Jeneburg Odesláno 15. květen 2006 Odesláno 15. květen 2006 Delal uz nekdo z vas rozvody na 406 1,8 16V ?? Co je k tomu vsechno potreba ? nebo doporucte nekoho z okoli brna kdo to za slusny peniz zvladne. Dik Citovat
pedros123 Odesláno 16. květen 2006 Odesláno 16. květen 2006 Ja platil pred cca 3 mesici 6700 dve kladky,remen,dale zasekle predni dvere u spolu jezdce a novy termostat Citovat
Jeneburg Odesláno 17. květen 2006 Autor Odesláno 17. květen 2006 Spis me zajima, jestli si je nekdo delal sam. Co jsem cetl v prirucce, tak je potreba nejaky pripravek na zaaretovani kol nahonu vacek vzajemne mezi sebou atd... Delal si to nekdo z vas sam ? Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2006 Odesláno 17. květen 2006 Původně zaslal: Jeneburg Spis me zajima, jestli si je nekdo delal sam. Co jsem cetl v prirucce, tak je potreba nejaky pripravek na zaaretovani kol nahonu vacek vzajemne mezi sebou atd... Delal si to nekdo z vas sam ? a taky by to chtelo pripravek na kontrlou napnuti remenu, dej to do servisu, je to lepsi a pohodlnejsi Citovat
pedros123 Odesláno 17. květen 2006 Odesláno 17. květen 2006 myslim ze v sekci modely - 406 tam nekdo postup i s obrazky daval,ale taky bych do toho sam nesel Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2006 Odesláno 17. květen 2006 vymena rozvodu v original peugeot servisu stoji pro auta do roku vyroby 99 cca 1000 Kc za praci ( ceny materialu z hlavy nevim, ale celkove se to vejde do tech 5500-6000) ma to cenu se s tim doma patlat a navic nemit jistotu ze jsem to udelal dobre ? Ono je sice hezka myslenka ze si to clovek udela sam a chapu i nadseni pro tuhle vec, ale nektery veci je fakt dobry nechat servisu a hrat si jen s tema, ktery nemuzou mit za nasledek nejaky velky skody, tzn. brzdy, rozvodak a vymenu oleje ( ta z duvodu likvidace stareho oleje ) nechavam servisu [upravil dne 17/5/06 Ferry] Citovat
Jeneburg Odesláno 17. květen 2006 Autor Odesláno 17. květen 2006 Tak ja do toho du, kdyz se tu vsichni bojite...vzdyt je to jen motor....a spravnej chlap se ma v motorech hrabat..tak cau holky... Citovat
pedros123 Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 je to jen a jen na tobe chlape :super Citovat
dusang Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 Tak daj potom vediet, ako si dopadol. Rozvody si chcem aj ja menit sam (na motore 1.6i TU5JP). Bojim sa hlavne spravneho napnutia rozvodoveho remena. Elektronicky merak napatia (v SEEM jednotkach) samozrejme nemam, ale videl som na to nejaky pripravok - kus tyce a na nej zavazie cca. 2 kg. Urcite su borci, co to vedia napnut od oka... Citovat
Blizzard Odesláno 18. květen 2006 Odesláno 18. květen 2006 neni to zas tak tezky. uz jsme doma menili na p205d i p309d a jezdeji v poho. by voko za 14 dni jdu menit na tej svoji p306. uz ma na to narok.. Citovat
jack Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 komisar: jaka je to znacka rozvodu? nebo jakou preferujete, nevim jakou mam koupit dikys Citovat
oddie Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Původně zaslal: Blizzard neni to zas tak tezky. uz jsme doma menili na p205d i p309d a jezdeji v poho. by voko za 14 dni jdu menit na tej svoji p306. uz ma na to narok.. No jasně, 205d a 309d si fakt berte jako měřítko, když tyhle staré diesely mají automatický napínák a aretační díry, a ty rozvody na něm jdou udělat pohodlně i poslepu. Vony ale ne všechny motory jsou takhle primitivní, abyste se pak třeba nedivili, a napínání řemenu \"od oka\" u motorů, kde není automatickej napínák a je předepsaná nějaká hodnota na měřáku, taky není úplně nejlepší nápad, už to tu bylo zmiňované dostkrát. Ale jinak kutilům zdar Citovat
hamburger Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Původně zaslal: oddie Původně zaslal: Blizzard neni to zas tak tezky. uz jsme doma menili na p205d i p309d a jezdeji v poho. by voko za 14 dni jdu menit na tej svoji p306. uz ma na to narok.. No jasně, 205d a 309d si fakt berte jako měřítko, když tyhle staré diesely mají automatický napínák a aretační díry, a ty rozvody na něm jdou udělat pohodlně i poslepu. Vony ale ne všechny motory jsou takhle primitivní, abyste se pak třeba nedivili, a napínání řemenu \"od oka\" u motorů, kde není automatickej napínák a je předepsaná nějaká hodnota na měřáku, taky není úplně nejlepší nápad, už to tu bylo zmiňované dostkrát. Ale jinak kutilům zdar jo s tim napnutim remenu mas pravdu ,taky na svej 1.8 16v vaham jestli to rozdelam sam a nebo soupnu do servisu ale mam r.v95 a tam pry jeste neni samonapinaci kladka,,,,,, ale na druho stranu podle me ty jsi nikdy rozvody nedelal protoze na p205d-309d to po slepu urcite neudelas a vubec netusim jak-si prisel u tehle aut na automaticky napinak delali jsme to na 205-309-405 s kamosem nekolikrat a automaticky napinak jsme nespozorovaly Citovat
Blizzard Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 na p205, 306 309 se to napina rucne. je tam takovej 4hran (stejna velikost jako do sklicidla soustruhu). jinak ja mam uz vymenu za sebou:papa edit: aretacni diry ma snad kazdej motor, ne? [upravil dne 27.6.2006 Blizzard] Citovat
oddie Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Původně zaslal: Blizzard na p205, 306 309 se to napina rucne. je tam takovej 4hran (stejna velikost jako do sklicidla soustruhu). jinak ja mam uz vymenu za sebou:papa edit: aretacni diry ma snad kazdej motor, ne? [upravil dne 27.6.2006 Blizzard] Ho*no se napíná ručně, ta díra na čtyřhran je tam jen a pouze na to, aby ta napínací kladka šla při výměně odtlačit, protože ji napíná pružina v držáku. Ten řemen je správně napnut jenom pomocí té pružiny, a nesmí se jí nijak pomáhat, jinak je ten řemen přepnutý! A aretační díry zdaleka nemá každej motor, přesně naopak, takovéhle aretační díry, jako mají XUD, jsou dost výjímkou. Citovat
Blizzard Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 pardon tedy za mystifikaci oddie, ale uz je to nejakej ten rok a vzpomel jsem si na to ze jsme s tim pootaceli tou klickou.... ted sem si na to vzpomel, nicmene toto je jenom u p205 a 309. u 306ky je to na principu excentru a dela se to rucne... proto mi to asi nejak splynulo. este jednou pardon:( edit: nicmene aretacni diry tam mam taky [upravil dne 27.6.2006 Blizzard] Citovat
oddie Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 XUD (tedy 1.8D/TD, 1.9D/TD) mají ten automatický napínák s pružinou, tyhle motory jsou i v 306 atd. Ručně (přípravkem) se to napíná u 1.4 benzínů (a ty jsou i v 205/309, nejen v 306). Aretační díry jsou věc, která se mi u pažoutů líbí snad nejvíc. Řada jiných výrobců má třeba jen značky, ba dokonce někdy ani to, tam se ty rozvody pak loví opravdu dobře Citovat
Vvitty Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Původně zaslal: hamburger Původně zaslal: oddie No jasně, 205d a 309d si fakt berte jako měřítko.... Ale jinak kutilům zdar ... ale na druho stranu podle me ty jsi nikdy rozvody nedelal ... vaz slova, hochu... tenhle pan 205/309/405 zna lepe nez spousta panu v servisech, zejmena v provedeni s D na konci... Citovat
oddie Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 A hele, to jsem úplně přehlíd. Hm, pravda, rozvody jsem nikdy nedělal, ani jsem nikdy neměl vůbec žádné auto, je mi totiž jen 15 a potají píšu tatínkovi na počítači No, to jsi teda hrozně strašně šikovnej, že jsi s kámošem dělal rozvody na 205/309/405D a nikdy si nevšiml aut. napínáku - a ta pružina, co tlačí na napínací kladku je podle tebe asi tak co, to je tam jen tak na ozdobu a francouz to tam prostě jen zapomněl, že? To je fakt pr*el, když sem někdo vleze se 3 příspěvky notabene s nulovou informační hodnotou a hned rozhoduje, co kdo umí či neumí. Jo, internet, to je něco :/ Citovat
Trnkoš Odesláno 27. červen 2006 Odesláno 27. červen 2006 Tak tak,Oddie má pravdu.Dával bych tu hvězdy za dobré rady,za nesmysl bych je mazal.To by bylo nováčků! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.