Ferry Odesláno 26. únor 2024 Odesláno 26. únor 2024 Nedá mi to a musím si tu vylít srdíčko, neboť v posledním půl roce mě tato značka výrazně zklamala a vypekla. Začlo to brzdovým bubnem na mojí 206. V minulosti jsem na 406 dával bubny i pakny od téhle firmy a nebyly problémy, jenže to je tak 15 let zpátky. Teď, když jsem dával 206 dohromady, tak bubny s ložisky už od jiné značky ani nebyly k sehnání a i od toho A.B.S. to byly poslední kusy skladem. A tak jsem je vzal a namontoval. No a na jedné straně dobrý, nicméně na druhé vydrželo ložisko 1000km a začlo hučet. Takže buben šel na reklamaci (kterou uznali) a nový vyměněný buben vydržel po výměně cca 5000km, když ložisko začlo hučet poměrně výrazně znovu. To už jsem rezignoval, koupil jen samotné ložisko od FAG, které jsem přelisoval a tím se věc vyřešila, na další reklamace už jsem neměl náladu. Zajímavé, že ten druhý buben stále drží v pohodě. On byl totiž asi přebalen od jiného výrobce. Ačkoliv krabice měly stejný design, tak přeci jen se lišily, jedna byla z krapet jiného papíru, měla trošku jiné samolepky a trošku jiný obsah, přitom objednací číslo bylo samozřejmě stejné. Takže to bouchá několik dodavatelů různě po světě (nejspíš v Číně) a A.B.S. to prostě jen přeprodává. Nu na tom v dnešní době není nic zvláštního, tomu se nedivím. Po rozebrání toho hučícího ložiska jsem zjistil, že se nejedná o dvouřadé kuželové ložisko, ale jednořadé obyčejné kuličkové, navíc z nějakého bláta. Dráha zbarvená do modra s malými kráterky, kulička taky s nerovným povrchem. Ten fungující buben jsem zatím nepitval, ale tam možná to kuželové dvouřadé ještě bude. No a další zklamání mě připravila tahle firma s předním nábojem, který jsem měnil skoro na den přesně před 23měsíci a 42tis km na Focusu. S tím jsem se dneska po delší době svezl (jinak s ním jezdí manželka) a s hrůzou zjistil, co se ozývá od předního kola. Zvuky, jak když se jede po takové té čáře na krajnici, co má člověka na dálnici při najetí na ní vzbudit. No a na zvedáku zjištění, že náboj v ložisku vaklá asi tak 3mm na každou stranu, viz video. Takže od A.B.S. už pro příště vůbec nic. lozisko_ABS.mp4 radim.1008, Milan+, Péťa a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Milan+ Odesláno 26. únor 2024 Odesláno 26. únor 2024 Hm,tak to je pecka,taky jsem od nich dost montoval a bez problémů. Citovat
dracekvo Odesláno 26. únor 2024 Odesláno 26. únor 2024 (upraveno) Já teda od ABS beru jen takový ty věci jako závlačky, brzd. hadice, atd... Prostě nenamáhané věci. Bubny, když chci něco levnějšího, tak beru Febi. Ale ložiska i na to nejhorší auto jen SKF. Upraveno 26. únor 2024 uživatelem dracekvo Citovat
Chip Odesláno 26. únor 2024 Odesláno 26. únor 2024 myslím že to není konkrétní značkou jelikož jsou to přebaly, před x lety jsem měl špatné zkušenosti v rychlém sledu se značkou Brembo pak když jsem dělal v servisu usadil jsem se u ATE. a teď už jdu po ceně a tím že od levné značky nic moc nečekám tak spíše překvapí že vše zatím drží. teď dělám ve firmě kde se dělá do prvovýroby a to co neprojde u prvozákazníka jde na náhradní díly a nebo druhovýroba. tak nevím jak to probíhá někde kde se dělá rovnou druhovýroba. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Ferry Odesláno 27. únor 2024 Autor Odesláno 27. únor 2024 je to tak, to prebalovani je trend u hodne znacek a nebude to jen u A.B.S. Holt clovek musi stale vic vybirat a ridit se tim, ze levne koupeny, dvakrat placeny a ze bud se to potvrdi a nebo to prijemne prekvapi . Bohuzel zrovna u tech bubnu na vyber nebylo, mozna jsem mel mrknout jen na holej buben bez loziska a lozisko si tam dat dle sveho vyberu vlastni. Je jasny, ze muselo odejit, kdyz jsem jednorady kulickovy lozisko dotahnul na 200Nm moment, kterej je pro ten zadni buben predepsanej, aby se to dvourade kuzelove lozisko, co tam ma byt, radne vymezilo, kdyby to aspon napsali nekam do popisu, ze se ma utahnout treba jen na 80, tak by i mozna neco vydrzelo, ale pres prachovku do nej clovek nevidi, tak to je pak tezky. OK406 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 27. únor 2024 Odesláno 27. únor 2024 Přebalování se běžně děje i u "lepších" značek, nikdo nevyrábí úplně všechno. A do toho se klidně leccos falšuje, třeba zmíněné SKF si na to jeden čas poměrně hlasitě stěžovalo. Já jsem si takhle dal dvakrát za sebou rozvody, kvůli tekoucí vodní pumpě. Koupil jsem auto, kde měly být rozvody udělané asi rok zpátky, při sundání krytu a zkouknutí to odpovídalo, jenže se začala ztrácet voda, jenom trochu, žádná louže. Po rozebrání jsem zjistil stopy na vodní pumpě od těsnění hřídele, říkám si - hm, tak při výměně rozvodů nevyměnili vodní pumpu, co se dá dělat. Vyndal jsem ji a ejhle, rok stará INA - ta mě přitom nikdy nevypekla. Měl jsem v regále pumpu Bosch, kterou jsem nestihl vyměnit u předchozího auta, tak jsem ji tam dal - za měsíc pod autem louže. Rozeberu to a teče to od hřídelky pumpy... myslel jsem, že mě omejou. Vyndám ji a vyhrabu z odpadu tu INU - na nálitku stejný rok, obě nachlup stejné. Takže zřejmě "štěstí" na dva kousky ze stejné zmetkové série, zabalené do dvou různých značkových krabic. Nevěřil bych tomu, kdyby se mi to přímo nestalo... Ferry, Chip a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.