Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dopravní značky Libina - vyřešeno

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Začala rekonstrukce mostu, původně 16t, jediné vozidlo 28 t.

Zákaz je značený zdaleka, na příjezdech jsou postaveny přenosní dopravní značky s tabulemi: zákaz vjezdu nákladních vozidel a zákaz vjezdu vozidel nad 40 t.

Tak nevím, kdybych měl vozidlo 8 tun, mohu?

Partner 2 tuny nákladní může?

Anebo to dali naschvál, aby mohli vybírat pokuty? to je pravděpodobné.

1. fotka je z map, když byla silnice v opravě, ta značka je tam pořád. Nyní bude v opravě most, prý se bude jezdit na semafory.

2. fotka je to, co se ptám, nedává mi to smysl.

Clipboard01.jpg

Obraz0833.jpg

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

S partnerem bych tam jel, když by tam chytali,tak podle mě velký náklaďáky, a značky bych si po svém vysvětlil jako zákaz vjezdu nákladních aut nad 40t.

Odesláno

Zákaz vjezdu nákladních automobilů s omezenou platnosti do 40t by musela být na značce vyznačená ona hmotnost.
Tyto dvě značky platí nezávisle na sobě.
Takže zákaz vjezdu nákladním automobilům. Definice je na webu. Akorát nevím jestli tam stále spadají i auta pod 3.5t vedené jako N1.
No a pak je tam druhý zákaz vjezdu vozidlům nad 40 tun. To může být cokoliv co není náklaďák. Např. autobus.

Odesláno

Když jsem jeden čas jezdil tranďákem-doublecab a korba cca 2x2m, tak při namátkové kontrole jsem se zeptal jak hodnotí vjetí s s auty typu tranzit za značku zákz vjezdu NA. jejich sdělení-pokud do 3,5t pak je to ok, že NA je  až nad 3,5, ovšem MP zase toto nehodnotili dle hmotností ale dle zápisu v OTP-ORV.  Já měl v tranzitu osobní, kolega ve filetě "pikapu" nákladní-já nedostal a on pokutu dostal, za danou značkou!!

Ale je možné že jíní policisté a v jiný čas to hodnotí jinak.Např v daný čas

• P607Olda changed the title to Dopravní značky Libina - vyřešeno
Odesláno
V 28. 5. 2024 at 14:54, dracekvo napsal:

. Akorát nevím jestli tam stále spadají i auta pod 3.5t vedené jako N1

Ano. Prave proto tam zpravidla je hmotnost, aby to N1 odfiltrovalo. Neni-li tam hmotnost, plati to pro vse kategorie N a N1. A pozor na to, v zahranici jsou na to casto velmi, velmi citlivi. 

Jinak znacka jam byla v puvodnim dotazu plati tak, ze je tak zakaz pro vse kategorie N + N1 a zaroven pro vse nad 40t (coz muzou byt treba tezky stroje, mozna "autotraktor" v plnou nalozi nebo vlekem...)

Odesláno (upraveno)

Ještě se usmívám: dnes jsem jel autobusem SOR (jinou trasu). Má tam uvnitř tabulku s hmotnostma, a délka je uvedena 12,29 m. Tak nevím, jestli si do Libiny troufne. Celé mi to připadá, že ti, kdo dávají dopravní značky, moc nepřemýšlejí, anebo nechávají policii prostor pro pokuty.

A už dávno přemýšlím, nad tím, že na přechodu ZEBRA se nesmí zastavit. V Libině jsou zastávky autobusu právě na přechodu. 1. fotka - přechod byl mnoho let, teď ho přeložili, je vidět vymazaný. 2. fotka - podle mapy je tam zastávka na přechodu pořád.

Clipboard01.jpg

Clipboard02.jpg

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Oldo u pravidelné linkové dopravy osobo je součástí licence(konsese) i přesně stanovená trasa kudy která linka vede pokud se v místě licencované trasy objeví zákaz vjezdu pro určitý rozměr vozidel tak pokud je to možné tak je pro potřeby licencí vydávána vyjímka. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...