dracekvo Odesláno 23. říjen 2023 Odesláno 23. říjen 2023 (upraveno) Taky mám tenhle zázrak na bytě. Jelikož to není moje, tak do toho odmítám investovat. Místo papíru mám takovou kovovou síťku, kterou stačí hodit do myčky. Uhlíkové filtry jsem rozebral a podle nějakého návodu na netu zregeneroval. Nejdřív povařit ve vodě. Pak dát péct do trouby. 1. Byl z toho strašný smrad. 2. Pak to chtělo trošku trpělivost narovnat ty uhlíkové tyčky do té kartuše tak, aby šla zase zacvaknout zpět. 3. Stejně to nezapínám, protože to akorát honí vzduch dokola a jesti to zachytí nějaké pachny, tak úplný minimum. Vůbec nechápu, kdo si to může koupit. I kdybych měl vést výdech přes celou kuchyň při stropu k venkovní zdi, tak si tu práci dám. Otevřít dvě protilehlé okna je daleko efektivnější jak tohle. Upraveno 23. říjen 2023 uživatelem dracekvo Charlie 1 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Goldinka Odesláno 23. říjen 2023 Autor Odesláno 23. říjen 2023 @dracekvo nemám dvě protilehlá okna . Nemám myčku , a nejsem si jistá, jestli bych si troufla uhlíkový filtr rozebírat (to by byla ta lehčí část) a pak dávat dohromady (tady by byl ten kámen úrazu, znám se, jak jsem šikovná rozebrané dávat do kupy ), takže raději investuju těch 1500,- nebo na kolik to vyjde... Citovat
Milan+ Odesláno 23. říjen 2023 Odesláno 23. říjen 2023 Jde o to ,jak tam budeš dlouho v bytě,někde jsem viděl zamontováný ventilátor klasicky v okně,tak jestli máš vhodnou polohu sporáku vedle okna ,tak o tom zauvažovat a hliníkovou rourou to nějak elegantně propojit. Citovat
Goldinka Odesláno 23. říjen 2023 Autor Odesláno 23. říjen 2023 @Milan+ vůbec bohužel, sporák je na téměř druhém konci místnosti než je okno. Počítám, že tu setrvám asi rok, dva, než se objeví něco, co by už mohlo být konečně moje Citovat
Fruktis Odesláno 23. říjen 2023 Odesláno 23. říjen 2023 A má to nějakou díru nahoře,že by se na to dala hliníková roura aby to aspoň hnalo páru k oknu? Citovat
OK406 Odesláno 23. říjen 2023 Odesláno 23. říjen 2023 @Goldinka Ano, to je ono. Takže motor ventilátoru je funkční. Citovat
Fruktis Odesláno 23. říjen 2023 Odesláno 23. říjen 2023 @Goldinka to je krám... Goldinka ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. říjen 2023 Odesláno 24. říjen 2023 (upraveno) Většina Digestoří má přepínací klapku, buď fouká zpět do místnosti, a nebo po připojení roury fouká do tý roury, bývají tam tři víčka, doleva, doprava a nahoru. Tahle Zanussi co má @Goldinka má odsávání do komína, díra je pouze nahoře a dozadu. Takže to připojit někam do pryč jde. Upraveno 24. říjen 2023 uživatelem Radek Hurvajz pavelu96 a Fruktis ohodnotil 2 Citovat
Fruktis Odesláno 24. říjen 2023 Odesláno 24. říjen 2023 No pak bych to tedy provizorně nasměroval pryč z místnosti. Inspiroval bych se u přenosných klimatizací,kdy se dá dát na okno "látka" s průduchem na rouru. V kombinaci s úpravou procesu vaření jak tu radil @dýzl by to mohlo zmírnit rosení u sporáku. Ale asi to nebude na oko krásné dýzl ohodnotil 1 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. říjen 2023 Odesláno 24. říjen 2023 Možná by šlo udělat někde skrz zeď průduch a vyřešit odsávání ven. Ale to by musel majitel bytu chtít. Citovat
Fruktis Odesláno 24. říjen 2023 Odesláno 24. říjen 2023 @Radek Hurvajzano to by bylo elegantní řešení,ale obávám se,že majitel chtít nebude, proto je tam jen vnitřní digestoř. Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.