Citovat
P607Olda Odesláno 28. leden 2025 Odesláno 28. leden 2025 Rampa: nejjednodušší je půjčit si rampu na zkoušku. Nekupuj nejlevnější, praskne zase. Značku nevím, už je to dávno, co jsem to měl v servise, tam mi doporučili dražší. Citovat
Rainer Odesláno 28. leden 2025 Autor Odesláno 28. leden 2025 Omlouvám se správcům za citace odpovědi, které nemuseli být citovány, nedošlo mi to. Ohledně rampy, bylo by to ideální, ale nevím kde to realizovat Par sousedů tu má taky 307, ale že by mi ochotně půjčili rampu to nevím. Každopádně teď jsem si to poslechl znovu ten motor a cinkají mi tam dost pravděpodobně svíčky, takže s rampou bude nějakej problém. Otázka jestli to půjde zalepit nějak jenom, nebo se bude muset koupit nová. P607Olda a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 29. leden 2025 Odesláno 29. leden 2025 Nemá cenu to nějak lepit. Kup novou. A když koupíš nějakou značku viz co jsem psal vejš, vydrží. Bosch mám už 250k km. Takový ty levnější mi padaly po roce. P607Olda a Hafity ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.