Rikic339 Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 (upraveno) Tak vám chci představit další můj posun v Peugeotí hiearchii Jako nástupce po 407 jsem vždycky pokukoval po 508SW, dost jsem jich i projel.. Ale pak jsem vlastně náhodou narazil na tuto 5008, ze zajímavosti se projel, něco o tom zjistil.. A hned ji vzal Jedná se tedy o Peugeot 5008 2.0 HDI 110Kw v manuálu, 5 sedaček, v podstatě uplně základní výbavě pokud se nepletu - jen má na zadních oknech roletky. Výbava je dokonce tak moc základní, že nemá ani zadní parkovací senzory, s čímž upřímně trochu bojuju A teď asi nejvíc šokující informace - má nalítáno 382 tisíc kilometrů Ovšem vše jedním jediným člověkem.. Auto je po prvním majiteli který auto celou dobu servisoval v autorizáku a parádně mu dopřával. Sám jsem to nechápal, ale to auto jede jak víno. Prošel a projel jsem si poslední dobou hodně 508 a nic nejelo takto, krásně táhne, tiché, nic netluče atd.. Takže nebylo co řešit Dostal jsem se k tomu přes známého, takže cenu tu nebudu ventilovat ale byla více než přívětivá - za ty prachy bych koupil možná tak nějakou zbořeninu bez historie.. Jelikož bývalý majitel byl jakýsi stavař prý, to auto podle toho vypadalo a bohužel stále i vypadá. Milé bylo, že po umytí na mě vykoukla překvapivě pěkná kastle - joo letokruhy na laku sice jsou a pořádný, ale až bude čas tak si to rozleštím, důležitě je že tam je naprosté minimum škrábanců, důlků a podobně. Jen je trochu koroze na řidičových dveřích, ale to se pořeší. Zatím jsem se jen dostal k rozleštění světel, protože to byla tragédie Hůř je na tom interiér, dostal extrémně zabrat.. Vyluxoval jsem z toho doslova hromadu bordelu a ještě bude třeba vytepovat. Plasty mají dost zářezů, hlavně v kufru je to teda masakr, jedna podlážka je prolomená a taky bohužel chybí svítilna.. Volant jsem rovnou nechal přešít a přehodil jsem si z Coupé řadičku, taky zapojil kameru - zatím jen přední a viditelně do zásuvky, až bude čas udělám si skryté napájení. V plánu je zatmavení zadních oken kvůli psům, pak dodělám i zadní kameru. Na přední okna jsem nahodil ofuky, taky jsem na chatě vyhrabal univerzální mříž mezi kufr a prostor po posádku - nikoli z bezpečnostního hlediska (tahle toho moc neudrží) ale kvůli policii. Na autě se dělala komplet spojka, měnil LZ brzdič, hadice turba, elektroventily turba, plus nějaké serepetičky okolo.. Jsou k tomu dvě sady kol, zimní 16" plechy a pak 16" liťáky - v obou případech gumy nic moc, takže se rovnou koupily nový letní a to Hankook ventus prime 4. S autem už mám najeto kolem 3 tisíc kilometrů, z toho jednou Praha - Ostrava - Třinec na svatbu a zpět a pak dovolená v Polsku u moře - konkrétně cesta Praha - Berlín - Štětín a naše městečko Pogorzelica na jeden zátah a zpět se zastávkou v Zoo v Berlíně, celkem krásných 1300 kilometrů. No a naprostá spokojenost! Při zpáteční cestě přes Německu bylo 32°C a klima nás krásně držela v chládku Většinu cesty jsem jel pohodových 130 - 140 km/h a výsledná spotřeba byla přesně 6l na 100km. A hlavně jsou spokojení i psi, cestuje se jim tam uplně královsky Tak hlavně doufám že mi dlouho vydrží a že s ní ještě spoustu zažijeme Stav světel před a po leštění Jedna fotka před odjezdem z Polska Kartáče daly laku dost zabrat Zatím se na to auto nerad koukám při západu, ale těším se až to budu leštit Upraveno 26. červen 2023 uživatelem Rikic339 Béďa, OK406, jirka307 a 4 další ohodnotil 7 Citovat
Medvěd Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 Tak ať slouží 2,0HaDI je jedinej motor, kterej v tomhle autě má (dle mého soukromého názoru) smysl Těch skoro 400 tkm je sice ruchec, ale tak radši přiznaný čtyři kila s pravidelným servisem než 150 na tach a později zjistit, že už 4x Rikic339 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Rikic339 Odesláno 26. červen 2023 Autor Odesláno 26. červen 2023 Díky Přesně jak píšeš.. Servisák mi sám řekl, že tyhle motory vydrží nesmysl. 1,6 je dobrá tak když to člověk má nový, ale pak už je to sebevražda tohle jezdilo většinou dálnice a je to prostě znát.. Projel jsem si auta co měly těch 150 a nedalo se to s tímhle srovnat.. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 No no s tou 1.6kou Teda pokud nepíšeš o benzínu. Jinak tě vítám mezi "autobusáky" a ať slouží. pavelu96, Medvěd a Rikic339 ohodnotil 3 Citovat
Medvěd Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 No myslím, Radime, že zrovna Tebe ta 1,6 taky hezky proškolila (samozřejmě tím nic zlého říkat - ani naznačovat - nechci) radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 Právě proto. Každé vlastnictví má své poporodní bolesti. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Rikic339 Odesláno 28. červen 2023 Autor Odesláno 28. červen 2023 Snad nebude vadit když to hodim i sem Včera večer jsem "seznámil" obě auta, Coupé dnes odjelo k novému majiteli.. Kéž by šlo nechat si obě spolu jim to hodně sluší Kleofáš a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Rikic339 Odesláno 31. červenec 2023 Autor Odesláno 31. červenec 2023 Jeden malý upgrade/oprava Jelikož pravá podlážka už byla zlomená a já vozim v autě dva 30kg psy, potřeboval jsem to nějak podpořit.. Zatím jen takhle, časem to možná trochu upravím aby to lépe vypadalo - každopádně účel to teď perfektně plní, unese to i mě Nechápu že tam něco takového nebylo automaticky z výroby Taky jsem se zaměřil trochu na svícení, prvně jsem si naběhl - štve mě jak špatné jsou na tomhle autě přední mlhovky, ačkoli jsou krycí plasty čiré a parabola v pořádku, ani ve tmě nerozeznám jestli svítí nebo ne, dosvit to má tak metr.. Tak jsem objednal z Číny LED náhrady, zpracování vypadá kvalitně a svítí to jak blázen, krásně daleko. Jenže po sundání těch plastů kolem a vyndání původních jsem zjistil že se tam fakt nevejdou, aniž bych musel řezat do nárazníku a to fakt dělat nechci.. Takže škoda Dále jsem se podíval na zpátečku - po vyndání světla jsem bohužel zjistil že je prasklé a tím pádem se tam dostává všechen bordel ze silnice.. Tak musím sehnat nové a asi do toho rovnou koupím nějakou silnější žárovku, po tmě je to couvání fakt dobrodrůžo.. No a jako poslední měním žárovky ve světlech Nejdřív jsem zkusil Osram Night breaker 200 a stejně to byla tragédie.. Teď už tam jsou LEDky a konečně v noci vidím i dál než jen pár metrů před nárazník Taky jsem je hodil do dálek.. No a ještě čekám na LED žárovky do denního svícení Ze servisního hlediska se pomalu chystám na brzdy, bude se dělat komplet předek a zadek desky pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Trochu me prekvapuje, ze se to delalo i bez zadni rady sedacek, jen s dirou po nich. To tak ma i v papirech? Citovat
pavelu96 Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Nic neobvyklého - jsou 5 místné a 7 místné verze Citovat
Rikic339 Odesláno 31. červenec 2023 Autor Odesláno 31. červenec 2023 Jojo, dělali se dvě verze a tohle je psané i v papírech jako 5 místné sitler ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Ideální je stav, kdy máš v papírech obsaditelnost 2 - 7. Měl jsem něco podobného na mikrobusu z půjčovny (2 - 9) a proto vím, že to lze Citovat
radim.1008 Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 (upraveno) před 4 hodinami, sitler napsal: Trochu me prekvapuje, ze se to delalo i bez zadni rady sedacek, jen s dirou po nich. To tak ma i v papirech? Též mám 5ti místnou verzi. V pravé díře místo sedačky mám polistyren s výbavou a vlevé vozím "bordel", co nemusí být vidět. Fotka je to starší, teď tam je přidán hever, litrovka oleje, návlek na sedačku atd... Upraveno 31. červenec 2023 uživatelem radim.1008 OK406 a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
Rikic339 Odesláno 31. červenec 2023 Autor Odesláno 31. červenec 2023 No máš to úhlednější Já mám vlevo psí věci, vpravo pro auto a jelikož se v tom vlastně furt hrabu tak to moc úhledně nevypadá.. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 Regulerne jsem netusil, ze se to nabizelo i jen s "dirama" misto sedacek , na "sesterskou" C4GP jsem v 5 mistnem provedeni nikde nikdy nenarazil a zil jsem tak v tom, ze 5008 to ma uplne stejne - ze se delala vzdy se sedmi sedackama. Citovat
Rikic339 Odesláno 31. červenec 2023 Autor Odesláno 31. červenec 2023 (upraveno) Tak Číňan byl rychlejší než jsem čekal a LEDky do denního dorazily Hned přehozeno a maximální spokojenost Jo a už chápu, když mi servisák říkal že k výměně je potřeba malá opičí tlapička.. Málem jsem si tu ruku zlomil Upraveno 31. červenec 2023 uživatelem Rikic339 radim.1008 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
otojanicek Odesláno 31. červenec 2023 Odesláno 31. červenec 2023 (upraveno) Ahoj, a nechtěl bys ode mne koupit používané + 100 nové ( čínan to poslal omylem 2 krat) LED mlhovky, které jsem měl na sve 5008, kterou jsem před cca 3 mes prodal ? Svitily spolehlivě a fantasticky a protože jsou ve verzi mini, tak tam paradně pasovaly = ale měl jsem při montáži a demontaži ( před prodejem) sundaný přední narazník, to pak jde vyměnit jak po masle jedná se o patici PSX24W cena za používaní + uplně nové = 500 kč + poštovne dle vyberu.... https://www.aliexpress.com/item/32867781638.html?spm=a2g0o.order_detail.order_detail_item.3.2a7df19clvGUTY ps. to jak jsek to menil a zapojoval je popsane zde : Přisvěcování do zatáček - Stránka 10 - Peugeot 5008 - Peugeot Club Amis de Lion (peugeot-club.com) Upraveno 31. červenec 2023 uživatelem otojanicek Citovat
Rikic339 Odesláno 1. srpen 2023 Autor Odesláno 1. srpen 2023 Díky ale nemám zájem 6000K je moc bílá, na pohled fajn ale z funkčního hlediska nic moc.. Já mám mlhovky do mlhy, ne na okrasu a tam je potřeba více žlutá. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
otojanicek Odesláno 2. srpen 2023 Odesláno 2. srpen 2023 ok...v poho, já tam na té 5008 MPV mel v diagnostice aktivované přisvěcování do zatáček pomocí tech mlhovek.... a s klasickými 24 W halogenkami to bylo uplně o ničem ( i do mlhy to stalo na prd) ale stemito LED-kami to bylo uplně o ničem jiném...super jasné osvěcování zatáček...daleko lepší když to srovnám se současnou 5008 SUV a jejich LED přisvecovaní do zataček. A když jsem ty LED mlhovky pustil ve funkci mlhovek pustil v noci spolu s LED potkavačkama, tak to bylo osvetlění silnice jako premiové LED od mercedesu/BMW apod.... třeba když v noci prší a klasické LED potkavačky to moc nedavají..... i v mlze to bylo super. Ale jak chceš,.. teda nechceš.... Citovat
Rikic339 Odesláno 6. září 2023 Autor Odesláno 6. září 2023 Auto včera dostalo nové brzdy ATE Ceramic - respektive předek komplet kotouče + desky a zadek jen desky. Vpředu kotouče nechtěly dolů, hlavně co je zezadu torx e16 tak ten ne a ne povolit.. Až hrubá síla pomohla Jelikož desky měli zhruba tak milimetr, bylo to opravdu jen tak tak Jinak s autem jsem zatím najel cca 7 tisíc kilometrů a stále spokojenost, vše funguje, auto jede jak má, prostě paráda OK406, pavelu96, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.