Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Unik oleje pod horním dílem uložení vačkového hřídele

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den. Mám Peugeot 207/1.6 /16V/80kW , Motor TU5JP4. Mám problém že mi uniká olej pod vrchním uložením vačkové hřídele (viz obrázek). Měl bych otázku jak složitá je výměna těsnění. Konkrétně demontuju plastový kryt ventilů to je OK. Můžu následně demontovat horní uložení vačkové hřídele?? Jde mi o to zda vačka pod odporem ventilových pružin nebude chtít nevyskočí ven... Potočit by se neměla , měly by ji držet rozvody ( popřípadě bych rozvody zafixoval , přes stavěcí otvory proti protočení.

Opět díky všem za odpověď

uložení vačkové hřídele.jpg

Odesláno

Spíš se podívej dobře, jestli to nejde opravdu od plastových vík, příp. od vedení odvětrání, protože to je v 99% viník. Pokud ty vačky někdo nerozdělával před tebou (a špatně neutěsnil), tak tam problém nebývá. Jinak jak říká kolega, rozvody musíš rozdělat při této operaci, vačky samozřejmě vyskočí tlakem pružin.

Odesláno

Od těch plastových vík to nebude, plastové víka jsem měl sundané a žádný důvod uniku jsem nenašel , ta gumová deska co tam je vypadá OK... Jinak diky za tip co se týká toho vedení odvětrávání... Ale to jsi říkam , že by to bylo jen potečené ze strany nad převodovkou nebo na straně ( v mezeře) mezi 1 a 2 uložením vačky.

• O 9 měsíců později...
Odesláno

Opět oživují téma 😞 Moje radost ,že je opraveno byla předčasná 😞 K uniku dochází opravdu se spoje mezi uložením vačkového hřídele. Můžete mě poradit orientačně ohledně postupu . Demontovat plastový kryt rozvodu motoru , zaaretovat rozvodové kola vačkového hřídele, sundat rozvodový řemen. Sundat víko ventilu. Povolit šrouby horního uložení vačkového hřídele. Uložení sundat. Spoj přetěstnit a pak hezky zase opačným postupem zpět. 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mám stejný problém, jen na 308sw 1.6hdi 2016. Musí se u toho rovnou měnit rozvody? Nestačí jen nechat pretesnit a rozvody vrátit. Cena 15t za tuto opravu s výměnou rozvodů je adekvátní? + Únik chladící kapaliny. Jen je mi divné, že olej pravidelně kontroluju včetně kapalin a za poslední dva roky jsem nemusel dolít ani kapku. Neříkám, že to nemohlo začít unikat za poslední měsíc. Díky 

Screenshot_2024-02-20-20-01-16-050_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-02-20-20-01-52-088_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-02-20-20-01-23-659_com.android.chrome.jpg

Odesláno (upraveno)

Tak jako nemusí. Ale když už to je stejně dole, tak pokud tam nejsou chvilku, vyplatí se je rovnou vyměnit, než pak za rok je dělat protože termín, nedej bože pak brečet, že mi to hapalo. 15k mi přijde OK, když si vezmu, že jen za samotný rozvody jsem dával 10k.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...