NuFi Odesláno 28. prosinec 2023 Odesláno 28. prosinec 2023 Zdravím, měla bych takovej dotaz, prosím neukamenujte mě je mi 20 mám řidičák rok a svoje první auto xD potřebuju nějak česky tak abych to pochopila poradit, mám peugota 407 od taťky, jezdil úplně v pohodě žádnej problém nic, ale jednoho dne se mi prostě začalo černě kouřit za autem a "špatně jede" do kopce, třeba jedu do kopce a abych mohla ze 2 zařadit 3 tak se musím rozjet aspoň 50, jinak můžu dát plyn na podlahu ale že by to nějak zabíralo se říct nedá, spíš černej dýmec za autem a hotovo, ale když jako jedu normálně po rovince a nešlapu plyn na podlahu nebo řadim až fakt z té 2 na 3 v 50 km do kopce a šlapu na to "něžně" tak kouř nejde, kontrolky mi nesvítí, nic to nehlásí, filtr ucpaný není a nic jinýho mě nenapadá, tak než pojedu do servisu tak aspoň ať +- vím na čem jsem abych tam nevyplázla statisíce předem děkuji za odpověď Citovat
ozzy56 Odesláno 28. prosinec 2023 Odesláno 28. prosinec 2023 ahoj , napadá mě filtr vzduchu pro motor, zkus ho aspoň vytáhnout a pak se projeď co to udělá, když to bude OK, dej nový filtr, jinak asi budeš muset k doktorovi (s autem) Medvěd ohodnotil 1 Citovat
jarokare Odesláno 28. prosinec 2023 Odesláno 28. prosinec 2023 Filtr vzduchu se neucpe ze dne na den , spíš bych zkontroloval hadice mezi turbem a sáním , jestli někde není díra , ale taky může být v háji podtlaková regulace turba , ucpanej FAP .... Chce to každopádně diagnostiku , to , že nesvítí kontrolka neznamená , že tam není závada . HonzaC2 a Medvěd ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. prosinec 2023 Odesláno 28. prosinec 2023 myslel jsem spíše nějakou deformaci filtru , která by zúžila prostup vzduchu ... Citovat
oddie Odesláno 28. prosinec 2023 Odesláno 28. prosinec 2023 A neozvala se předtím toho jednoho dne taková tlumená rána, jako když bouchneš papírovej pytlík? To chování, co popisuješ, by totiž docela sedělo na bouchlou nebo vypadlou hadici od turba do intercooleru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.