Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nelze nastartovat Traveller, bezkličové startovaní, po nějake době ano, klič auto pozná, lze jej otevřit.

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Mam problém s Tavellerem 2018, 2.0 HDI.

Kličem otevřu dveře, objevi se standartní hlaška zmačkněte brzdovy pedal a startovací tlačitko, ale nic se neděje, nesepne se zapalovaní a starter a po cca 2 min. hlaška zhasne, naštěsti po dalšich pokusech ( musím otevřit dveře, aby se objevila hlaška o startovaní) cca 30 minutach naskočí zapalovani a nastartuji, po několika dalšich pokusech. Pak už funguje spravně, ale pokud k autu dojdu druhý den, znova problem.

Potom se objevi na disleji hlaška porucha předniho mlhoveho světla, když zapnu světla a předni mlhovky, rozsvití se mlhovka a hlaška zhasne.

Baterie auta má těch 12,5 V a baterii v kliči jsem vyměnil, děla to i nahradnim kličem.

Mam podezření na žhavicí svičky, neměli jste podobný problem nebo je vadne tlačitko startu?

Díky za rady, mam jen cca 61.000 km.

Upraveno uživatelem Krupa Cestmir
Odesláno (upraveno)

a přiložení klíče na místo pod volantem dle návodu vyzkoušeno?

jinak žhavící svíčky to určitě nejsou.

Co startovací kabely, vyzkoušeno? První bych šel po baterii v autě, ale každopádně určitě začít s diagnostikou. Pokud není technik, tak jít do jiného servisu. Může to být kdovíco. U mě zlobící starty (trochu jinak) vyřešila svolávačka na software motoru

Upraveno uživatelem martinecondrej
Odesláno

Přiloženi kliče pod volant nepomohlo, to jsem X krat zkoušel, je to v navodu.

Čekam, co mi napiše Goran ohledně rele na žhaveni, vyměnim tlačitko a přiští tyden pokud zavada zustane jedu do servisu.

Odesláno (upraveno)

Tak dnes diagnostika nic nezjistila ,mezi tím jeste začalo auto vařit tak asi nova vodní pumpa a rozvodí ve 94000 tkm a předepsaná výměna je asi 220000 tak to nechávám v servisu 🥲

4EBBC3F3-EDED-4FE5-955D-E15D3CD032D2.png

Upraveno uživatelem Goran
Odesláno

Tak to nejsem chytřejši, dost jsem sazel na to rele, protože nejde nastartovat když je odstavene aspoň 1 den a pak ten den už v pohodě.

Řikal jsem si že před zapnutim zapalovaní probehne kontrola žhaveni a tam muze být problem. Brzdove snimče to nejsou.

Odesláno
před 43 minutami, Goran napsal:

vodní pumpa a rozvodí ve

to rozvodí pobavilo 👍, napiš pak, čím to přehřátí bylo, ale pumpou a rozvodama snad nee 😉

Odesláno
před 12 hodinami, ozzy56 napsal:

pumpou a rozvodama snad nee

ozzy bohužel , normálně se ta vrtulka protočí na hřídeli :roll

Co se týče relé žhavení , myslím , že i když ho odpojíš , tak startovat půjde vždy , tímhle směrem bych se neubíral . Podle toho , co píšeš , by to to tlačítko být mohlo , ale bez diag to bude jenom nesystematická výměna dílů stylem pokus - omyl ...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Jj, vodní pumpa je od Forda, co uz dává snad 20let a ma furt ten samý problém. Plastová vrtule na kovové hřídelce bez vybrání, jen lepená. Kvůli protočení vrtule jsem tahal na laně kamarády s vařícíma focusama už před 10lety :)
Už se dělá kompletně kovová druhovyroba. Spolu s napinacima kladkama a čerpadlem adblue je toto další casovana bombicka v našich autech.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...