Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

dělal jsem na P106 motor TU3M (KDY) rok 92 těsnění pod hlavou. Po všech nutných úkonech a seřízení ventilů auto nejede jak má. Šílená ztráta výkonu.

Rozvody zkontrolovány a sedí, vyblikal jsem si diagnostikou chyby a následně jsem měnil čidlo polohy škrtící klapky. Nyní diagnostika nehlásí žádné chyby. Během těsnění hlavy jsem rovnou vyměnil i čidlo teploty. Ventily jsem seřídil podle obrázku viz. příloha.

Nové svíčky, nová zapalovací cívka. Občas po přidání plynu a okamžitém uvolnění auto jakoby vystřelí a zdechne. To samé když se snažím držet otáčky na 3000 (jde slyšet vynechávání).

Dnes jsem zkusil přehodit na starší svíčky a během vytahování byla svíčka na 1. a 2. válci mokrá (benzín).

Nesetkal se někdo s něčím podobným? Ještě mě napadlo podezřívat kabely ke svíčkám. Myslím si, že za těch 32 let je ještě nikdo neměnil.

Screenshot_2024-07-03-11-31-52-378-edit_com.facebook.orca.jpg

Odesláno

Tak ty kabely ke svíčkám asi nebude investice za tisíce  a jen tomu pomůžou i kdyby byl zádrhel ještě jinde tak bych s nima začal.   Jde o to že pokud se s nima doteď nehýbalo tak jak si se v tom motoráku hrabal tak se s nima hejbalo amohly se rozlámat za ty roky by to asi nebylo nic mimořádného.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...