Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

vcera jsem si dobijel baterii a zase jsem nadaval, jak malo mista tam je pro plus svorku dobijecky. Minule jsem si tam chtel vytvorit mista vic a povedlo se me samo na pikosekundu odpojit kabel od koliku baterie, jak jsem svorku - resp. to cervene vicko - zdvihnul. Tentokrat uz jsem si na to dal sakra pozor. Jenom jsem si rikal, ze u dobijeni OK, tam si to nejak porychtuju, je na to klid a svorka z dobijecky (neni moc siroka) se tam nakonec nejak vleze. Nedokazu si to ale predstavit, kdyz me treba klekne baterka a budu kabelem z ciziho auta startovat nebo boosterem. Tam jsou svorky tlusty jak prase a tu svorku tam uz do ty mezerky proste nedam. Netusim, jak to vlastne ma clovek udelat, mozna ze na to existuje nejaka finta? Dival jsem do navodu, kde pisou o zvednuti plastoveho krytu - no jo, ale tim se uvolni svorka a odpadne od koliku na baterce - jak se me osobne nechtic stalo:

image.png.022762749e9642adb05c28ddc251a0c2.png

Nasel jsem ale moznost sundat vicko, coz jsem netusil, ze jde:

image.png.dc786bb425b161faa197bccd86369c01.png

Ve clanku se pise, ze pro odstraneni vicka se rychlo-svorka nezdviha, ze zadni strany se uvolnil dve packy na vicku a pak se vytahne smerem k sobe.

Tady odkaz na clanek:

https://www.peugeotforums.com/threads/is-it-ok-to-remove-the-ve-battery-cable-when-charging-the-battery-in-situ.355313/

Tak az trohu povoli mraz, asi na zimu tu krytku dam dolu a fertig.

Petr

Odesláno

Nevím jestli to máš jinak, mám to viz foto. Je to jeden z nejlepších přístupů k nabíjení ze všech aut co mám. Nic se nesundává. Dobíjím pravidelně skoro každý měsíc a stahovací kabely jsem už použil x krát. 

20250101_104413.jpg

Odesláno (upraveno)

taky to mám origo bez sundávání čehokoliv--nasadím svorky a je to 😉, zkoušel jsem i svorky start. kabelů a vlezou se v pohodě

DSCN0036.JPG

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

to: martinecondrej

urcite tam nemam tolik mista. Stezi me tam vleze svorka od nabijecky, abych ji pricvaknul na neizolovanej plus drat.

Az budu u auta, vezmu foto

Odesláno

@: martinecondrej

No, ono by mozna stacilo sundat tu izolacni pasku mozna koukam, to me nejak nedoslo 🙂 Ale jinak ta krytka skoro licuje s izolacni paskou...

image.png.301ee3fd7178c635aff984e27703b866.png 

image.png.10138224ba3c57c1968773161198e828.png

• O 2 týdny později...
Odesláno

dobrý, ale po nabíjení bych nasadil bužírku nebo něco takového--někde v servisu (kde o tom neví) by mohl na to mechoš položit třeba klíč a vyzkratovat :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...