VojtouNerCZ Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 Hele, já s tím měl docela trápení. Veškeré verze z netu mi nekomunikovaly s kabelem, až od verze 7.5x. Jenže ta zas vyhazovala nějaký errory v PC a nic jsem nedokázal zdiagnostikovat. Teď mám 7.02 z CD od Číňana a funguje ale nejde mi aktualizovat vejš... Citovat
skorpion Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 @VojtouNerCZ a vyčte ti to samo VIN z auta nebo musíš vyplňovat? Po mě to chce VIN, potom DAM, pak typ BSI jednotky a stejně to je nakonec bez komunikace. Tasi asi ještě budu zkoušet ty aktualizace. Citovat
inoxing Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 Tohle neni řešeni, musis mit win7 32bit notas a ne to delat ve virtualu. Jde to, ale musis na to mit znalosti a tak dopodrobna ti to vysvetlovat je na dlouho. Sezen starsi not a tam cistou instalaci win7 32bit a komplet nainstalovat ovladace (hlavne chipsetu a sitove karty- musi to byt naistalovany, že to pak bude stejně odpojeny od netu neřeš). Pak net framework 4.0 aspon. A pak normal nainstalujes 7.02-7.57 nekde od buhvikoho. Citovat
skorpion Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 @inoxing Ve Virtualboxu mi běží Win7 32 bit. Framework .NET je nainstalovaný ve všech verzích, které to chtělo. Diagbox nainstalován s verzí 7.02 a pak postupně aktualizován na 7.57, Kabel se přes checker hlásí, Diagbox ho podle hlášky při instalaci taky detekoval. Že by fakt byl problém jen v tom virtuálu? Ale zase už jsem to i na virtuálu viděl běžet nějaký notebooky tu mám, jen jsou to všechno pomalý šunky a většinou s x64 procesorem už Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 Hele až přijedu domů něco ti poradím skorpion ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 (upraveno) Takže. Otevři virtualbox. Dole je taková schovávací lišta. Zařízení-USB-nastavení USB. Pokud to tam nemáš jako na obrázku, musíš ho přidat kliknutím na ikonku USB se zelenou šipkou (musíš mít připojenou diagnostiku k PC). Pak jsem restartoval virtuální systém a vše makalo. S tím, že jsem ještě instaloval ovladače (pošlu ti je, opět, musí být připojená diagnostika a musí ti s ní virtuální PC komunikovat-viz foto co jsem poslal)https://mega.nz/file/kXpmWIZT#bsCM86aMcE935xbmcxm75qfTy-0ClbmPIT6rG7O2An4 Upraveno 25. listopad 2020 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
inoxing Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 To je jedno, že to má x64 procík, měl by umět ale i x86 (což starší not umí skoro každý). Když virtual, tak najít už naistalovaný vč. programu a ovladačů. Jinak je to lepší, jak jsem ti psal- čistá instalace win7 32bit. Citovat
skorpion Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 @VojtouNerCZ Tam to zařízení mám. I se ze sedmiček ozve připojení USB. Nastaveno to mám takto: Doinstaloval jsem ještě ty drivery a půjdu to zkusit. Pro jistotu jsem to nainstaloval jak na fyzický tak na virtuál. Nevím jestli fyzický nepředává instrukce virtuálu. @inoxing Virtuál mám právě od Vojtounera, ten sem o pár příspěvků výš dával virtuál pro Virtualbox s Win7 32bit a instalací Diagboxu. No uvidíme, přinejhorším zkusím vše ještě přenést na nějaký fyzický hw. Citovat
inoxing Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 Zkus, ale musí být nainstalovaná i síťová karta (a nesmí být připojeno k internetu). VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
skorpion Odesláno 25. listopad 2020 Odesláno 25. listopad 2020 Tak nespojeno. Předpokládám že u 407 by neměl být problém automaticky vyčíst VIN, ale nestane se. Síťovka tam je, internet mám zakázaný pro virtuál, tak už nevím Pořád je tu bohužel možnost, že je chyba v kabelu, respektive třeba v tý kulatý spojce. Jinak tu elektronickou část ten Checker načte, takže ta by měla fungovat. Asi budu muset zkusit kabel u někoho s funkční diagnostikou nebo nevím. Citovat
ferinko2 Odesláno 26. listopad 2020 Odesláno 26. listopad 2020 S virtuálom sú vždy problémy. Už som to tu písal,ale starého dedka nikto nepočúvne. Rozdeliť disk , na 20 GB partíciu nabootovať nový OS....W7 32bit....a problém vyriešený. Citovat
inoxing Odesláno 26. listopad 2020 Odesláno 26. listopad 2020 (upraveno) @ferinko2 Ja myslim, ze si to chteji akorad vyzkouset, jestli to snad mozna nepujde. @skorpion Jestli si nejsi jistej, jestli interface je nebo neni v poradku a je zda-li je problem v kabelu z interface do obd, tak je to jednoduchy postup- pripoj interface ke komplu a dej vyhledavat auto (treba 407), pokud interface jede- tak multiplexer uvnitř interface sepne nějaké z relé uvnitř a je to slyšet, pokud si to dáš k uchu. Je to slyšitelné jedno cvaknutí při vyhledávání vin/idnetifikaci vozidla. Upraveno 26. listopad 2020 uživatelem inoxing Citovat
skorpion Odesláno 26. listopad 2020 Odesláno 26. listopad 2020 @ferinko2jojo přesně jak píše inoxing, chci to nejdřív vyzkoušet. Přišel mi kabel a ještě nemám díly na noťas, kterej k tomu mám tady připravený. a než mi to přijde z čajny, rád bych alespoň ověřil funkčnost kabelu, abych ho kdyžtak vrátil. @inoxing to slyšet je. Ale považoval jsem jen za důkaz, že auto detekuje něco na konektoru a začne ho napájet. Nebo to i značí úspěšnou komunikaci? Citovat
inoxing Odesláno 26. listopad 2020 Odesláno 26. listopad 2020 značí to, že problém máš za interface- tzn. kabel k obd (teda za předpokladu, že není KO nějaká cesta v interface). Jak cvaká relé, tak navazuje spojení a nevidí auto, to je problém hardwaru (kabel, cesta, špatné relé, konektor obd apod.), ne softwaru Citovat
skorpion Odesláno 26. listopad 2020 Odesláno 26. listopad 2020 Tak jsem dnes zajel za kamarádem. Můj kabel na jeho dia fungoval. Tak jsme zkusili i můj virtuál a tu 5008 (I.) to načetlo...takže to funguje. Jenže jsem přijel domů a nenačetl jsem ani 407 (pofl) ani 406 (MUX). Tak nevím... kde může být chyba? Citovat
paul stenley Odesláno 10. prosinec 2020 Odesláno 10. prosinec 2020 prosím nevěděl by někdo jak diagbox hodím do cz jazyka? abych měl i pp2000 v cz jazyce? je to verze 7.83 Citovat
skorpion Odesláno 10. prosinec 2020 Odesláno 10. prosinec 2020 U těch novějších se musí přepsat jeden ze souborů, musí se v něm myslím přepsat FR na CS. Ale víc nevím, zůstal jsem kvůli tomu u nižší verze zatím Citovat
oni Odesláno 11. prosinec 2020 Odesláno 11. prosinec 2020 (upraveno) doufam, ze me nezabijete,ale hledat jsem se snazil. Mam stazenou verzi od Ferinka 7.02, i kdyz v info o programu je 7.01, tak nevim. Kabel byl mel byt verze C, instalace probiha na W7 32bit. instalace skonci viz foto a dal se nehnu. Dekuji.. Upraveno 12. prosinec 2020 uživatelem Péťa Smazán zbytečný 4MB soubor a jeho obsah sem vložen jako obrázek. Citovat
paul stenley Odesláno 12. prosinec 2020 Odesláno 12. prosinec 2020 právě žě to sem udělal a nic no Citovat
skorpion Odesláno 12. prosinec 2020 Odesláno 12. prosinec 2020 (upraveno) před 15 hodinami, oni napsal: doufam, ze me nezabijete,ale hledat jsem se snazil. Mam stazenou verzi od Ferinka 7.02, i kdyz v info o programu je 7.01, tak nevim. Kabel byl mel byt verze C, instalace probiha na W7 32bit. instalace skonci viz foto a dal se nehnu. Dekuji A je u instalace PC odpojený od internetu? Upraveno 12. prosinec 2020 uživatelem Péťa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.