Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdar všem.

Jeden problém. Neveděl jsem kam to zařadit, tak jsem to píchnul tady :-)

Kupuju auto které má značky v depozitu a mezitím mu skončila STK, depozit se vydá pouze na základě STK.

Ale !

Ja potřebuju jet tím autem z Ostravy do Opavy, bez dokladů a bez SPZ !

V Opavě udělám STK, pošlu majiteli papír a on vyzvedne značky z depozitu, pošle zpět.

Ale jde o tu jízdu z OV do OP !

Jak to vyřešit bez odtahovky a tažení ? :myslim

Dík za každou radu !

Tibor.

Odesláno

Nevim, jestli to nějak půjde. Možná, že existuje něco, jako když vozíš auto z ciziny - ve stylu převozních značek - hlavní je, aby´s to měl pojištěný pro případnou nehodu. Bejt tebou, tak zkusim zavolat na magistrát a uvidíš, co ti řeknou - (tam, kde se přihlašujou auta).

Odesláno

zaprve, musis mit zaplacene povinne ruceni bez toho nedostanes STK. Na ten prevoz budes asi potrebovat nejakej papir aby te policajti nechali napokoji.:myslim jestli to tedy vubec takhle jde.:aut

Odesláno

Je to tvrdá realita, ale auto bez RZ a STK opravdu nemá na silnici co dělat a pojedeš - li s takovým strojem po ose, buď si jistej, že dojedeš přesně k prvním policajtům a dál ani metr (a ještě můžeš platit pokutu do 20 000,- Kč za jízdu s autem neodpovídajícím předpisům - takže si k ceně auta přičti cenu odtahu, nebo ať si STK a RZ vyběhá původní majitel, Ty mu slož nějakou malou zálohu a zbytek doplať, až vše bude O. K.

Odesláno
Původně zaslal: TiborTeam

Ja potřebuju jet tím autem z Ostravy do Opavy, bez dokladů a bez SPZ ! Tibor.

Ahoj, tohle už jsem taky řešil - brácha si dal do depozitu SPZ (byl chvíli bez řidičáku :D ) a v době, kdy chtěl depozit ukončit, měl propadlou STK. Je to začarovaný kruh:

1. STK neudělá kontrolu bez RZ

2. Odbor dopravy MÚ nevydá RZ bez platné STK

Řešení: Auto na valníku odvézt na STK, tam udělají kontrolu se \"závadou\", že nejsou RZ. S protokolem jít na Odbor dopravy MÚ, kde vydají RZ a s kompletním autem zajet znova na STK (a znova zaplatit za opakovanou STK).

A to se nezmiňuji o povinném ručení, které potřebuješ pro přihlášení (vyzvednutí z depozitu) - ale to není problém.

Já jsem nakonec musel využít známostí, bráchovi SPZ si \"vypůjčit\" z depozitu, zajet na STK (obojí v jednom městě) a s protokolem se vrátit na městský úřad, kde mi SPZ oficiálně vydali. Ale to bylo v rámci jednoho města, v Tvém případě asi nezbyde nic jiného, než ofic. řešení, které jsem popsal výše.

A nebo koupit jiné auto :D

Odesláno

Jo a ještě k tomu odtahu - určitě buď odtahovku, nebo plaťák (přívěs za auto) - určitě ne na laně, protože:

a) nebude Ti fungovat servo ani posilopvač brzd (dá se to uřídit i ubrzdit, ale je to trochu náročnější)

b) podstatnější - na laně jedeš zase po silnici, a na silnici jedoucí vozidlo musí mít ......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

RZ a STK

[upravil dne 28.5.2006 Medvěd]

[upravil dne 28.5.2006 Medvěd]

Odesláno

Když to bereš takhle, tak z Ostravy do Opavy to je cca 30km. To máš už lepší jet s kupovaným po vlastní ose a to auto, která by táhlo, poslat dvě minuty před sebou a kdyby narazilo na policajty, tak ať Ti zavolá mobilem.

Ale pořád nechápu, proč nekoupíš auto i s doklady a STK. I kdyby jsi měl u toho prodejci asistovat a na STK zajet v Ostravě. Takhle to nevypadá zrovna důvěryhodně...

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Když to bereš takhle, tak z Ostravy do Opavy to je cca 30km. To máš už lepší jet s kupovaným po vlastní ose a to auto, která by táhlo, poslat dvě minuty před sebou a kdyby narazilo na policajty, tak ať Ti zavolá mobilem.

Ale pořád nechápu, proč nekoupíš auto i s doklady a STK. I kdyby jsi měl u toho prodejci asistovat a na STK zajet v Ostravě. Takhle to nevypadá zrovna důvěryhodně...

S tím předvojem mě to taky napadlo, protože pojedeme trasou kde pak OV a OP je jenom pár vesniček a nepojedeme přímo do Opavy.

To auto už je asi půl roku odstavené a než pojede na STK, tak se musí dát lehce do cajchu. Ale opravdu jenom drobnosti. Vyměnit motorek stěračů, přilepit zrcátka (vnější skla odmrzli), a hlavně, pořádně vydrhnout kartáčem :-) Bílé auto půl roku nepoužívané :D

Prodávající to chce mít už bez starostí a já si tu práci dám :roker

Odesláno

U auta, které půl roku stojí očekávej samozřejmě ještě spoustu dalších problémů - zteřelé veškeré gumové hadičky a těsnění, zarezlé lanovody, načaté brzdové kotouče, třmeny - prostě auto, které nejezdí je na tom mnohdy hůř než auto, které je denně v provozu, jen samozřejmě odcházejí jiné díly

Odesláno

Zdravim, nechci zakladat podobny dotaz, tak to davam sem. Mame podobny problem. Pred nedavnem jsme odkoupili z armady vozidlo UAZ, ktere chceme pouzivat jako vozidlo do lesa!! Ale je tu jeden problem! Jak to vozidlo zlegalizovat! V armade melo vozidlo vojensky technicak...., ale jak se prodavalo do civilu, tak je auto bez tp, a spz!!! Nemate nekdo s timto zkusenosti? Dekuji za odpovedi

Odesláno
Původně zaslal: Opl405

Zdravim, nechci zakladat podobny dotaz, tak to davam sem. Mame podobny problem. Pred nedavnem jsme odkoupili z armady vozidlo UAZ, ktere chceme pouzivat jako vozidlo do lesa!! Ale je tu jeden problem! Jak to vozidlo zlegalizovat! V armade melo vozidlo vojensky technicak...., ale jak se prodavalo do civilu, tak je auto bez tp, a spz!!! Nemate nekdo s timto zkusenosti? Dekuji za odpovedi

Známý měl to samé. Přidělal na něj RZ ze škodovky. Takže předpokládám, že legalizace nebude jednoduchá, jinak by to udělal. Taky jezdil jen v lese, navíc u lesa bydlí, takže na silnici vůbec nevyjel.

Odesláno

No tak to Tě lituju - UAZ má pouze jednookruhové brzdy a současné předpisy pro schválení 100 % nesplňuje (taky jsem kdysi o UAZu z armády přemýšlel, chtěl jsem s ním jezdit na bahna a různé bojové akcičky a zjistil jsem, že krom pár kusů, které měli lesáci na vyjímku - Ty SPZ mají, STK toto auto nemá šanci projít).

Ještě mě teď napadla možnost, která v r. 1992 nefungoval - zkus to přihlásit jako veterána (ale nevím, jestli kvůli tomu nebudeš muset vstoupit do nějakého spolku přátel vojenské historie nebo něčeho podobného, každopádně ale veteráni platí menší povinné ručení).

Odesláno
Původně zaslal: Opl405

zkus to tady: http://forum.military-paintball.cz/index.php

par lidicek tam UAZy ma a jak jsem pochopil vcetne SPZ, jedno momentalne nejak resi. Napr. uzivatel No55 by mohl poradit...

Odesláno

DOŘEŠENO !!!!

Prodávající to vyřeší !

Moje štěstí - rozumné jednání s prodejcem :super

A toho si vážím :super

Dík všem za rady !

A tohle téma tady bude cenou zkušeností pro nové majitele :super

Odesláno

jeste poznamka k tomu tazeni - v pripade nehody jedes nepojistenym autem a veskere naklady by byly vymahany po tobe, coz se muze docela dost prodrazit...

Odesláno
Původně zaslal: Vvitty

jeste poznamka k tomu tazeni - v pripade nehody jedes nepojistenym autem a veskere naklady by byly vymahany po tobe, coz se muze docela dost prodrazit...

Tažení se nekoná ! :D

Prodávající udělá STK, depozit, já hned pojištění, .... a směr domů :roker

Odesláno
Původně zaslal: TiborTeam

Původně zaslal: Vvitty

Tažení se nekoná ! :D

Prodávající udělá STK, depozit, já hned pojištění, .... a směr domů :roker

ptali se tu i jini ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...