MJSytic Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 V návaznosti na TENTO článek bych rád přihodil pár poznatků z třítýdenního testování této 208, které dnes skončilo. Oproti té v článku jsem měl k dispozici silnější verzi. Dá se ale říci, že z velké části s novinářem souhlasím. Skončil jsem na stejné spotřebě a za sebe musím říci, že se mi s ní jezdilo parádně. Co se týká místa, tak jsem ho měl kupodivu více, než mám v 508. Je to hlavně díky tomu, že ve 208 šla dát sedačka mnohem níže a má menší volant. Nicméně i tak se z ní rázem stalo auto pro 3lidi (viz foto místa za mnou) Chování hybridního systému je opravdu takové, jak je popsáno v článku. 14km cesty do/z práce jsem jezdil takřka z 50% na elektro se spotřebou kolem 4litrů. Když jsem auto s plnou nádrží přebíral, byl dojezd 600km. Postupně jsem se dopravoval až na hodnotu 920km, ale i díky dálniční cestě do/z M.Lazní, jsem skončil na celkově bezmála 770km, kdy PP ukazoval dojezd 50km. Po dotankování skočil znovu k 900km. Píši hlavně o spotřebě, protože to je asi hlavní důvod (a s tím spojené emise), proč Hybrid Když to porovnám s 206 (NFU), tak s tou jezdím stejné trasy za 6,5l. Nicméně, 208 je prostě s pohodlím a jízdními vlastnostmi už někde jinde. Oproti 206 budí dojem dospělého auta, ale i tak jsem měl občas pocit "motokáry", asi i díky tomu malému volantu Na co si člověk musí zvyknout jsou různé "pazvuky" které ten hybridní systém (tedy hlavně převodovka) vydává. Po odemknutí to zní, jakoby automat měnil zásobníky s náboji, při jízdě to zase různě houká apod. Prostě takový Transformer Závěrem bych dodal, že pokud bych nepřemýšlel o tom, jak to funguje, jestli něco trpí, jestli se něco neopotřebovává apod., tak je to zajímavá varianta. Ale to já úplně neumím Takže jak moc se té 1,2 (která má řemen v oleji a s najetými km i v benzínu) líbí neustále startování/vypínání a baterii to neustále nabíjení/vybíjení ukáže až čas Pepito, radim.1008, pavelu96 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
radim.1008 Odesláno 22. červenec 2024 Odesláno 22. červenec 2024 @MJSytic nemá hybrid 136 řetěz místo řemenu? Dobíjení je řešený jízdou nebo to má zásuvku? Citovat
MJSytic Odesláno 22. červenec 2024 Autor Odesláno 22. červenec 2024 Máš pravdu, má Teď jen doufat, že bude odolnější, než ten v 1,5 HDi Jinak je to "obyčejný" hybrid, ne plugin, takže bez dobíjení kabelem Pepito a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Pepito Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 @MJSytic, pěkný článek Tvůj i novinářův. Autíčko hezké, ale na 99% už na něj do konce života finančně nedosáhnu. A i kdyby, v nabídce by mi chyběla manuální převodovka. Teď už je zřejmě trend vyrábět auta s automatem. Bylo by skvělé kdyby jsi ho mohl přivézt na sraz, ale Ty a ani @Verýsek nejspíš nepřijedete i když bych vás tam oba rád viděl. Tentokrát to není pro VIP jak jsi psal před pěti lety. Ještě je volná chatka. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 (upraveno) 208mu jsem si na jaro vyzkoušel taky, prostor za volantem velký, mám 182 a bez problémů jsem se vlezl, auto se mi líbí, ale bohužel dost tvrdé a hlavně nízké..., jinak z těch hybridů jdou někdy opravdu divné zvuky, člověk se už necítí jako v autě, které na 100% ovládá, protože ten elektromotor se do pohonu furt cpe , prostě nešlapeš na plyn a auto furt jede , nepíšu to jako vadu--moje ASX dělá to samé, ale ten divný pocit tam je, asi je to o zvyku... Upraveno 23. červenec 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
radim.1008 Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 Po pravdě se mi to začíná líbit jako nástupce. Snad bych oželel i 308 T9. A nebo ještě pár let šetřit a koupit 308. Dělají hybrida v modré Vertigo? Citovat
radim.1008 Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 (upraveno) Tak jo no. Nakonfiguroval jsem si ho... Upraveno 24. červenec 2024 uživatelem radim.1008 Citovat
ozzy56 Odesláno 24. červenec 2024 Odesláno 24. červenec 2024 v poslední době čtu, že auto kolem 600 tisíc korun je LEVNE , auto střední třídy v ceně jeden milon je obvyklá cena, mno nevím nevím z čeho tydle pisálkové vycházejí, určitě ne ze zdejších příjmů Péťa, miroska, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.