Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám 207 a když mrzlo hodně tak to pri studeném startu napsalo stop a nízký tlak oleje. Radši jsem to vypnul. Nyní mrzne méně a chtěl jsem to zkusit znovu ale už to nechytne. Jen startér točí občas to i na sekundu chytne ale hned to chcípne. Nemáte nějaký nápad co by to mohlo být.?

Odesláno

Jj. Motor 1.4 70kw vti benzín. Oleje je dost a dával jsem tam 5w30 Shell a nový filtr v létě 23. Baterie je bohužel v pořádku. Myslel jsem že by mohl být třeba palivový filtr zamrzlý nebo spíš voda v něm ale myslím že tento tip jo ani nemá. 

Odesláno (upraveno)
před 16 minutami, ozzy56 napsal:

možná blokuje start motoru ten nízký tlak oleje

Nic takovýho v Peugeotech nikdy nebylo , nehledě na to , že před startem je tlak oleje vždy nulovej .

Spíš si myslím , že jak to dlouho stálo , tak je spláchlej olejovej film ve válcích a nemá to dostatečnou kompresi pro start a zkoušením startování se to jenom zhoršuje . Dá se to vyzkoušet roztažením auta na 3 rs , jestli je to tím , tak chytne na pár metrech ...Samozřejmě je to jenom můj názor (potvrzenej praxí) a jestli toto budete praktikovat , tak na vlastní riziko .

Upraveno uživatelem jarokare
Odesláno (upraveno)

Olej mi poradil technik v Peugeotu ať najdu vanu na olej a z ní jde kabel od ventilu průtoku oleje a vypojim ho a tím ho otevřu. Ale ještě jsem neměl čas si lehnout pod auto. Že prý to v zimě dělaly a tak se odpojoval aby se úplně otevřel. Ale nevím zda tlak oleje blokuje start když to vlastně chytne na sekundu.

Rozvody mě taky napadly. To by znamenaly že už přeskočily? Mám najeto 112000 ale auto je ročník 2008. 

No za zkoušku by to stálo. Ale nestalo to. Právě jezdil normálně každý den. A když mrzlo první den -12 tak taky naskočil ale druhý den když bylo -15 tak nastartoval a řekl nízký tlak oleje a stop tak jsem to vypnul. Třetí den se oteplilo kolem nuly tak jsem to chtěl zkusit zda něco nezamrzlo třeba ale už to ani nenaskočilo....

Upraveno uživatelem pavelu96
nepiš další příspěvky - použij "Upravit"

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...