Jinks Odesláno 19. říjen 2023 Odesláno 19. říjen 2023 Zdravím ve spolek Neví někdo jaké je rozmezích správných kompresních tlaku pro Peugeot 207/1.6/16V/81 kW / motor TU5JP4. Díky všem Citovat
Pe.Tr Odesláno 19. říjen 2023 Odesláno 19. říjen 2023 11-12 ale pokud tam je nekde chybka tak nameris znatelne rozdíly Citovat
Jinks Odesláno 20. říjen 2023 Autor Odesláno 20. říjen 2023 Tak výsledky měření 1.až 4 válec při dvou otáčkách 150psi (10,3 bar) a při 3 otáčce 170PSI (11 bar) a když jsem to točil dokud se tlak nezvyšoval cca 4 otáčky motoru 180PSI (12,4 bar). Zásadní rozdíl mezi jednotlivými válci není... Co jsi o tom myslíte ? Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Ferry Odesláno 20. říjen 2023 Odesláno 20. říjen 2023 ze by to melo byt cajk. Duvod mereni ? Vari to, nebo se ztraci voda, emulze v oleji ? Pe.Tr ohodnotil 1 Citovat
Jinks Odesláno 20. říjen 2023 Autor Odesláno 20. říjen 2023 Důvod měření je ,že je auto jakoby líne poslední dobou a špatné chladné starty..... Chtěl jsem to překontrolovat, když se v tom hrabu... Ještě mě napadly zda už nejsou zanesené vstřiky. Má najeto 160tis. Citovat
Ferry Odesláno 20. říjen 2023 Odesláno 20. říjen 2023 (upraveno) tak to spis zacit novyma svickama ( Bosch FR8SC+), pres diagnostiku zkontrolovat live data - tzn. signal teploty motoru (zelene cidlo na termostatu) a tlaku v sani (Map senzor), odezvu lambda sondy (160tis km je doporuceny interval na vymenu, ma tam byt Bosch 0258006028 ), pripadne pak jeste vycistit a pres origo diag znovu nakalibrovat skrtici klapku Vstriku bych se nebal, u benzinu to neni tak kriticky, jako dieslu, sice taky nekdy benzinovej vstrik odejde, ale neni to tak caste Upraveno 20. říjen 2023 uživatelem Ferry Citovat
Jinks Odesláno 20. říjen 2023 Autor Odesláno 20. říjen 2023 Svíčky nové, myslím že nějaké Brisky, ale tip z hlavy nevím. Lambdy nové obě dvě ( bosch) ,map senzor nový, čidlo teploty nové včetně tělesa termostatu. Co jsem vypozoroval , začlo to dělat ,jak jsem vyměnil komplet výfuk ( mimo kat) za nový... Jelikož původní byl jako řešeto a poslední dil výfuku ještě předcházející majitel vykuchal. Jediné co jsem nezkoušel je vyčistit klapku, ale nezdá se od pohledu nějak zanesená. Dokonce jsem zkoušel měřit zrychlení z 0-100km/h a nedostanu se pot 25s Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. říjen 2023 Odesláno 20. říjen 2023 Jako nejspíš blbost ale shoď ten výfuk a zkus to... Že by třeba byl nějak přicpanej. Citovat
Jinks Odesláno 20. říjen 2023 Autor Odesláno 20. říjen 2023 Že by byl novej výfuk přicpanej ?? No za zkoušku nic nedám. Stát se může cokoliv Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 20. říjen 2023 Odesláno 20. říjen 2023 No jasný, taky bych na to nesázel. Ale jestli to začalo potom, co jsi de vrtal ve výfuku, měla by to být první věc, na kterou kouknout pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Ferry Odesláno 20. říjen 2023 Odesláno 20. říjen 2023 Aha, no, to jsi mel napsat rovnou, co jsi vse menil. Ty svicky byly s tim vyfukem? Ja bych preci jen zkusil ty Bosch FR8SC+, co tam maj bejt, ac Brisky nejsou asi spatny, tak peugeoti motory mi jezdily vzdy nejlip na Bosch, vcetne motoru na LPG. Ona taky mohla odejit zapalovaci rampa, to by mozna stalo za to zkusit jinou. A zkusil bych i smazani tech adaptaci a najet novy, preci jen pri vymene tolika cidel za nova a jeste i zmenu pomeru ve vyfuku, to muze byt rozhozeny. A ten vejfuk, neni to na nejakou 1,1 motor ,je opravdu dimenzovanej na NFU motor? Citovat
Jinks Odesláno 24. říjen 2023 Autor Odesláno 24. říjen 2023 Možná hloupý dotaz ,ale můžete mi někdo poradit cestu , kde naleznu smazání adaptačních hodnot a povolení načtění nových ?? Lze to urobit přes Diabox? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.