Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dole na obrázku je koncovka, kterou mám na autorádiu zezadu. Jestli jsem se tu dobře dočetl, jde o koncovku C-Bus, pomocí které by šel připojit CD měnič.

Autorádio je totiž na kazety a dle tlačítek a manuálu jsem pochopil, že umí ovládat CD měnič.

Prosil bych tedy někoho ochotného, aby mi udělal takovou krátkou přednášku o CD měničích, co to stojí a na co si mám dát pozor. Je to asi trochu troufalé, ale zajímá mě hlavně toto:

-Stačí mi měnič na 3CD (dělá se?), kolik asi stojí a přehrává MP3?

-Kolik mě bude stát kabel na propojení rádia a měniče?

-Musí mít měnič ještě další napájení nebo stačí kabel?

Díky všem za veškeré info, vím, že se tu věci podobné probírali několikrát, ale při zadání \"CD měnič\" do Hledání mi to najde moc textů a potřebuji obecné info, ne jak se to dělá v 406, 306 apod.

post-0-14109594591619_thumb.jpg

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Dole na obrázku je koncovka, kterou mám na autorádiu zezadu. Jestli jsem se tu dobře dočetl, jde o koncovku C-Bus, pomocí které by šel připojit CD měnič.

Autorádio je totiž na kazety a dle tlačítek a manuálu jsem pochopil, že umí ovládat CD měnič.

Prosil bych tedy někoho ochotného, aby mi udělal takovou krátkou přednášku o CD měničích, co to stojí a na co si mám dát pozor. Je to asi trochu troufalé, ale zajímá mě hlavně toto:

-Stačí mi měnič na 3CD (dělá se?), kolik asi stojí a přehrává MP3?

-Kolik mě bude stát kabel na propojení rádia a měniče?

-Musí mít měnič ještě další napájení nebo stačí kabel?

Díky všem za veškeré info, vím, že se tu věci podobné probírali několikrát, ale při zadání \"CD měnič\" do Hledání mi to najde moc textů a potřebuji obecné info, ne jak se to dělá v 406, 306 apod.

Jelikož jsem měl CD changer v minulém autě, tak jenom pár info.

Při dnešních cenách a s možnostmi MP3, se už do CD měniče něvrhám :-)

V době když jsem kupoval já, tak byla nabídka na 5, 6, 10, 12 CD, možná i něco jiného.

Kabel k tomu dostaneš dostatečně dlouhý. U SONY jsem měl dat. kabel (nějaký-BUS), teda ovládací, a audio kabel 2x cinch.

Napájení se vedet přes dat. kabel.

A co se týče cen a vlastností, tak toho je dnes na webu milion :-) Mrkni na autohifi.cz

Tibor.

Odesláno

Suhlasim z TiborTeam. Nevidim dovod kupovat CD menic.Omnoho praktickejsie a aj lacnejsie je pouzitie radia z mp3. Jedno cd v mp3 formate obsahuje v podstate tolko hudby ako plny menic. A hlavne nezavadzaju cd volne pohodene v aute.

Odesláno

Jasně, díky za info, ale jde o to, že já nehodlám kupovat rádio na MP3 aby mi nějakej \"blbec\" kvůli tomu rozbil okýnko. Takovejch magorů je fakt dost.

A ty měniče - přehravají MP3? Vypálená CD?

Odesláno

jo daji se koupit i menice ktere prehravaji MP3, prepalene CD prehravaji vsechny. Me by spis zajimalo jestli lze pouzit jakykoliv menic nebo to musi byt jen original.

Odesláno

Menic musi byt firemny ku radiu. Ina znacka nefunguje.

Inac skoro vsetky radia uz maju odnimatelny panel, takze tych zlodejov by som nejak neriesil, alebo si myslis ze radio na kazetu ich odradi viac???

Odesláno

Docela tě chápu s tím CD měničem. ám stejný problém. Originál rádio v 206, ale na kazety. vládání pod volantem s autem jezdí pouze manželka a ta si uvedené ovládání chválí a odmítá se sním rozloučit při koupi nového rádia na CD. Také uvažuji o koupi CD měniče, ale spíše bych šel do nějakého staršího. ena nového je dost vysoká. jak jsem se informoval, opravdu musí být CD měnič ke konkrétnímu rádiu, nelze vzít jakýkoliv a napojit. Pokud někdo prodává CD měnič ať se zde ozve. Předem děkuji. Mám P 206 rok 92:papa

Odesláno
Původně zaslal: maro

Menic musi byt firemny ku radiu. Ina znacka nefunguje.

Opravdu???? To snad ne! Proč by menič jiné značky neměl fungovat??? Když to bude stejná koncovka!

Původně zaslal: maro

Inac skoro vsetky radia uz maju odnimatelny panel, takze tych zlodejov by som nejak neriesil, alebo si myslis ze radio na kazetu ich odradi viac???

Ano, rádia mají odnímatelný panel, ale tohle je zlodějům jedno, protože když někomu ukradnou rádio, tak pak stejně ten majitel ten odnímatelný panel prodá do bazaru, protože je mu k ničemu. A myslíš si, že s tím panelem pojede 50 km? Těžko, dá ten panel do nejbližšího bazaru a tam si ho zloděj koupí.

Myslíš si, že se víc kradou rádia na CD nebo na kazety???

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Opravdu MUSÍ být changer kompatibilní s rádiem (Sony - Sony, JVC - JVC apod.) s tím nic nenaděláš, je to prostě fakt

No to mi Medvěde ani neříkej!

A neexistuje i nějaký, který je kompatibilní s jinými (ostatními rádii)?

Odesláno

Este sa mi nestalo, ze by sa dali menice a radia krizit, aj led maju rovnake koncovky.

Ale v podstate ma to uz dlhsiu dobu moc nezajima, pretoze je to v dobe kedy mp3 preslo aj do lacnejsich radii, neaktualne.

Ja mam peugeot 306 a hned ako som ho kupil, som vyhodil origos radio - ako inak, na kazetu, aj z ovladanim pod volant a z kablom k menicu a namontoval som Panasonic na mp3. A myslim ze je to podstatne lepsie, a sice na ukor vyhody ovladania pod volantom, ale ziskal som podstatne viac vyhod ako z povodnym radiom. A keby ma to az tak trapilo, dialkove sa da dokupit. Panel nosim zo sebou, a zlodejov neriesim.Ked mi radio nekto ukradne, tak si kupim druhe a stale to bude lacnejsie ako ten menic.

Odesláno

Tak se taky přidám s trochou do mlýna.

To, že rádio i changer musí být od jednoho výrobce, jsem také slyšel i četl různě na webu.

Osobní zkušenost nemám. V předchozím autě jsem měl origo rádio Clarion a CD changer Clarion. Po bouračce, než šlo autí na vrakáč, jsem changer vyndal. Kabel zůstal bohužel v autě. Pak jsme koupili stejné auto, ale to changer nemá. Tak jsem sháněl kabel. Někdo mi doporučil firmu Stualarm. Tam kabely mají. 5ti metrový vycházel cca před rokem na 1200,-

Tak jsem pořád řešil, koupit kabel nebo koupit novější rádio na CD s MP3?

Nakonec jsem se přiklonil spíš ke koupi nového rádia s CD. Ceny šli dolů a v dnešní době se dá obstojné rádio koupit kolem 5tis. Co mi vadí nejvíc na výměně je, že nebude fungovat ovládání pod volantem. Ale to se dá vyřešit volbou rádia s DO na volant, ikdyž cena je pak o něco vyšší. Changer je taky fajn, ale od lidí, kteří ho mají nebo měli vím, že nakonec je přestalo bavit neustále lézt do kufru a měnit CD. Ať už mají changer na 6 nebo 12 CD.

Changery, které umějí formát MP3 taky jsou, ale moc jich není a nejsou zrovna levné. Další otázkou zůstává kompatibilita s různými typy rádií. Nevím jestli jsem našel nějaké info tady na fóru nebo přes pana googla. :cool:

Nakonec jezdím dál s kazetou, nějak ještě nezbyly peníze na nové rádio. Ale až se tak stane, bude to rádio s CD a podporou MP3. A kdo ví, třeba půjde dolů cena rádií, které umí i DVD formát. To pak bude vystaráno :super

Omlouvám se, za trochu delší a asi nic moc užitečný výlev, ale nějak mě svrběly prsty :P

Bici

Odesláno
Původně zaslal: Bici

Omlouvám se, za trochu delší a asi nic moc užitečný výlev, ale nějak mě svrběly prsty :P

Bici

Neomlouvej se. Já děkuji, že už mi konečně někdo udělal tu přednášku, o kterou jsem prosil. Díky!

Každopádně já to měl na mysli tak, abych mohl přehrávat jak kazety tak CD. Rádio na kazety mě nestojí 5 tis.Kč, tak bych mohl investovat do Changeru. Ale jestli to tedy musí být tatáž značka co rádio, tak to potěš...

Tak ještě jednou díky. :super

Odesláno

Marceli, co tu prosím tě v době MP3 blbneš s CD changerem? (Abych se připojil k názoru prvních zde odpovídajících :D)

Letos mě (kromě deňáků, kterés už viděl), nadchla ještě jedna věc: FM vysílač. Koupit se dá tak za osm stovek. Cvakneš do zásuvky zapalovače, stačí ti staré rádio bez přehrávače CD i MP3, a hraješ si cokoli z MP3 tyčinky (to používám nejčastěji), discmana, ale třeba i notebooku, walkmana nebo starého jezevce - prostě nejsi závislý na zdroji, FM vysílač ti skousne všechno, co má výstup na sluchátka. Dokonce jsem ty FM vysílače pořídil dva, protože mi ho Odie pořád brala a doma jsme se o něj prali ;)

Jestli to chceš vidět v provozu, tak ve kterémkoli z mých aut. Buď až zas půjdeš do práce, můžem se sťuknout, nebo na Šebetově. Jo, taky jsem řešil, jak přehrávat CD a MP3 starým autorádiem, nechtělo se mi kupovat jiné do dvou aut (navíc by to nové nefungovalo s Peugeot páčkou pod volantem), ale to už je pár měsíců HISTORIE, jupííí.

Ale je fakt, že tenhle FM vysílač se tu diskutuje už dost dlouho, naposledy na

Tož tolik můj t-i-p, hoď na changer sh-i-t. :papa

[upravil dne 18/6/06 Garfield]

Odesláno

Díky Garfielde.

No nevím, zatím zůstávám u kazetového přehrávače, možná mě na tu tyčinku někdy nalákáš tak jako na deňáky. Zatím to nechme v klidu.

Ale Díky

Odesláno
Původně zaslal: Marcel505

Díky Garfielde.

No nevím, zatím zůstávám u kazetového přehrávače, možná mě na tu tyčinku někdy nalákáš tak jako na deňáky. Zatím to nechme v klidu.

Ale Díky

Jen bych si dovolil upozornit, že nemusíš nutně mít MP3 USB tyčinku. Stačí třeba jakýkoli discman nebo cokoli, co umí přehrávat CD, třeba jezevčík (přes FM vysílač napojené na tvé rádio), když chceš přehrávat CD, což asi chceš, jestli to dobře chápu. Prostě jen že nemusíš kupovat CD changer. :papa

Odesláno

Garfielde, to znamená, že se blíží konec CDček, že? Na co pálit CD s hudbou do auta, dám to na USB a hotovo, že?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...