Pitroch Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 Ahoj, vcera jsem si dobijel baterii a zase jsem nadaval, jak malo mista tam je pro plus svorku dobijecky. Minule jsem si tam chtel vytvorit mista vic a povedlo se me samo na pikosekundu odpojit kabel od koliku baterie, jak jsem svorku - resp. to cervene vicko - zdvihnul. Tentokrat uz jsem si na to dal sakra pozor. Jenom jsem si rikal, ze u dobijeni OK, tam si to nejak porychtuju, je na to klid a svorka z dobijecky (neni moc siroka) se tam nakonec nejak vleze. Nedokazu si to ale predstavit, kdyz me treba klekne baterka a budu kabelem z ciziho auta startovat nebo boosterem. Tam jsou svorky tlusty jak prase a tu svorku tam uz do ty mezerky proste nedam. Netusim, jak to vlastne ma clovek udelat, mozna ze na to existuje nejaka finta? Dival jsem do navodu, kde pisou o zvednuti plastoveho krytu - no jo, ale tim se uvolni svorka a odpadne od koliku na baterce - jak se me osobne nechtic stalo: Nasel jsem ale moznost sundat vicko, coz jsem netusil, ze jde: Ve clanku se pise, ze pro odstraneni vicka se rychlo-svorka nezdviha, ze zadni strany se uvolnil dve packy na vicku a pak se vytahne smerem k sobe. Tady odkaz na clanek: https://www.peugeotforums.com/threads/is-it-ok-to-remove-the-ve-battery-cable-when-charging-the-battery-in-situ.355313/ Tak az trohu povoli mraz, asi na zimu tu krytku dam dolu a fertig. Petr Péťa ohodnotil 1 Citovat
martinecondrej Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 Nevím jestli to máš jinak, mám to viz foto. Je to jeden z nejlepších přístupů k nabíjení ze všech aut co mám. Nic se nesundává. Dobíjím pravidelně skoro každý měsíc a stahovací kabely jsem už použil x krát. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 u nekterych aut je ten kabel hned za baterii zlomeny dolu a tam se s klestema od nabijecky blbe dostava Citovat
ozzy56 Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 (upraveno) taky to mám origo bez sundávání čehokoliv--nasadím svorky a je to , zkoušel jsem i svorky start. kabelů a vlezou se v pohodě Upraveno 19. leden 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
martinecondrej Odesláno 1. leden 2025 Odesláno 1. leden 2025 Tak já spíš myslel konkrétně Travellera a klonů, tady se určitě nemusí nic odklápět Péťa ohodnotil 1 Citovat
Pitroch Odesláno 2. leden 2025 Autor Odesláno 2. leden 2025 to: martinecondrej urcite tam nemam tolik mista. Stezi me tam vleze svorka od nabijecky, abych ji pricvaknul na neizolovanej plus drat. Az budu u auta, vezmu foto Citovat
Pitroch Odesláno 6. leden 2025 Autor Odesláno 6. leden 2025 @: martinecondrej No, ono by mozna stacilo sundat tu izolacni pasku mozna koukam, to me nejak nedoslo Ale jinak ta krytka skoro licuje s izolacni paskou... Citovat
martinecondrej Odesláno 6. leden 2025 Odesláno 6. leden 2025 asi měl někdo ve výrobě moc pásky Citovat
dextrone Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 Já si na plusový pól přidělal vývod z měděného drátu s očkem. Svorku dobíječky připojuji přímo na to očko. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 dobrý, ale po nabíjení bych nasadil bužírku nebo něco takového--někde v servisu (kde o tom neví) by mohl na to mechoš položit třeba klíč a vyzkratovat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.