Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, začali vedra a tak jsem si zapnul klimu . No a docela to bylo znát na výkonu. Jak je to u vás? Taky vám poklesne nějak znatelně výkon? Mám strach abych neměl nějak zatuhlou pumpu u klimi nebo co to pohání tu nápln. :nevim

Odesláno

Hmm, kurna. Rači si zajedu zkontrolovat klimu. Jde mě o to, že když dám na volnoběch plyn tak na tisíc otáček a vypnu ji. Tak mě najednou stoupnou až ke dvoum tisíc.

Odesláno
Původně zaslal: Jaris

Hmm, kurna. Rači si zajedu zkontrolovat klimu. Jde mě o to, že když dám na volnoběch plyn tak na tisíc otáček a vypnu ji. Tak mě najednou stoupnou až ke dvoum tisíc.

zitra se ti mrknu...normalne ji nevypinam. ale myslim, ze jsem takovy problem nikdy nemel

Odesláno

Záleží na několika věcech. Pokud je klima dodělávaná, vždy j víc cítít ubytek výkonu a rázy zapnutí kompresoru. Tohle se taky projevuje i když je to z farbriky u starších benzínových modelů-stříkaček, kde není ovládání klimy přes ŘJ nebo u dieselů bez elektron. čerpadla. U novejších aut, si kompresor ovládá ŘJ podle zatížení motoru (při akceleraci si ji i vypne)

a taky kompresory jsou s plynulým záběrem, tak že to není skoro poznat.

Odesláno

No já mám elektronické čerpadlo. Ted si vzpomínám, že mě v servisu něco dělali s řemenem co pohání klimu. Tak jestli ten řemen nepřetáhli. Jinak tam mám klimatronik z výroby. Zatím dík za názory. :papa

Odesláno

Ahoj.S tímto autem ani neregistruju,že je klima zaplá,ani na výkonu.Možná to bude znát na spotřebě,ale ten pohled na křižovatkách,kde stojí na červenou auta bez klimy s upocenými pasažéry,stojí za nějaký benzín navíc.Jo,to na felici 1,6 jsem musel klimu vypnout,abych na mohl předjíždět,hlavně na \"pětku\",tam to bylo znát.Byla dodělávaná,ale zapojená tak,že při zapnutí na volnoběh počítač zvýšil obrátky na 1 500.P806

Odesláno

Nějaký rapidní úbytek výkonu taky nepozoruji...A ten litřík co si to vezme na stovku více za to pohodlí stojí.Klima je boží věc ale musí si ani člověk zvyknout, než jsem si nani zvyknul tak byla párkrát angína:D ale už vím jak chladit...

Odesláno

Ahoj.To mě zajímá,jak chladit?Já můžu klimu jen zapnout,anebo vypnout a na panelu si posunu rychlost větráku na půl,a další posunovátko do modrého.Až to je cítit,že chladí,tak uberu ventilátor na minimum.To vše platí pro variantu při přisávání vzduchu zvenku.Na recirkulaci jsem to ještě nezkoušel.Jeden můj kolega dokonce nechal klimu z megana odstranit,se slovy\"já tam přece nebudu mrznout\".Také názor.Takže jak chladit?.P806

Odesláno
Původně zaslal: Pája Rybišár

Ahoj lidičky!;)Docela dost by mě zajímalo kolik kw vezme servo čerpadlo a kompresor klimy(zapnuta) z vykonu motoru???:myslimChci to totiš namontovat do svyho GR a neci aby mě předjížděly 120-cítky:D:D:D:aut

precti si jeste jednou a pomalu to, co se tu jiz psalo ;)

btw, to se ti vyplati montovat do jineho auta??? aby cena te upravy neprevysila hodnotu 405 s klimou... ono to neni jen vzit par dilu a presroubovat je...

[upravil dne 17.6.06 Vvitty]

Odesláno
Původně zaslal: Kubis

Ahoj.To mě zajímá,jak chladit?Já můžu klimu jen zapnout,anebo vypnout a na panelu si posunu rychlost větráku na půl,a další posunovátko do modrého.Až to je cítit,že chladí,tak uberu ventilátor na minimum.To vše platí pro variantu při přisávání vzduchu zvenku.Na recirkulaci jsem to ještě nezkoušel.Jeden můj kolega dokonce nechal klimu z megana odstranit,se slovy\"já tam přece nebudu mrznout\".Také názor.Takže jak chladit?.P806

No to musel bejt dobrej magor.

Pokud máš manuální klimu, je nejlepší, nejdřív stahnout okna a vyhant to hrozný vedro, pak zapnout vnitřní okruh, pustit věntilátor naplno a telotu na minimum, vystoupit, zabouchnout a počkat, až se vychladí vnitřek.

Vnitřní okruh je dobrá věc, vzduch se nenasává z venku a tudíž se rychleji ochlazuje.

Největší problém je , když se postupně schlazuje palubka a vychází pořád studenejší vzduch.. schlazuje se i interiér, člověk si zvyká, topení se ohřívá... pořád s tím vexlovat je hrozný.

Větrák je potřeba zapínat, tak, aby hnul se vzduchem v autě, zvlášť, pokud někdo sedí vzadu a telota se reguluje normálně... nebudu na sebe foukat 15stupňů vzduch, to bych měl anginu, jako prase. Nastavim si tak 19-20 výstupní vzduch, což samozřejmě bude držet až se motor prohřeje a palubka vychladí.

Já osobně nesnášim, když mi něco fouká do očí, tak to nastavuju tak, aby to foukalo okolo mě a co nejvíc směrem dozadu. Třeba na nohy a na sklo.

Na internetu se dá najít i návod, jak nastavit klimatizaci..

Odesláno
Původně zaslal: Pája Rybišár

Ahoj lidičky!;)Docela dost by mě zajímalo kolik kw vezme servo čerpadlo a kompresor klimy(zapnuta) z vykonu motoru???:myslimChci to totiš namontovat do svyho GR a neci aby mě předjížděly 120-cítky:D:D:D:aut

Dodělávaná klima je velmi problematická, nechoď do toho.

Raději si dobře vyber a kup auto vybavené tím, co ti schází (406?).

Nedávno se tady v Šumperku prodávala 405 s autom. klimou a v kůži za asi 55 t. (benzín).

[upravil dne 17.6.2006 P607Olda]

Odesláno

To mate sice recht,vím co to obnáší,ale když ja mam nabídku od souseda z garaže že mě prodá komplet soustavu za 2000kč.Vše je funkční a je to z bouranýho SRI(1992),povidal mě že jestli si to nevemu tak to stejně asi hodí do konťáku:D(má novy auti a překáží to..).

Takže si říkam proč to alespoň nezkusit:mrk:):papa

A těď když je z auti jen čistě hola kastle a napravy......:papa

Odesláno

P607Olda :Raději si dobře vyber a kup auto vybavené tím, co ti schází (406?)...no ta schazi,ale víš co 406-ka je prostě skvělí auto(ale na mě už moc moderní):cool:a tím neci urazit 406-stkaře,jsme přece jedna velká rodina:D a musíme držet pospolu:D,ale ja prostě jsem takovej staromodní a mám rad klasiku,;),,jsem do toho proste zamilovanej,405 a ješte 205GTI a nebo CTI,to jsou prostě fakt bouráky;) to jsou jediný auta co chci!:mrk

No možna jsou to ted zase jenom hloupí řeči 16-cti letýho puberťáka,:autale ja to s ní táhnu už 2,5 roku(moje první auto zděděne po rodičích) a furt je to auti číslo 1!Jako ,řídil jsem 206 a 307,tak vim jak se v tom jede,jaký airero dynamicky tvary to má,jakou to má vybavu,stabilizační a bezpečnostní prvky aktivní bezpečnosti,pasivní bezpečnost,komfort interieru(i hlučnost) a nakonec jizdní vlastnosti,,,,,,je to dneska prostě někde jinde!:P,,,ale já fakt mam rad 405,,,je to prostě Francouzkej Mercedes:D,...taková bezvadná projížďka rychlostí 80-100km/h(podle silnice) s holčinou za pěknýho počasí,to je prostě náádhera!!:super:mrk:papa

Odesláno

Pája Rybišár:

máš pravdu, opravovat a udržovat auto je fajn činnost, taky jsem to dělal, když mi bylo 18. A jestli máš všechny díly, které pasují přesně na Tvoji 405, tak jo. Ale pro všechny ostatní zájemce a ostatní auta: drobné odlišnosti v chladiči, sahary, topení, uchycení kompresoru atd. dokážou pěkně zkomplikovat montáž a výsledek není ideální.

405 považuju taky za velmi elegantní auto, prostě se povedla.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...