pesimarti Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 Mám 207 a když mrzlo hodně tak to pri studeném startu napsalo stop a nízký tlak oleje. Radši jsem to vypnul. Nyní mrzne méně a chtěl jsem to zkusit znovu ale už to nechytne. Jen startér točí občas to i na sekundu chytne ale hned to chcípne. Nemáte nějaký nápad co by to mohlo být.? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 (upraveno) Chtělo by to lepší popis, třeba jaký je tam motor, je oleje dostatek, co je v motoru za olej, jak je na tom baterie atd? Upraveno 13. leden 2024 uživatelem Radek Hurvajz pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pesimarti Odesláno 13. leden 2024 Autor Odesláno 13. leden 2024 Jj. Motor 1.4 70kw vti benzín. Oleje je dost a dával jsem tam 5w30 Shell a nový filtr v létě 23. Baterie je bohužel v pořádku. Myslel jsem že by mohl být třeba palivový filtr zamrzlý nebo spíš voda v něm ale myslím že tento tip jo ani nemá. Citovat
Mirekdoda Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 (upraveno) pesimarti: uchcaly se svíčky. Upraveno 13. leden 2024 uživatelem Mirekdoda Citovat
pesimarti Odesláno 13. leden 2024 Autor Odesláno 13. leden 2024 Svíčky jsem vyndal a vyčistil a dokonce i ohřál zda to nenaskočil a nic. Myslím že tím to nebude Citovat
ozzy56 Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 možná blokuje start motoru ten nízký tlak oleje Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 Chce to na diagnostiku, je to VTi motor, muže byt problem i v rozvodech. O nizkem tlaku u VTi se tu tušim psalo. Citovat
jarokare Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 (upraveno) před 16 minutami, ozzy56 napsal: možná blokuje start motoru ten nízký tlak oleje Nic takovýho v Peugeotech nikdy nebylo , nehledě na to , že před startem je tlak oleje vždy nulovej . Spíš si myslím , že jak to dlouho stálo , tak je spláchlej olejovej film ve válcích a nemá to dostatečnou kompresi pro start a zkoušením startování se to jenom zhoršuje . Dá se to vyzkoušet roztažením auta na 3 rs , jestli je to tím , tak chytne na pár metrech ...Samozřejmě je to jenom můj názor (potvrzenej praxí) a jestli toto budete praktikovat , tak na vlastní riziko . Upraveno 13. leden 2024 uživatelem jarokare ozzy56 a Hafity ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. leden 2024 Odesláno 13. leden 2024 myslel jsem, jak on píše že to na sekundu chytne, tak při nízkém tlaku zas elektronika motor vypne..., ale přiznávám, že ten motor neznám Citovat
pesimarti Odesláno 13. leden 2024 Autor Odesláno 13. leden 2024 (upraveno) Olej mi poradil technik v Peugeotu ať najdu vanu na olej a z ní jde kabel od ventilu průtoku oleje a vypojim ho a tím ho otevřu. Ale ještě jsem neměl čas si lehnout pod auto. Že prý to v zimě dělaly a tak se odpojoval aby se úplně otevřel. Ale nevím zda tlak oleje blokuje start když to vlastně chytne na sekundu. Rozvody mě taky napadly. To by znamenaly že už přeskočily? Mám najeto 112000 ale auto je ročník 2008. No za zkoušku by to stálo. Ale nestalo to. Právě jezdil normálně každý den. A když mrzlo první den -12 tak taky naskočil ale druhý den když bylo -15 tak nastartoval a řekl nízký tlak oleje a stop tak jsem to vypnul. Třetí den se oteplilo kolem nuly tak jsem to chtěl zkusit zda něco nezamrzlo třeba ale už to ani nenaskočilo.... Upraveno 13. leden 2024 uživatelem pavelu96 nepiš další příspěvky - použij "Upravit" Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.