Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Taky mám tenhle zázrak na bytě. Jelikož to není moje, tak do toho odmítám investovat. Místo papíru mám takovou kovovou síťku, kterou stačí hodit do myčky.
Uhlíkové filtry jsem rozebral a podle nějakého návodu na netu zregeneroval.
Nejdřív povařit ve vodě. Pak dát péct do trouby.

1. Byl z toho strašný smrad. 2. Pak to chtělo trošku trpělivost narovnat ty uhlíkové tyčky do té kartuše tak, aby šla zase zacvaknout zpět.

3. Stejně to nezapínám, protože to akorát honí vzduch dokola a jesti to zachytí nějaké pachny, tak úplný minimum. Vůbec nechápu, kdo si to může koupit. I kdybych měl vést výdech přes celou kuchyň při stropu k venkovní zdi, tak si tu práci dám.

Otevřít dvě protilehlé okna je daleko efektivnější jak tohle.

Upraveno uživatelem dracekvo
Odesláno

@dracekvo nemám dvě protilehlá okna 😄. Nemám myčku 😄 , a nejsem si jistá, jestli bych si troufla uhlíkový filtr rozebírat (to by byla ta lehčí část) a pak dávat dohromady (tady by byl ten kámen úrazu, znám se, jak jsem šikovná rozebrané dávat do kupy 🙂 ), takže raději investuju těch 1500,- nebo na kolik to vyjde...

Odesláno

Jde o to ,jak tam budeš dlouho v bytě,někde jsem viděl zamontováný ventilátor klasicky v okně,tak jestli máš vhodnou polohu sporáku vedle okna ,tak o tom zauvažovat a hliníkovou rourou to nějak elegantně propojit.

Odesláno

@Milan+ vůbec bohužel, sporák je na téměř druhém konci místnosti než je okno. Počítám, že tu setrvám asi rok, dva, než se objeví něco, co by už mohlo být konečně moje :) 

Odesláno (upraveno)

Většina Digestoří má přepínací klapku, buď fouká zpět do místnosti, a nebo po připojení roury fouká do tý roury, bývají tam tři víčka, doleva, doprava a nahoru.

Tahle Zanussi co má @Goldinka má odsávání do komína, díra je pouze nahoře a dozadu. Takže to připojit někam do pryč jde.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

No pak bych to tedy provizorně nasměroval pryč z místnosti.

Inspiroval bych se u přenosných klimatizací,kdy se dá dát na okno "látka" s průduchem na rouru.

V kombinaci s úpravou procesu vaření jak tu radil @dýzl by to mohlo zmírnit rosení u sporáku. 

Ale asi to nebude na oko krásné 🤪

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...