Richard K. Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 Dobrý den, měl bych na vás prosbu týkající se možnosti opravy řídící jednotky nebo její výměny, ke které jsme dospěli po několikaměsíčním pátrání. Loupák, ano, vínová metalíza, v zimě nastydl a od té doby nejede. Procházením jednotlivých témat zde na fóru jsem postupně rozebral prakticky každou část auta a hledal poškození kabeláže. Marně. Především bych chtěl poděkovat za umístění schémat zapojení zde na fóru, které jsem nalezl, protože mi to pomohlo ve "výzkumu", byť jsem nic nenašel. Nakonec jsem Loupáka alespoň "rozpohyboval" na základě nějakého španělského videa na youtubu, kterému jsem sice vůbec nerozuměl, ale bylo natolik názorné, že jsem zkopíroval drátenickou práci a propojil v BSM dva piny a Loupák alespoň pustil signál do diagnostické zásuvky, proud do čerpadla, jiskru do motoru a nastartoval. Krchlal, ale jel. Auto jsem následně dopravil k elektrikáři, který nevěřil vlastním očím. V domnění, že jistě půjde o nějaký přechod, kostru, drát a podobně, zkontroloval s výrazně větší znalostí vše znovu. Ale bez mého "pomocného" drátu neudělal Loupák ani krok. Dospěl k závěru, že je nutná oprava nebo výměra řídící jednotky a protože tato operace velmi pravděpodobně převyšuje cenu vozu, vrátil mi ho zpět. Nicméně kámoše kvůli rýmě taky nezabijete, takže bych vás chtěl požádat o radu, kde a kdo je schopen opravit stávající řídící jednotku. Předpokládám, že není možné "pouze" koupit jinou ŘJ se stejnými "kódy", vrazit ji Loupákovi pod kapotu a vyjet. Pokud se pletu, prosím o vyvrácení i této mojí domněnky. Loupák je Peugeot 206 1,4i 55 kW motor KFW, koupený v ČR v 12/2004 Popis ŘJ SAGEM: PSA ETIQUETTE PROGRAMME 96 569 725 80 9655659480 JCAE-CMME S2000PL4FC5 CEMO JCI 84820V02 PART NUMBER 21585262-7 A SERIAL NUMBER 4322 017844 VAR: T1A6Q 31 07 S2000 Prosím tedy o informaci, zda je možná záměna ŘJ se stejným popisem bez nutnosti nastavení v servisu, případně doporučení kdo je schopen opravit ŘJ. Děkuji, Richard K. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 (upraveno) Musíš sehnat tu stejnou a nechat udělat klon (data ze staré jednotky se přehrají do nové). V Praze např @ChouLupřípadně se k němu dostat přes @Vena garážmistr. Upraveno 12. květen 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
oddie Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 Pokud jsi musel propojit dva piny, aby BSM někam pustila napětí, není náhodou vadné nějaké relátko? Ať už samostatné, nebo v tom BSM? NA základě čeho přesně dospěl k názoru, že je to ŘJ? Mně to přijde naopak nepravděpodobné. Citovat
ChouLu Odesláno 12. květen 2024 Odesláno 12. květen 2024 Tohle na 99% není problém v ECU Když to dostaneš k nám do servisu, tak to není problém rozpohyhovat Citovat
Richard K. Odesláno 13. květen 2024 Autor Odesláno 13. květen 2024 BSM jsem vyměnil, protože jsem si myslel, že je špatný relátko k palivovému čerpadlu. Nepomohlo to. Předtím jsem měl na čerpadle 9,3V, po výměně 9,1V. V obou případech jen někdy. Tak jsem procházel kostry, kabely a kupodivu furt nic. Diagnostická zásuvka mrtvá, zapalovací modul bez napětí. Našel jsem na výstupu v BSM na jednom pinu 12 V a rozhodil je do všeho, co by mělo mít napětí (podle mě, ne podle auta). Auto nastartovalo a hrozně nadávalo. Postupně jsem tu drátovou příšernost vypojoval, dokud auto "běželo". Pak jsem našel v tom "Španělsku" nějakého toho ďábla, co to nastartoval propojením 9. a 14. pinu na šedém konektoru (omlouvám se, že nepíši konkrétně, co to je, ale nemám momentálně schéma u sebe a zapomněl jsem to). Jakmile ten drát propojím, sepne relátko a vrčí čerpadlo. Auto skáče, chcípá, ale je schopné se posunout alespoň po zahradě. Zároveň si myslím, že to tlačí až moc benzínu. Usuzuji podle toho, že pod katalyzátorem jsem vypálil na zahradě všechnu trávu. Kromě toho se tam rozsvěcují a zhasínají různé kontrolky. Nejdříve problikávala ruční brzda. Kontroloval jsem brzdovou kapalinu (údajně při malém množství problikává) a byla ok. Později to přestalo. Pak airbag. A včera zmizel. Dokonce svítila i kontrolka vypnutého airbagu spolujezdce (ani jsem nevěděl, že ji mám). Elektrikář mi řekl, že do ECU signál jde, z ní ne. Nedokážu posoudit jeho odbornost, ale zatím vždy pomohl a věděl. Kromě toho, když má někdo na dvoře Scenic II a jezdí, musí to být trochu odborník, no ne? Co se týče možnosti dopravit Loupáka do Prahy, to se bojím, že bych nezvládl. Když pominu, že mi během vlastního průzkumu propadla STK, netroufnu si jet dál, než jsem schopný auto dotlačit zpět. Ale jsem prakticky schopný vzít každou jeho část (která se vejde do kombíku) a do Prahy ji dovézt. Citovat
Richard K. Odesláno 13. květen 2024 Autor Odesláno 13. květen 2024 Když on stojí v Mariánských Lázních... a po dálnici to má 160 km. Zkusím se zeptat, jestli by ho někdo nevzal. Citovat
Vena garážmistr Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 No do Mariánek a zpátky to je s podvalem vejlet skoro na celej den ale dalo by se pokud by jsi byl ochotný to zaplatit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.