dracekvo Odesláno 4. březen 2024 Odesláno 4. březen 2024 Ahoj, nemá někdo z vás zkušenosti se sadou klíčů a zámků z číny? Kupodivu jsem tu sadu našel levněji u poláků jak na aliexpress. https://allegro.cz/nabidka/zamek-vlozky-pro-citroen-berlingo-02-08-7913049243 K autu mám dva klíče, který vypadají skoro identicky (jen ten s DO je víc ošoupaný). Tím s DO jdeodemknou spínačka a nádrž. Tím bez DO jdou odemknout dveře, ale otočit spínačkou nejde. Zámek na kufru je plný bordelu a tam nejde klíč ani strčit. Tak mě napadlo, že bych to sjednotil koupí téhle sady. Citovat
Ferry Odesláno 4. březen 2024 Odesláno 4. březen 2024 hele mam, stejnej typ planzety mam na 806, objednaval jsem si takhle komplet vlozku na viko kufru a je k prdu, otevres to v podstate sroubovakem. Me jde normalne lehce otocit a odemknout i puvodnim klicem k autu. Citovat
dracekvo Odesláno 4. březen 2024 Autor Odesláno 4. březen 2024 Takže resume je, že je to k ničemu a raději vykuchat nějaký vrak? Citovat
Ferry Odesláno 4. březen 2024 Odesláno 4. březen 2024 jj, asi lepsi sehnat origo z vraku, pekne si je vycistit, namazat mazivem na zamky a bude. Ja se teda pokusim prestavet si tu z Ali na muj originalni klic, pokud se mi povede tu starou zaoxidovanou vlozku rozebrat, abych z ni vyndal stavitka a zkusil je napasovat do te nove, ale znovu uz bych ji nekoupil. Citovat
dracekvo Odesláno 4. březen 2024 Autor Odesláno 4. březen 2024 No na to jsem taky koukal, že prodávají sadu stavítek, takže by to šlo přestavět. Ale nějak se mi nepovedlo dohledat stavítka pro tenhle typ zámků. Citovat
P607Olda Odesláno 4. březen 2024 Odesláno 4. březen 2024 (upraveno) Zámek na kufru rozchodíš, ponořit do teplého petroleje nebo nafty, na den. Potom ponořovat, klíčem mírně tlačit a mírně poklepávat kladívkem, pomůže trpělivost. Jediný problém je tedy klíč bez dálkového a spínačka. Není ten klíč už kopie? Prohlídni ho, jestli není ohnutý nebo zkroucený. U klíčaře nechej vyrobit kopii fungujícího klíče - měj auto sebou pro vyzkoušení. Případně mu ukaž problém (záložní klíč nejde ve spínačce), třebas ti poradí. Sada z vrakáče? Je to trochu montáže, a taky předělat imobilizér a dálkáč. Upraveno 4. březen 2024 uživatelem P607Olda Citovat
PaKr Odesláno 4. březen 2024 Odesláno 4. březen 2024 Beztak ty zámky ve dveřích někdo z nějakého důvodu vyměnil. Třeba po vloupání a aby to nelákalo někoho dalšího, tak vyměnil zámky a stejně dál používal DO. A zámek kufru se potkal s klíčem naposledy ve fabrice. Kdo by otevíral kufr klíčem, když má dálkáč ? Bral bych z vrakáče a spínačku možná i s celým sloupkem řízení - to jsem udělal na 406 a bylo to vyměněné hned . Předělat elektroniku a jedem Citovat
dracekvo Odesláno 5. březen 2024 Autor Odesláno 5. březen 2024 No, třeba až zdechne motorek centrálu, tak bych rád ten kufr nějak odemknul. Ty klíče vypadají totožně. Jen ten do spínačky už má ohlazené hrany. Mám spíš podezření, že klíč a spínačka je ošoupaná. Ideální by bylo sehnat nové stavítka a zámky přeskládat. Ale nedaří se mi dohledat jaký druh stavítek tam je. Asi budu muset nejdřív rozebrat jeden zámek. Pro novejší klíče s plochou planžetou a drážkou uvnitř to není problém. Těch stavítek je plnej aliexpress. Citovat
Charlie 607 Odesláno 5. březen 2024 Odesláno 5. březen 2024 Já zašel za chlapíkem co dělá klíče, řikám mu co a jak, on mrknul na klíč a povídá, s tím si poradím a přines zámek do kterého klíč nepasuje. Zámek mi přestavěl na klíč a vyřezal mi i nový klíč který byl ostřejší. Fungovalo to spolehlivě. Citovat
Ferry Odesláno 5. březen 2024 Odesláno 5. březen 2024 (upraveno) hele, muzu rozdelat tu moji starou vlozku, jestli pujde, a stavitka nafotit, at vis. tak chvilka googleni a nasel jsem - https://www.motokey.pl/citroen-peugeot,s1001,c587,en.html Jsou to ty SX9, jsou odlisne pro spinacku a pro dverni zamky Upraveno 5. březen 2024 uživatelem Ferry Citovat
dracekvo Odesláno 5. březen 2024 Autor Odesláno 5. březen 2024 Ferry jestli se ti do toho bude chtít. Přemýšlím, že vyndám ten zámek 5 dveří a místo něj tam provizorně vytisknu záslepku a budu zkoumat z čeho to je vevnitř složené. Na ten motokey jsem taky narazil. Ale ono těch stavítek je potřeba víc a ještě teda jak říkáš pro spínačku speciální. Takže když to sečku, tak by to vyšlo na pěknou sumičku bez jistoty úspěchu. Přitom sada stavítek na novější klíče stojí pár korun. Takže asi by bylo levnější to donést nějakému zámečníkovy, ať to dá dohromady. Ještě chci zkusit ten klíč bez DO do víčka nádrže. Pokud tam bude fungovat, tak je jasný, že klíče a zámky jsou ohoblovaný používáním. Taky jsem si vzpoměl, že v papírech mám nějakou kreditku. Kde by snad měl být kód klíče. Našel jsem zajímavý obrázek. Ferry ohodnotil 1 Citovat
dracekvo Odesláno 7. březen 2024 Autor Odesláno 7. březen 2024 (upraveno) Tak jsem to včera zkoumal. Víčko nádrže jde odemkout oběma klíči. Tak to bude co jsem si myslel. Spínačka a hlavní klíč už jsou ochozený. Objednám zatím tu sadu z číny, aby se mohlo autem jezdit a zkusím jestli je to fakt taková hrůza. Kdyby jo, tak orig zámky někam donesu, aby to dali dohromady, protože nějakou sadu stavítek za normální cenu jsem nikde nenašel. Taky jsem našel tu kartičku. Není to kód klíče, ale PIN do BSI. Upraveno 7. březen 2024 uživatelem dracekvo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.