Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Peugeot Traveller 2,0 hdi, 110kW

-        Vek 4 roky, stav tachometra 132000 km

-        Poruchy:

60000..... roztrhnutý klinový remeň

Oprava – nový klinový remeň, nové kladky na doporučenie aut. Predajcu, inak sa to

mení pri cca 100.000km

90000.... roztrhnutý klinový remeň

Oprava - – nový klinový remeň

100000.... roztrhnutý klinový remeň, ktorý sa dostal do rozvodu a auto ostalo stať,

odtiahnuté do servisu

Oprava - – nový klinový remeň, nové kladky, menený rozvod, atď

132000.... chyba, závada v motore??? Vraj degradácia oleja, ktorý bol menený pri 130000km,

a to zakaždým v intervale do 15000km. Používam olej TOTAL ineo first  0W-30.

Chybu odstránili taliansky mechanici, výmenou oleja EUROREPAR 5-W30, nového

filtra a diagnostikou softveru za 350€.

Takéto mám skúsenosti s uvedeným typom auta, servisovaním a opravami. Niekedy mám obavu isť na dlhšiu cestu, aj keď Traveller je pre svoj priestor priam ideálne auto na cestovanie.

Týmto sa chcem podeliť o svoje skúsenosti s prevádzkou auta peugeot Traveller. Dúfam že to niekomu pomôže, prípadne napíšte svoje poznatky.

Odesláno (upraveno)

Zmenil by som servis,  odrbavaju ta, podla popisu to nasvedcuje ze menili len remen a nie kladky. Je nemozne aby remen 2x strelil 

Edit: este pridam ze remen je znamy problem a vsetci ho menia uz pri casto aj pri 50tis, ja pri 60t preventívne. Rovnako ako rozvody a vodna pumpa, ktoru sa preventivne doporučuje vymenit  skor ako interva, kľudne preventivne už pri 80 ...

Upraveno uživatelem rass76
Odesláno (upraveno)

84000km a poruchy motoru 0, zlobilo pouze horní uložení předního tlumiče v cca 35000km. Jinak tento motor mám ještě na 5008 s cca 260000km a řemen příslušenství se měnil zatím jednou ve 120000km a samozřejmě nikdy nepraskl 

Co svolávačka na software motoru? Nevím s jistotou na co to bylo, ale stávalo se mi, že dobře nepracovalo dobíjení a kvůli tomu občas zablbnul stopstart a občas byl delší start. Po této akci už bez problémů (takže větší nárok na řemen příslušenství?)

Upraveno uživatelem martinecondrej
  • O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

hlásím 4,5 roku provozu a 101000km a první drobná porucha. Přestala vyhřívat sedačka řidiče. Dal jsem si sám rozumnou radu a to návštěvu servisu. Všechno změřeno a odešla vyhřívací dečka v opěradle. Na sedadlo jsou všechny náhradní díly a dá se rozebrat a vyměnit. Cena cca 2900,- dečka a 4,5 hodiny práce, takže asi 9000,- zamrzí, ale rozhodně to nechám opravit. Aktuálně výměna řemene příslušenství a kladky, naftový filtr. 

Celkově naprostá spokojenost, poruchy v podstatě nic a auto chválím kudy chodím. Nedávno koupil nové kamarád a to byla až detektivka ho sehnat. 

Odesláno

Opel Vivaro 130kw ATM, 4,5 roku 115000km,klíňák vyměněn ve 100000km dle předpisu,olej měněn po 15000km. Jediná závada asi ve 40000km ucpaný vstřikovač Adblue.

• O 8 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

tak mám za sebou jednu úspěšně vyřešenou poruchu. Auto začalo za jízdy vypisovat seznam chyb jako: radar, abs, ESP, tlak v kolech, protiprokluz, ruční brzda atd. Jediné co mě bohužel donutilo zastavit a dát auto na odtah bylo spadnutí převodovky do nějakého nouzového nebo jiného režimu, kdy se chovala jako když je studený olej (klouzala a přestala brzdit motorem) Nechtěl jsem jí zničit. Vynechal jsem dotaz čím by to mohlo být a poslal auto do servisu, kde hned správně odhadli problém 👍. Vadný snímač otáček na pravém zadním kole. Cca 3500,- i s prací a do druhého dne hotovo. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...