Milan+ Odesláno 4. červenec 2025 Odesláno 4. červenec 2025 @Péťa Ty máš asi už rozvod po novu,já ještě budu tahat rozvod do pater komínem. Citovat
Péťa Odesláno 4. červenec 2025 Autor Odesláno 4. červenec 2025 Já nemám samostatný rozvod. Prostě mi na FVE jede celý dům, nic odděleného nemám. Mám jen připravený kabel od FVE, který při výpadku sítě není zálohovaný a na něj jednou napojím nabíječku na elektromobil. Až nějaký bude. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 5. červenec 2025 Odesláno 5. červenec 2025 taky mám full back up jede celý barák.., Citovat
Milan+ Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 V 4. 7. 2025 at 19:48, Péťa napsal: Já nemám samostatný rozvod. Prostě mi na FVE jede celý dům, nic odděleného nemám. Mám jen připravený kabel od FVE, který při výpadku sítě není zálohovaný a na něj jednou napojím nabíječku na elektromobil. Až nějaký bude. Máš po baráku rozvod na tři dráty komplet? Já to mám teď nachystané za hodinami pro rekonstrukci dole v přízemí. Do elektriky nevidím. Max vím,že kopnout umí. Citovat
Péťa Odesláno 6. červenec 2025 Autor Odesláno 6. červenec 2025 "Tři dráty" - tím myslíš třížilový kabel? Ano, to mám, začínal jsem stavět v roce 2002 a to už bylo povinné. Dokonce mi v té době projektant nabízel přípravu na chytrý dům, což jsem bohužel odmítl. Dneska bych za ty dráty navíc byl rád. Citovat
Milan+ Odesláno 6. červenec 2025 Odesláno 6. červenec 2025 To ten back up pak jde ,já třížílu mám ,ale ne všude. Citovat
Péťa Odesláno 15. červenec 2025 Autor Odesláno 15. červenec 2025 Musím se pochlubit, také mám FVE od S-Power https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/s-power-energies-insolvence-fotovoltaiky.A250715_151617_ekonomika_elsy Citovat
Milan+ Odesláno 15. červenec 2025 Odesláno 15. červenec 2025 V tomhle oboru to může potkat kohokoli,pokud jim to přeroste přes hlavu. U Tebe max. nějaký servis,ale to mají asi ošéfovaný. Citovat
Milan+ Odesláno 17. červenec 2025 Odesláno 17. červenec 2025 (upraveno) V 27. 2. 2025 at 17:09, Charlie 1 napsal: ja ještě mě běží smlouva 2 roky pak budu řešit co dál,asi sdílet....u nas ve vsi je JZD a katr se sušarnou tak se zkusím zeptat tam, tam by se to v létě zužitkovalo Už to schání i lidi na bazosi,kam to prodat. Tak u mě už komplet ,dnes už jsou panely na střeše,takže 9,45kW v panelech a 17,4 kW v bateriích,tak uvidíme v zimě,zda to bude dávat. Upraveno 25. červenec 2025 uživatelem Milan+ BubakGS ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 28. červenec 2025 Odesláno 28. červenec 2025 (upraveno) Má tu někdo kdo provozujete FVE sdílení baterií s dodavatelem energií? A jaký máte rezervovaný výkon do sítě? Upraveno 25. srpen 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Milan+ Odesláno 3. září 2025 Odesláno 3. září 2025 Budu muset pořešit novou pojistku baráku, kdo máte FVE,řeší se to samostatně, či je to součást stavby? Citovat
Charlie 1 Odesláno 5. září 2025 Odesláno 5. září 2025 Rezervovaný do sítě 10Kw, pojištění fve v rámci stavby na všechna nebezpečí , stačí to nahlásit na pojišťovnu a pni ti akorat v rámci smlouvy pošlou ze tam je FVE nebo ja to tak mel… očekávám vyúčtování v nejbližších dnech virtuální se mi podařilo vyčerpat slušně cezu jsem nechal pouze 350 kw Citovat
Milan+ Odesláno 4. říjen 2025 Odesláno 4. říjen 2025 Teď když jsem doma,tak jsem to trošku sledoval. Kolik si vám fve i když svítí a výkyvy doma,je schopna přikoupit ze sítě? Je to asi díky rychlosti střídače,že nestačí reagovat? Někdo, kdo do toho více vidí, jestli má osvětlení,jak to je? Citovat
Milan+ Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 (upraveno) Kolik vám fve dáva s prvním sněhem, tady padlo asi 5 cm,tak ty budou asi i na panelech. Mám to na ploché střeše,sklon cca 18° Upraveno 24. listopad 2025 uživatelem Milan+ Citovat
petrinza Odesláno 24. listopad 2025 Odesláno 24. listopad 2025 Dneska vyrobeno 0,4 kWh. Ale i když o víkendu svítilo sluníčko, taky to moc už nevyrobilo. Mám orientaci východ - západ, na jih mám les a sluníčko už teď nevystoupá tak vysoko, aby na panely pořádně zasvítilo. Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 25. listopad 2025 Odesláno 25. listopad 2025 ja 0,4 kw ted to na panelech přimrzne a je fertig… to mi chceš říct že panely s 5 cm sněhu ti vyrábí 3,5kw? to uz spis ten sníh sjel ne? toru ohodnotil 1 Citovat
Milan+ Odesláno 25. listopad 2025 Odesláno 25. listopad 2025 (upraveno) @Charlie 1 Podívej se ,kdy jsem to sem dával a střechu mam plochou. Dnes mi to ač to asi odtáva taky moc nedalo. Nevím proč. Upraveno 25. listopad 2025 uživatelem Milan+ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.