Erly83 Odesláno 1. červen 2023 Odesláno 1. červen 2023 Zdravím. Po výměně předních pružin cítím takové lupání v předním uložení, které se přenáší až do volantu. Čím to může být? Uložení tlumičů nebo vůle v čepech? jak to poznám? Díky Citovat
HonzaC2 Odesláno 1. červen 2023 Odesláno 1. červen 2023 A menili si jen pruziny, nebo i ulozeni vcetne lozisk? Pokud by to zacalo ihned po vymene, videl bych to spise na to, ze to je spatne slozene a nebo jak jsem se ptal, tam nekdo vratil stare ulozeni, ktere jiz nemuselo byt v dobrem stavu. Ale tohle ti musi nejlip shlednout ten co ti to delal. Kazdopadne, pokud tam mas lupani a prenasi se az do volantu, dobre to neni Citovat
Erly83 Odesláno 1. červen 2023 Autor Odesláno 1. červen 2023 Uložení L+P tlumiče tam je....alespoň ve faktuře. Je tam taková pryžová manžeta u těch misek. Ty jsou jenom krycí přes obě a nebo se montují mezi sebe aby tam právě nebyl ten kovový dotek Citovat
HonzaC2 Odesláno 1. červen 2023 Odesláno 1. červen 2023 Nevim jaka manzeta, ulozeni pro tve auto vypada takto, takze pokud jej tam mas napsane, tak ti jej urcite menili. Citovat
Erly83 Odesláno 1. červen 2023 Autor Odesláno 1. červen 2023 Přidávám foto. Takhle to teď vypadá Citovat
HonzaC2 Odesláno 1. červen 2023 Odesláno 1. červen 2023 (upraveno) Ahaaa, no tak to je samozrejme spatne. Ta horni miska je stara, kdyz uz na ni nedrzi ta guma. Tam pak ani neni divu, ze to dela kraval. To jde kov na kov. Ten tlumic tam neni nijak prisroubovany, defakto tam drzi jen proto, ze nema kam vypadnout a jeho pohym proti kastli kompenzuje prave ta miska nahore, ze ktere mas svliknuytou tu gumu. Sam mam nachystano na nasi 308 cele komplet a horni misku nebudu davat standard ale tuhle, ktera se mi uz osvedcila i na C4GP, kde po jejim nainstalovani zmizely vsechny ruzne pazvuky, zejmena poklepavani pri prejezdu zvlnenych povrchu. A jeste dodam, ze jsem asi puntickar, ale kdyz neco delam, nenechal bych tam po sobe nikdy takovy bordel - tim myslim to listi. Zbytecne se v tom drzi vlhkost. Taky by mne zajimalo co v ramci toho horniho ulozeni vymenili. Zda alespon tu spodni velkou misku a lozisko. Upraveno 1. červen 2023 uživatelem HonzaC2 Péťa, pavelu96, VojtouNerCZ a 1 další ohodnotil 4 Citovat
ozzy56 Odesláno 1. červen 2023 Odesláno 1. červen 2023 já asi jsem puntičkář, to listí bych nerozchodil, prostě NE VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
Erly83 Odesláno 1. červen 2023 Autor Odesláno 1. červen 2023 Takže to nebylo úplně Ok. Já jsem mu to reklamoval hnedko. Bylo to pak lepší, ale přijde mi že už to nechtěl rozdělávat a jenom přes to přetáhl tu gumovou manžetu. Uložení L+P mě stálo 1050,-Kč + práce. Co s tím teďko. Koupit nové uložení a předělat? nerozhodím tím geometrii??? Citovat
HonzaC2 Odesláno 1. červen 2023 Odesláno 1. červen 2023 (upraveno) "Bylo to pak lepší, ale přijde mi že už to nechtěl rozdělávat a jenom přes to přetáhl tu gumovou manžetu." - no co k tomu rict, uz se s tim asi nechtel jeb*t. Pretazeni nic neresi. Tu gumu to zase vytlaci, jak natocis kola na stranu, ma to tendenci se primackavat ke kastli a v tu chvil ito takovou jen nasazenou gumu vytlaci pryc, takze to nebude mit dlouheho trvani a bude to ve stejnem stavu, jak jsi to vyfotil. Geometrii nerozhodis. Cena za ulozeni, no asi tam mel marzi, protoze ta sada stoji jinak okolo 500kc/ks a u tebe evidentne asi nekoupil celou sadu a kdyz tak nejakou mensi. A tobe snad staci vymenit jen ty misky na koncich. Staci k tomu klic na tu horni matici (myslim ze to je 21, ale jak mas pristup tak zkus zmerit ci nasadit orech) - idealne ocko-fajfkova a pak imbus - ale ten aby ti drzelo neco pevneho - idealne trhak. A princip je, ze drzis pres ten imbus pistnici tlumice a fajfkovym klicem povolis tu matici. Dela se to na zemi, takze nic nemuze nikam vypadnout. Pod touto matkou je dalsi matka, na tu uz se nesaha, ta drzi pak to horni ulozeni pokupe. Dotazeni zpet opacne, zase drzis pistnici tlumice imbusem, aby se ti neprotacela a dotahnes matku. Moment dotazeni horni matice je 69Nm. Ale na to by jsi potreboval stranovy momentak, protoze orechem to nejde, kdyz musis stred - pistnici drzet tim imbusem. A taky bych koupil ty jine misky 5033f9. Ale potrebujes na to mit trosku slusne naradi. Jeste doplnim, to drzeni te pisnice je dulezite, abys neposkodil tu spodni gumo-kovovou velkou misku a zaroven ji ani nepootocil v kastli, tam jsou vystupky pro jeji spravnou orientaci z druhe strany. Upraveno 1. červen 2023 uživatelem HonzaC2 Péťa ohodnotil 1 Citovat
Erly83 Odesláno 5. červen 2023 Autor Odesláno 5. červen 2023 Díky za upozornění. Přijde mi, že právě to gumové těsnění co je na tlumiči je v háji. Stojí to asi za to vyměnit komplet celé. Ta horní miska na C4GP pošli prosím odkaz. Díky Citovat
HonzaC2 Odesláno 5. červen 2023 Odesláno 5. červen 2023 https://www.heureka.cz/?h[fraze]=5033f9+miska Citovat
MJSytic Odesláno 28. duben 2025 Odesláno 28. duben 2025 Dnes konečně odhaleno a vyřešeno klepání na 308. Alespoň víme, že je přední náprava absolutně bez vůlí, protože se to při hledání prolezlo skrz na skrz jirka307 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Zabak22 Odesláno 28. květen 2025 Odesláno 28. květen 2025 V 28. 4. 2025 at 20:03, MJSytic napsal: Dnes konečně odhaleno Až dnes ? Citovat
MJSytic Odesláno 2. červen 2025 Odesláno 2. červen 2025 Nevím, čemu se divíš? Já netvrdím, že jsem objevil Ameriku. Jen, že se na stejný problém přišlo i u naší 308 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 2. červen 2025 Odesláno 2. červen 2025 Hele já taky řešil na 307 lupání, klepání... Tyhle misky byly pohledově OK, horní uložení tam bylo 2 roky, prolezl jsem nápravu skrz na skrz, a nic, byl jsem s tím tehdy i ve Vinoři... Ze zoufalosti jsem vyměnil uložení a přestalo to. Ono pokud není úplně nakaši vysypaný, tak se to hledá dosti blbě. HonzaC2 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.