Generál88 Odesláno 27. září 2024 Odesláno 27. září 2024 (upraveno) Tento rok 2024 jsem pořídil Tepeečko, konečně prostorné auto na ryby, psa a rodinku. Eventuelně motorku 120kW byla jasná volba, jede slušně (což mě až překvapilo, čekal jsem lenost), výbava fajn a hlavně šoupačky na obě strany. Malá svištice (Eliška - 2 roky) si to hned zamilovala. Koupil jsem ho za celkem slušnou cenu a plán je ho trochu poladit do campingu, jednoduchá postelní vestavba, markýza a podobný chujoviny Nejdřív je potřeba ale doladit pár chyb: - Vypadávající kastlík (ten mě sejří ) - Zadní přibrzďující třmen - Dia hlásí FAP zaplněný aditivem, nicméně stále fachá (co jsem zde koukal, zatím asi nejlepší nastavit na DIA, že má auto nový - nebo samozřejmě vyčistit) Jsem teprve na začátku, auto mám primárně jiné, ale budu sem postupně přidávat fotky z proměny pro inspiraci a taky se rád nechám inspirovat a poradit, pokud jste někdo už Tepee dělal jakkoli Po koupi: První auto s druhým Hned na to šly kola A okna Couvací kamera je super! Doplnit Eloys, opravit ten třmen a rovnou je z rezu hodit do matné červené, ať to trochu vypadá Upraveno 12. září 2025 uživatelem Generál88 pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 27. září 2024 Odesláno 27. září 2024 Jo, dělal... doporučuju především sundat podběhy, pořádně to pod nimi vyčistit a nastříkat jak spodek, tak dutiny. Hlavně spoj prahu a zadního blatníku je u těch dlouhých verzí kritický. Třmen bych neopravoval a rovnou dal nový, jsou problémové a ta práce s ním se nevyplatí. No a rozšíření webasta na nezávislý start nesmí chybět Péťa, sallyk a Generál88 ohodnotil 3 Citovat
Generál88 Odesláno 27. září 2024 Autor Odesláno 27. září 2024 (upraveno) Jo to je taková klasika. Všiml sem si, že už z toho čouhá listí Trmen půjde novej, no a bufík nemá, to musím pořešit Upraveno 27. září 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
oddie Odesláno 27. září 2024 Odesláno 27. září 2024 (upraveno) Fakt tam pod podlahou není? To měly snad všechny... Jo, a nechceš oddělovací síť zavazadlového prostoru? Něco takového mi tu zbylo... Upraveno 27. září 2024 uživatelem oddie Citovat
P607Olda Odesláno 27. září 2024 Odesláno 27. září 2024 Upadlý kastlík lze opravit pantem. Dávám fotky, dělal jsem to na Jumpy i Expert, ale už je to několik let... Jeden tady mám, opravený... A tedy předběhnu otázku a odpovím, ano mohu to udělat za 300 + poštovné, ale měl bych podmínku: nejprve pošleš tvůj, já ho opravím a přitom můj opravený mi poslouží jako vzor, abych to nemusel vymýšlet. Péťa, oddie a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Generál88 Odesláno 1. říjen 2024 Autor Odesláno 1. říjen 2024 (upraveno) No jeje, tak to mám tedy stejně Ten pantík jsi k té utržené části, co zůstala na autě, přišrouboval zespod? Upraveno 1. říjen 2024 uživatelem Generál88 Citovat
P607Olda Odesláno 4. říjen 2024 Odesláno 4. říjen 2024 (upraveno) Celý krám vyndat. Rozebrat. Pánty jsou 30 mm x 15 mm, šroubky jsou M3. Je to složitý výlisek, to uvidíš, až vyndáš. Je to trošku boj, některé věci jdou rozdělat, některé se mmusí trochu urvat a nakonec zajistit vrutem. Já jsem dělal dva, ale snad před 7 lety, už si to moc nepamatuju. Naštěstí tady mám jeden opravený. Pokud se chceš domluvit na společné činnosti, budu odpovídat aktuálně. Pro začátek celý krám vyšroubuj ven. A kup si dva pánty 30 x 15 a šroubky M3, podložky a matičky. Pánty se musely trošku ohnout. Anebo to celé pošli. Celé znamená tak, jako na mých fotkách - je to několik šroubů po obvodu. Opravím to asi za dva dny. Pro ostatní: pokud máte stejný problém, pošlete taky, udělám to najednou. Upraveno 4. říjen 2024 uživatelem P607Olda Péťa ohodnotil 1 Citovat
Generál88 Odesláno 15. listopad 2024 Autor Odesláno 15. listopad 2024 V 4. 10. 2024 at 20:48, P607Olda napsal: Mám nabídku na celý, bude tam takhle pasovat? Citovat
Generál88 Odesláno 15. listopad 2024 Autor Odesláno 15. listopad 2024 (upraveno) Léto VS Zima Tak menší update. - Letní sada se stěhuje do garáže a při té příležitosti: - Trocha renovace plechů na zimu - A když už jsem byl v tom, tak sem ošetřil i krycí plechy a kotouče, třmeny půjdou na jaře Upraveno 15. listopad 2024 uživatelem Generál88 radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 15. listopad 2024 Odesláno 15. listopad 2024 Vypadá stejně, asi bude pasovat. Brzy se ulomí ve stejném místě, protože plast je už křehký a ulamují se všechny. Citovat
Generál88 Odesláno 30. listopad 2024 Autor Odesláno 30. listopad 2024 Tak zde v zimním kompletu: A ta bludička v kufru a stropy taky vyměněny za LED moduly a to už je jiná Origo old: LED: sallyk ohodnotil 1 Citovat
Generál88 Odesláno 11. září 2025 Autor Odesláno 11. září 2025 (upraveno) Tak jsem tu dlouho nebyl - přidám fotky a úpravy různých neduhů + úpravu na spaní: 1) Přibrzďující zadní pravá brzda Řešeno výměnou za nový třmen (opravná sada jen asi o 300 Kč levnější, není o čem) Vše kupuju na www.autodilos.cz v Kolíně, ceny super. 2) Oprava zasekávání pojistného kroužku zpátečky na řadící páce. Určitě se vám taky někomu stalo. Už jsem to dělal na dvou Tepee. Ten plastový trn na řadící páce po čase a vlivem tepla praskne a zvětší se o půl milimetru a pak se na něm ten kroužek zasekává. Stačí jen zapilovat nebo vyměnit trn. Koule se sundá vytažením nahoru, taktéž kroužek, u kterého se ještě musí odpojit lanovod - doporučuji do něj stříknout silikon nebo WD. 3) Nádobka chladící kapaliny Ta už vypadala hrozivě Výměna včetně kapaliny proti korozi. Nepoužívám Peugeotí ale SHERON MAXI D - velké srovnání na webu, jeden z TOP. Zároveň jsem vyspravil nějaké rezavé neduhy 4) Drncání na nápravě - po vyzvednutí ze servisu upadlo kolo za jízdy (servis vyměnil kloub a manžetu) no a přetáhli tři šrouby a závity KO. Chudák manželka, ale ochotní policajti Ještě, že Pašík to vždycky jistí! 5) Tak konečně vyšla vestavba a příčníky Hliník lehký 2 kilča a matrace na zakázku, bomba! Upraveno 12. září 2025 uživatelem Generál88 Péťa, BubakGS a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.