Fosy123 Odesláno 26. červen 2024 Odesláno 26. červen 2024 Zdravím, Jsem úplný amatér co se týče pažoutů Koupil jsem 307CC 130kw a jsem nadšený.. Otázka ale zní.. Dát tam 5w30 nebo 5w40.. Vůbec netuším co tam bylo doteď.. Jezdím často město a okrsky a šetřit to nebudu Tak jak to bylo u mých minulých aut, rád si dělám vše sám a rád bych teda věděl co je lepší volba.. Jinak mám počítat určitě kolem 5L že? Děkuji Děkuji Citovat
ozzy56 Odesláno 26. červen 2024 Odesláno 26. červen 2024 ahoj, tady píšou 5.5 litru a 5W40 Total https://totalenergies.cz/automobilove-oleje/mazaci-plan-lubadvisor dýzl ohodnotil 1 Citovat
Dýdý Odesláno 3. červenec 2024 Odesláno 3. červenec 2024 Tyhle mazací plány píšou dost kraviny.Třeba na auto z roku 2000 klidně L saps olej.Dneska je tedy většina olejů se sníženým popílkem i když to není na etiketě . Citovat
Fosy123 Odesláno 3. červenec 2024 Autor Odesláno 3. červenec 2024 Už jsem tam dal to co psal kolega Ale pročítal jsem zahraniční fóra a psali že 5w40 tomu neublíží Tak je to hotové Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. červenec 2024 Odesláno 3. červenec 2024 5W40 je OK. Celkově do benzínů od PSA z těch let se to leje. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2024 Odesláno 3. červenec 2024 v tom odkaze je přesný typ oleje Total, který se má dávat, proto jsem dal ten odkaz--nejsou všechny oleje 5W40 stejné , prostě si naklikáš svoje auto a vypadne olej pro tvůj vůz Citovat
Fosy123 Odesláno 3. červenec 2024 Autor Odesláno 3. červenec 2024 Jojo dal jsem tam úplně ten samý Citovat
Dýdý Odesláno 3. červenec 2024 Odesláno 3. červenec 2024 Jsem tam naklikal dcery fabii v 1,9 tdi a vypadl na mě 5w30 L saps.Ten se zaručeně v těch letech nevyráběl a ani tam nelil.Jsem jenom chtěl říct,že všechny tyhle vyhledávače doporučují pro dané auto ten nejdražší olej.Prodávám ty oleje cca 22 let a vyzkoušel jsem skoro všechny vyhledávače. Je jedno jestli Castrol nebo Moll kecá to všechno. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 3. červenec 2024 Odesláno 3. červenec 2024 dal jsem ti 'zelenou', protože máš pravdu i ty--vyzkoušel jsem všechny možné oleje, jezdil i na náš Mogul ADS lll a nou problem (byl zadarmo), dále od kanystru 5 litrů z Kaufu za 400, až po 'nejlepší' Castrol za 1500, při mé taxe 10 tisíc kilometrů na výměnu oleje nebyl problém ani u jednoho , tohle testování bylo tak 10 let zpátky..., od té doby mění olej autorizák v rámci garančky, vlastně ani nevím co tam leje..., jinak oleje Total patří mezi ty levnější, proto jsem jezdil převážně na ně, nejvíc na Total Rubio myslím, bo byl zdarma Citovat
MJSytic Odesláno 3. červenec 2024 Odesláno 3. červenec 2024 Proto je tam tlačítko "Alternativní", kde pak člověk najde tu původní klasiku VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 4. červenec 2024 Odesláno 4. červenec 2024 (upraveno) Mně to teda ukazuje jako první originální náplň a až pak mám alternativní. Navíc je jasný, že total bude doporučovat total. Pokud vím, že automobilka dává od výroby castrol, budu hledat v mazacím plánu od nich. Upraveno 4. červenec 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
ozzy56 Odesláno 4. červenec 2024 Odesláno 4. červenec 2024 co vím já, tak je to opačně--prvovýroba dává Total (mají s ním smlouvu i na propagaci), ale v autorizáku ti dají i jinou značku oleje, což moc nedává smysl (mám taky tu zkušenost, na garančce dali Castrol) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.