Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já nemám samostatný rozvod. Prostě mi na FVE jede celý dům, nic odděleného nemám. Mám jen připravený kabel od FVE, který při výpadku sítě není zálohovaný a na něj jednou napojím nabíječku na elektromobil. Až nějaký bude.

Odesláno
V 4. 7. 2025 at 19:48, Péťa napsal:

Já nemám samostatný rozvod. Prostě mi na FVE jede celý dům, nic odděleného nemám. Mám jen připravený kabel od FVE, který při výpadku sítě není zálohovaný a na něj jednou napojím nabíječku na elektromobil. Až nějaký bude.

Máš po baráku rozvod na tři dráty komplet? Já to mám teď nachystané za hodinami pro rekonstrukci dole v přízemí. Do elektriky nevidím. Max vím,že kopnout umí. 

Odesláno

"Tři dráty" - tím myslíš třížilový kabel? Ano, to mám, začínal jsem stavět v roce 2002 a to už bylo povinné. Dokonce mi v té době projektant nabízel přípravu na chytrý dům, což jsem bohužel odmítl. Dneska bych za ty dráty navíc byl rád.

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)
V 27. 2. 2025 at 17:09, Charlie 1 napsal:

ja ještě mě běží smlouva 2 roky pak budu řešit co dál,asi sdílet....u nas ve vsi je JZD a katr se sušarnou tak se zkusím zeptat tam, tam by se to v létě zužitkovalo

Už to schání i lidi na bazosi,kam to prodat.

Tak u mě už  komplet ,dnes už jsou panely na střeše,takže 9,45kW v panelech a 17,4 kW v bateriích,tak uvidíme v zimě,zda to bude dávat.

IMG_20250725_131454.jpg

IMG_20250623_161255.jpg

Upraveno uživatelem Milan+
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Má tu někdo kdo provozujete FVE sdílení baterií s dodavatelem energií?

A jaký  máte rezervovaný výkon do sítě? 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Rezervovaný do sítě 10Kw, pojištění fve v rámci stavby na všechna nebezpečí , stačí to nahlásit na pojišťovnu a pni ti akorat v rámci smlouvy pošlou ze tam je FVE nebo ja to tak mel…

očekávám vyúčtování v nejbližších dnech virtuální se mi podařilo vyčerpat slušně cezu jsem nechal pouze 350 kw 😂😂

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Teď když jsem doma,tak jsem to trošku sledoval. Kolik si vám fve i když svítí a výkyvy doma,je schopna přikoupit ze sítě? Je to asi díky rychlosti střídače,že nestačí reagovat? Někdo, kdo do toho více vidí, jestli má osvětlení,jak to je?

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Kolik vám fve dáva s prvním sněhem, tady padlo asi 5 cm,tak ty budou asi i na panelech. Mám to na ploché střeše,sklon cca 18°

Screenshot_20251124_140156_Draice Solar.jpg

Odesláno

Dneska vyrobeno 0,4 kWh. Ale i když o víkendu svítilo sluníčko, taky to moc už nevyrobilo. Mám orientaci východ - západ, na jih mám les a sluníčko už teď nevystoupá tak vysoko, aby na panely pořádně zasvítilo.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...