hakavcak Odesláno 17. prosinec 2023 Odesláno 17. prosinec 2023 Zdravím nějak se to všechno s... při pokusu odvzdušnit brzdy, že by občasné přibrzďování s tím mohlo něco mít jsem strhl závit na brzdiči. už jsem objednal nový sice použitý brzdič tak snad bude v pořádku, ale nedá se to nějak opravit nějaká vložka s menším ventilem udělat nový závit? Jsem z toho špatnej před svátky být bez auta. Děkuji Citovat
Hafity Odesláno 17. prosinec 2023 Odesláno 17. prosinec 2023 Ulomil jsi odvzdušňovák a kus ho zůstal v brzdiči? Citovat
hakavcak Odesláno 17. prosinec 2023 Autor Odesláno 17. prosinec 2023 ne to by nebylo tak hrozné odvzdušňovák je venku, ale v brzdiči jsou stržené závity Citovat
Hafity Odesláno 17. prosinec 2023 Odesláno 17. prosinec 2023 před 1 hodinou, hakavcak napsal: vložka s menším ventilem Soudil jsem podle tohoto popisu.... Kdysi jsme takto opravovali brzdiče.... hakavcak ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. prosinec 2023 Odesláno 17. prosinec 2023 (upraveno) No tak jako jestli ti jde jen o dočasnou opravu, tak to normálně protáhni větším závitníkem a dej tam šroub, ne? Jen opatrně ať nenapadá bordel dovnitř. Dá se říct, že by to byla i oprava na furt, akorát se to pak bude hůř odvzdušňovat. Jinak ano, dají se koupit závitové vložky. Upraveno 17. prosinec 2023 uživatelem VojtouNerCZ hakavcak ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2023 Odesláno 17. prosinec 2023 (upraveno) pokud máš přístup k soustruhu, tak za hodinu není co řešit--vyrobit větší závit v brzdiči a k němu vytočit odvzd. šroub jinak v nejhorším zablindovat hadici k brzdiči a jezdit se třema brzdícíma kolama, po svátkách koupíš new brzdič..., (s vědomím, že mi jedno kolo nebrzdí) Upraveno 17. prosinec 2023 uživatelem ozzy56 hakavcak ohodnotil 1 Citovat
hakavcak Odesláno 17. prosinec 2023 Autor Odesláno 17. prosinec 2023 Všem moc děkuji. no máme v práci soustruh i CNC říkám jsem z toho špatnej, že takhle na svátky tak mi to moc ani nemyslí. brzdič objednán z Alegra 27.12 přibližná doba dodání. Zatím vložku na soustruhu v horším závit a dotáhnout šroub v nejhorším stáhnout hadičku a po třech do 50km/h jen po nákupech. Citovat
hakavcak Odesláno 18. prosinec 2023 Autor Odesláno 18. prosinec 2023 Hotovo na frézce mi udělal vnitřní závit jemný 12 na soustruhu vložku ta se zalepila Loctitem, vypadá to dobře, ale stejně až přijde nový to raději vyměním a rovnou i s hadičkou kterou jsem celou ožvýkal nešla povolit. A rovnou celé auto odvzdušním dělal jsem jen to zadní levé. Ale fakt nikoho nenapadá co může dělat to brždění? Přijde mi, že už ani tolik nepomáhá přizvednout pedál, že to jen malinko odbrzdí, ale ne úplně. Nastartuji a rozsvítí se brzdové světla a auto brzdí přizvednu pedál dobrý jedu a zase začne brzdit nebo stojím na brzdě a zůstane přibrzděno ne pokaždé. Nebo zmáčknu start a auto nastartuje ani nemusím stát na brzdě taky ne pokaždé nevím co to ovlivňuje, ale dělá to jestli je studené nebo teplé a přijde mi, že rychleji hřeje. Do 16. ledna je daleko a i když nemám v plánu žádnou delší jízdu a snažím se nejezdit štve mě to. Jak kdybych měl v autě ducha co si občas přibrzdí. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 18. prosinec 2023 Odesláno 18. prosinec 2023 zkontroluj FYZICKY hadičku od vývěvy k brzd. posilovači, tzn. vytáhni ji a profoukni jestli není někde díra..., dost často se po trase někde prodře a pak to dělá psí kusy Citovat
hakavcak Odesláno 18. prosinec 2023 Autor Odesláno 18. prosinec 2023 Děkuju a to je taková ta podtlaková plastová nebo co to je co je vidět seshora? Citovat
Milan+ Odesláno 18. prosinec 2023 Odesláno 18. prosinec 2023 Jak píše @Hafity,hadice, dokážou se stářím oddělit uvnitř a udělat další ventil. Kdyby podtlak,tak musíš šlapat. Karel ohodnotil 1 Citovat
hakavcak Odesláno 18. prosinec 2023 Autor Odesláno 18. prosinec 2023 Děkuju. Zítra na ní kouknu a uvidím. A dělo by se to i když auto není nastartované? Že mám jen zaplé auto bez motoru a svítí mi brzdové světla tak zvednou ručně pedál cca o 1cm vic to nejde není nějak moc spadlej a je to dobrý, ale po chvíli se zase přibrzdí a rozsvítý brzdová světla Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.