Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, mám dotaz, teda jestli by někdo envěděl, jak na to...soused si před rokem pořídil tepelný čerpadlo, a od té doby když to jede, tak slyšíme hučení (monotonní basový zvuk) co se prostě nedá přehlušit tv nebo radiem. Pokud k tomu ještě sepne kompresor v čerpadle a mrzne, tak je to jako když stojí venku nastartovaný auto, spíš náklaďák. Sousedovi jsem to říkal a požádal ho, jestli s tím není možné něco udělat, když to má v záruce. No nějak se to minulo účinkem.

Takže ted souběžně řeším, jak to odhlučnit...

Co jsem se prozatím dopátral za rady...

1. vyměnit okna - no momentálně finančně mimo..

2. předokenní rolety - fajn řešení na noc, ale přes den k prdu.

3. vyměnit tesnění u oken - asi nejlevnější rada...ale nevím zda to může mít až takový vliv...

4. folie na okna.... tam je ale dosti často diskutabilní výsledek

5. izolační závěs... je to ošklivé a stejně nepoužitelné přes den, jako rolety...

tak nějak nevím jak z toho....postavit plot? to je tak čtyři metry aby to překrylo okna...výsadba nějaké zeleně? jaké?

Odesláno

tak zkusím poptat výměnu za trojskla, někde varují, že se to musí pečlivě zvážit, aby to okno vydrželo staticky, nebo rovnou radí výměnu celého okna...

to je právě to, v okolí jsou tři tepelný čerpadla...jedno je nějaká toshiba nebo jakej japonec, a to je tak tichý že je slyšet venku u toho jen šelest. druhý nevím co je to za výrobce, ale první chvilku bylo slyšet taky, ale druhý soused si to uvědomoval a nechal to seštelovat a zase to je tichý. ale pak je tu ten problémový a to je prostě čerpadlo jak kráva, a i když se točí jen vrtule, tak je to prostě hlučný. no a když sepne k tomu kompresor, tak to je hruza, značka na tom vidět není, předpokládám, že to je nějaká levná varianta čerpadla...

jak je to s instalací...je na to potřebný stavební povolení? dočetl jsem se, že k tomu má být i hluková studie...tak jestli v dlouhodobém horizontu, když nezabere domluva, tak jít na to přes úřady. i když to je na dlouhý lokte, tak prý může stavení urad nařídit i měření hygienou a případně pak nařídit odstranění závad.

já nechci být pruderní, ale prostě kvuli tomuhle hluku jsme se stěhovali z paneláku...a jsme tam kde jsme byli...chápu, že člověk potřebuje/chce něco dělat a že se hluk u toho dělá...ale čeho je moc toho je příliš.

tak jsem si aspoň objednal hlukoměr, zkusím si udělat laické měření, ať na něj mohu nějak udeřit...

a dneska aby tomu dodal grády, tak tu měl firmu na čistění suchým ledem...a tři hodiny v kuse tu naplno běžel stavební kompresor...a čistil si džíp co si staví v garáži...to je fakt diagnoza...to že po silnici teče olejová voda, ho taky tak nějak nezajímá..to jen pro představu... 

@Milan+ máš nějakou značku té folie? nebo odkaz...? díky

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Tak dneska tu jsou čtyři pod nulou a takhle rádi čerpadlo u sousedů...

Chvilku předtím nad námi preletalo letadlo...a je to zhruba stejně hlučné...

Jaky na to máte názor?

Upraveno uživatelem Fruktis
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se sousedem není řeč...prý mají všechno v pořádku, řekla firma. No tak jim na o pošleme hygienu a stavební úřad. 

A ani video kdy mu to překračuje limity nepřesvědčilo.

Mě by hanba fackovala obtěžovat někoho hlukem...

A argument že to mají v paneláku montovaný a nikdo si neztěžuje u mě fakt neobstál...

Odesláno (upraveno)
před 43 minutami, Fruktis napsal:

řekla firma

No jasně že řekne, protože jinak by to museli řešit, a to se jim nechce, přeci nepřiznají že něco udělali blbě nebo že montujou nekvalitní zařízení. Ale oni nakonec budou muset, ovšem z donucení, ale nejsem si jistej jak dlouho jim to bude nakonec trvat.

Škoda že s ním není řeč, kdyby na ně tlačil on možna by se pohnuli.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

@Radek Hurvajzpřesně tak, má to v záruce, ale nechce to řešit, řešit to ale bude muset...sice to bude s úřadem na dlouhý běh...a nakonec třeba bude muset to on vytáhnout ze svý srajtofle...ale zvolil si to on..

Já mu říkal, že mu to dělá v noci a mrazech...on ale prý nic neslyší..protože spi...to bych taky rád...ale nemohu protože slyším hučení...a pochybuju že tu byla v noci firma.

Podal jsem podnět na hygienu, uvidíme co se bude dít...

Jako pochopil bych, že se nechce se mnou bavit...že prudim pořád s něčím..ale mě je u zadku co si dělají na svým pozemku...

Tak ještě malá dohra...prý mám montovaný domek, a je tam všechno slyšet...ano není to metr tlustá cihlová zeď, ale že by tam bylo slyšet všechno to mohu v klidu poprit. I projíždějící kamion to v poklidu utlumí že to není nijak obezujici...ale kamion tu vydává hluk asi tak 10 vterin...

Pan soused začíná kolem sebe kopat, asi mu poteče do bot...

Upraveno uživatelem Fruktis
Odesláno

Tak souseda si přijede změřit hygiena, jak si sám přál 🤣 

Zajímavé je, že si před to dal nějakou rohož...včera jsem ho i podezříval že netopi🤣 ale dneska mě čerpadlo vyvedlo z omylu...a prehlucilo i motor bagru co rejpal silnici.🤣

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Tak hygiena zklamala...napsali mi papír, že hluk u čerpadla je 33 db. A pak na tom samem pozemku je naměřen běžný hluk 46 db. 

To nemohli naměřit v noci a v mrazu na co jsem si ztěžoval. Tak hlavně že to měřili půl roku. 

Hlavně že tu machroval hygienik, že to budou měřit u našich oken. A ani prd. Po novým roce se jim pry změnila metodika a nechali to změřit souseda samotného.

Takže je jasný, že to neměřili v noci, ale ve dne, kdy tady je prostě provoz a 46 db to v klidu spolkne.

Takže tenhle pokus byl k hounu budu si muset zaplatit své měření u sebe, v tu chvíli kdy to prostě dělá bordel.

A ještě mě soused přestal zdravit...ne že by mi to vadilo, ale aspoň to vypovídá o jeho chování.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...