Traviss Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 Zdravím, dělal jsem na P106 motor TU3M (KDY) rok 92 těsnění pod hlavou. Po všech nutných úkonech a seřízení ventilů auto nejede jak má. Šílená ztráta výkonu. Rozvody zkontrolovány a sedí, vyblikal jsem si diagnostikou chyby a následně jsem měnil čidlo polohy škrtící klapky. Nyní diagnostika nehlásí žádné chyby. Během těsnění hlavy jsem rovnou vyměnil i čidlo teploty. Ventily jsem seřídil podle obrázku viz. příloha. Nové svíčky, nová zapalovací cívka. Občas po přidání plynu a okamžitém uvolnění auto jakoby vystřelí a zdechne. To samé když se snažím držet otáčky na 3000 (jde slyšet vynechávání). Dnes jsem zkusil přehodit na starší svíčky a během vytahování byla svíčka na 1. a 2. válci mokrá (benzín). Nesetkal se někdo s něčím podobným? Ještě mě napadlo podezřívat kabely ke svíčkám. Myslím si, že za těch 32 let je ještě nikdo neměnil. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 Tak ty kabely ke svíčkám asi nebude investice za tisíce a jen tomu pomůžou i kdyby byl zádrhel ještě jinde tak bych s nima začal. Jde o to že pokud se s nima doteď nehýbalo tak jak si se v tom motoráku hrabal tak se s nima hejbalo amohly se rozlámat za ty roky by to asi nebylo nic mimořádného. Hafity ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 16. srpen 2024 Odesláno 16. srpen 2024 Hlavně válce se počítají od převodovky. @Traviss nechci tě nijak shodit, ale občas si to někdo neuvědomí. Ještě možná to by mohlo být Citovat
Traviss Odesláno 16. srpen 2024 Autor Odesláno 16. srpen 2024 Ano to vím že Peugeot to nemá od rozvodů, dával jsem si na to pozor PaKr ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.