Jinks Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 Zdravím pánové , mám dotaz k motoru 1.6 16V/80kW(TU5JP4) v mém lvíčku 207. Z každého víka ventilů vede jedna (tlustá) hadice, která ústí do airboxu před škrtící klapku. To je mi jasné jedná se o odvětrání víka ventilů-kliky. Zajímalo by mě , proč s jednoho víka ventilů vede ještě jedna tenčí hadička za škrtící klapku ?? Jaký to má smysl a význam ?? Díky Lukáš Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 (upraveno) Je to oddech a odsávání olejových par z prostoru klikové skříně a jde do klapky aby se to spálilo ve spalovacím prostoru motoru. Upraveno 9. leden 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Ferry Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 no, aby kdyz je klapka zavrena (presneji tedy privrena na volnobezne otacky), tak aby byl stale zachovan dostatecny odvod tech par. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Jinks Odesláno 9. leden 2024 Autor Odesláno 9. leden 2024 To jsem jsi tak nějak myslel. Ale když jsi to vezmu logicky ,tak pokud je motor zahřátý na provozní teplotu, tak motor přisává horký vzduch od motoru... Což není pro motor úplně ideální ne?? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 (upraveno) No to máš pravdu, tuningový borci to ruzně nahrazují odvodem do "Oil catch tanku" Ale ekologové to takhle vymysleli a funguje to, tak to tak je. Upraveno 9. leden 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Ferry Odesláno 9. leden 2024 Odesláno 9. leden 2024 tak s tim bych si hlavu nedelal, v tom mnozstvi vzduchu, ktere proteka klapkou, kdyz je otevrena, to urcite ten vzduch nijak neohreje. A kdyz bysme to vzali z fyzikalniho hlediska, expanze plynu o vetsim tlaku do prostredi tlaku nizsiho vede k jeho ochlazeni Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.