Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, 

Jsem úplný amatér co se týče pažoutů :D

Koupil jsem 307CC 130kw a jsem nadšený.. Otázka ale zní.. Dát tam 5w30 nebo 5w40.. Vůbec netuším co tam bylo doteď.. Jezdím často město a okrsky a šetřit to nebudu :D

Tak jak to bylo u mých minulých aut, rád si dělám vše sám a rád bych teda věděl co je lepší volba.. Jinak mám počítat určitě kolem 5L že? 

Děkuji Děkuji :)

Odesláno

Tyhle mazací plány píšou dost kraviny.Třeba na auto z  roku 2000 klidně L saps olej.Dneska je tedy většina olejů se sníženým popílkem i když to není na etiketě .

Odesláno

v tom odkaze je přesný typ oleje Total, který se má dávat, proto jsem dal ten odkaz--nejsou všechny oleje 5W40 stejné :bojim, prostě si naklikáš svoje auto a vypadne olej pro tvůj vůz

Odesláno

Jsem tam naklikal dcery fabii v 1,9 tdi a vypadl na mě 5w30 L saps.Ten se zaručeně v těch letech nevyráběl a ani tam nelil.Jsem jenom chtěl říct,že všechny tyhle vyhledávače doporučují pro dané auto ten nejdražší olej.Prodávám ty oleje cca 22 let a vyzkoušel jsem skoro všechny vyhledávače. Je jedno jestli Castrol nebo Moll kecá to všechno.

Odesláno

dal jsem ti 'zelenou', protože máš pravdu i ty--vyzkoušel jsem všechny možné oleje, jezdil i na náš Mogul ADS lll a nou problem :)(byl zadarmo), dále od kanystru 5 litrů z Kaufu za 400, až po 'nejlepší' Castrol za 1500, při mé taxe 10 tisíc kilometrů na výměnu oleje nebyl problém ani u jednoho 👍, tohle testování bylo tak 10 let zpátky..., od té doby mění olej autorizák v rámci garančky, vlastně ani nevím co tam leje..., jinak oleje Total patří mezi ty levnější, proto jsem jezdil převážně na ně, nejvíc na Total Rubio myslím, bo byl zdarma 😉

Odesláno (upraveno)

Mně to teda ukazuje jako první originální náplň a až pak mám alternativní.  Navíc je jasný, že total bude doporučovat total. Pokud vím, že automobilka dává od výroby castrol, budu hledat v mazacím plánu od nich. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

co vím já, tak je to opačně--prvovýroba dává Total (mají s ním smlouvu i na propagaci), ale v autorizáku ti dají i jinou značku oleje, což moc nedává smysl (mám taky tu zkušenost, na garančce dali Castrol)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...