Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

mám takový problém. Vlastním Peugeot 308 r.v. 2013, 1.4 VTi, benzín, 70 kW.

V klasickém autě benzínovém mi začne topit topení hned co se motor ohřeje např. na 50 stupňů, za cca 3 min od nastartování už topí jako blázen na max.

Když u funkčního auta chci odmlžit okna, dám topení na max teplotu, nastavím foukání na skla, automaticky se mi zapne u toho klimatizace a za 30 vteřin jsou už průzračná. 

A teď jak to funguje u mého auta. Nastartuji, a ani po 10 min. mi nejde maximálně teplý vzduch z foukání (i když už teplota motoru ukazuje 90 stupňů). U řidiče je teplejší trochu víc než u spolujezdce. Když stojím na místě, fouká spíš vlažný vzduch, když na neutrálu přidám otáčky, fouká už trochu teplejší. Když dám foukání na skla, tak trvá hodně dlouho, než se odmlží. A i to se odmlží pouze u strany řidiče, u spolujezdce nikoliv. V -10 neodmlžím snad ani po 10 minutách čelní sklo a to ani u řidiče. Když u toho pustím klimatizaci, aby odmlžilo rychleji, začne najednou foukat hodně studený vzduch a ten se už neoteplí nijak ani když mam kolečko na maximálně teplý režim. Takže s klimatizací neodmlžím nic na teplém režimu. 

Byl jsem s tím v servisu, co se specializuje na peugeot, tam mi vyměnili termostat, protože diagnostika na něho ukázala ale bez výsledku. Jsem o 5tis. Kč lehčí a teď navrhují vyměnit vodní pumpu, ale přijde mi to, že jenom hádají a nechce se mi měnit zase něco zbytečného, levné to tedy není.

Jinak teplotu motoru mi to ukazuje krásně do 90 stupňů. Klimatizace v létě chladí perfektně.

Nějaké nápady, zkušenosti, někdo z Vás neměl podobní problém?

Moc děkuji.

Odesláno

V zadnem servisu je to prave nenapadlo a to ani v autorizovanem tak se divim. Menili by snad vsechno ostatni, vodni pumpu, termostat, klapky, motorek klapek atd atd... proto se tak blbe ptam 🙂

Odesláno

Ty rádiátory se u 308 mění jak na běžícím pásu.. zvlátě pak u aut, kde je zanedbaná udrža a nemění se pravidelně chladící kapalina 

Odesláno

Já to vždy dělám s kvalitním několikanásobným proplachem chemií, radiator většinou valeo, pokud je dostupný a samozřejmě správná G33 chladící kapalina :) suma sumarum do 5t 

Odesláno

nakupka je kolem 2ky dle toho co tam přesnějí máš (dva typy) ;) a reálně k hromada hodin čištění, destilky, chemie.. tady jsi vyhodil 5k za termostat který nic nevyřešil a takle ti to přijde moc? :) 

Odesláno

ja už naštěstí starou 308 nemám :) ale zákazníci s nepravidelným servisem a zkaženu chladící kapalinou jestí stále další a další.. bohužel :) 

Odesláno

Volal jsem ještě do servisu, kde mi to dělali, tak ten termostat měnili, protože byl zkratovaný a nerozváděl teplý vzduch dál, trubky od něho byly studené. K radiátoru mi řekli, že ho kontrolovali a obě trubky byly stejně teplé, nebyla jedna teplejší než druhá, tak nevím teď.

Odesláno

Ony trubky právě budou stejně teplé.... ucpává se zadní část radiátoru, tzn voda proudí jen první 1/4 radiátoru, tudíž trubky jsou furt stejně teplé, ale radiator je zcela studený... 

Odesláno

Jasné, oni se furt drží toho svého, že všechno zkontrolovali a zřejmě vodní pumpa, ale to, že to topí víc na jedné straně a míň na druhé, tak zase možná servo motorek 😄 no jasné, to by bylo snad všechno na výměnu. Dnes kouknu na ten radiátor, ale zevnitř se asi dostanu jenom k trubkám, co? Že bych zkontroloval jestli je radiátor chladný.

Odesláno

Tam není co kontrrolovat, máš to celé zastrčené v modulu topení ;) 

Nehledě na to, že je to zbytečná práce.. když ke mě někdo přijede s 308 a začne mluvit, že jedna strana topí víc než druhá a popisuje to podobně jak ty, tak já už rovnou objednávám radiátor ;) 

Odesláno (upraveno)

a máš někde dílnu nebo servis u Prahy že by jsi to vyměnil? 🙂 Normálně mi to žádný servis nechce opravit bez toho, aby to sami nekoupili 😄 na netu za 2 tis., v servisu za 3,5 tis. Kč, siila.

Upraveno uživatelem adoand
Odesláno

v servisu, kde mi vyměnili termostat, mi odmítli vyměnit radiátor 😄 Prý to podle nich není v tom, tak si mám najít servis, kde mi to udělají podle mých představ 😄

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...