Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

V návaznosti na TENTO článek bych rád přihodil pár poznatků z třítýdenního testování této 208, které dnes skončilo.

Oproti té v článku jsem měl k dispozici silnější verzi. Dá se ale říci, že z velké části s novinářem souhlasím. Skončil jsem na stejné spotřebě a za sebe musím říci, že se mi s ní jezdilo parádně. Co se týká místa, tak jsem ho měl kupodivu více, než mám v 508. Je to hlavně díky tomu, že ve 208 šla dát sedačka mnohem níže a má menší volant. Nicméně i tak se z ní rázem stalo auto pro 3lidi (viz foto místa za mnou) :D

Chování hybridního systému je opravdu takové, jak je popsáno v článku. 14km cesty do/z práce jsem jezdil takřka z 50% na elektro se spotřebou kolem 4litrů. Když jsem auto s plnou nádrží přebíral, byl dojezd 600km. Postupně jsem se dopravoval až na hodnotu 920km, ale i díky dálniční cestě do/z M.Lazní, jsem skončil na celkově bezmála 770km, kdy PP ukazoval dojezd 50km. Po dotankování skočil znovu k 900km. Píši hlavně o spotřebě, protože to je asi hlavní důvod (a s tím spojené emise), proč Hybrid :myslim Když to porovnám s 206 (NFU), tak s tou jezdím stejné trasy za 6,5l.

Nicméně, 208 je prostě s pohodlím a jízdními vlastnostmi už někde jinde. Oproti 206 budí dojem dospělého auta, ale i tak jsem měl občas pocit "motokáry", asi i díky tomu malému volantu :aut

Na co si člověk musí zvyknout jsou různé "pazvuky" které ten hybridní systém (tedy hlavně převodovka) vydává. Po odemknutí to zní, jakoby automat měnil zásobníky s náboji, při jízdě to zase různě houká apod. Prostě takový Transformer :D

Závěrem bych dodal, že pokud bych nepřemýšlel o tom, jak to funguje, jestli něco trpí, jestli se něco neopotřebovává apod., tak je to zajímavá varianta. Ale to já úplně neumím :nevim Takže jak moc se té 1,2 (která má řemen v oleji a s najetými km i v benzínu) líbí neustále startování/vypínání a baterii to neustále nabíjení/vybíjení ukáže až čas :roll

PXL_20240721_160314094.jpg

PXL_20240721_173751866.jpg

PXL_20240721_173246382.jpg

PXL_20240721_174304721.jpg

PXL_20240719_054036598.jpg

PXL_20240718_053553411.jpg

PXL_20240718_053448886.jpg

PXL_20240711_054118389.jpg

PXL_20240721_174753837~2.jpg

Odesláno

@MJSytic, pěkný článek Tvůj i novinářův. :super Autíčko hezké, ale na 99% už na něj do konce života finančně nedosáhnu. A i kdyby, v nabídce by mi chyběla manuální převodovka. Teď už je zřejmě trend vyrábět auta s automatem. :myslim Bylo by skvělé kdyby jsi ho mohl přivézt na sraz, ale Ty a ani @Verýsek nejspíš nepřijedete :myslim i když bych vás tam oba rád viděl. Tentokrát to není pro VIP jak jsi psal před pěti lety. Ještě je volná chatka. :papa

Odesláno (upraveno)

208mu jsem si na jaro vyzkoušel taky, prostor za volantem velký, mám 182 a bez problémů jsem se vlezl, auto se mi líbí, ale bohužel dost tvrdé a hlavně nízké..., jinak z těch hybridů jdou někdy opravdu divné zvuky, člověk se už necítí jako v autě, které na 100% ovládá, protože ten elektromotor se do pohonu furt cpe :), prostě nešlapeš na plyn a auto furt jede 😂, nepíšu to jako vadu--moje ASX dělá to samé, ale ten divný pocit tam je, asi je to o zvyku...

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...