RichVa Odesláno 11. leden 2024 Autor Odesláno 11. leden 2024 @Charlie 1 Asi nebyla úplně KO, možná by ještě chvilku dala. Už měla standardně nižší napětí, nabitá byla během chvilky, po minutě skákal eko režim a všechno se vypínalo a start/stop nefungoval ani po delší jízdě. Auto přes týden parkuje u paneláku a jezdí jen pod komínem (ani se nedá říct, že kolem komína) a blížila se zima. Teď jsem rád, že je tam nová, protože ani v těchto mrazech nemá nejmenší problém. A jestli bych ji měl měnit do roka, tak bych stejně úplně moc neušetřil. Jinak ano ve 205ce byla baterka asi 11 let, v 306ce asi taky tak, v 308mě už o něco míň (tuším že 8). Tady to beru jako daň za "chytré" dobíjení a palubu plnou všech možných elektrických vychytávek kdy baterka dostává na pr*el. Taky nevím, jestli jí dával předchozí majitel nějakou péči (nenechat ji dlouho vybitou) nebo ne. Citovat
RichVa Odesláno 18. leden 2024 Autor Odesláno 18. leden 2024 (upraveno) Tak opět praskl řemen příslušenství - dal necelých 10 kkm Tentokrát naštěstí tak, že se dal celý vytáhnout a auto jezdí po vlastní ose. (ještě že je tam nová baterka ) Tentokrát vyměníme napínací kladky, i když prý byly minule dobré. Upraveno 18. leden 2024 uživatelem RichVa Citovat
Zabak22 Odesláno 18. leden 2024 Odesláno 18. leden 2024 Asi nekvalitná značka ja som mal remeň bosch 50tisíc a vyzeral v poriadku keď som ho menil. A teraz som dal ORIGINÁL dayco priamo z peugeotu tak uvidím zatial má 15tis km v poriadku Citovat
RichVa Odesláno 18. leden 2024 Autor Odesláno 18. leden 2024 Mno byl tam Continental, s nimi prý doteď mechanik neměl problémy Citovat
ozzy56 Odesláno 18. leden 2024 Odesláno 18. leden 2024 Continental platí za dobrou značku, spíš se mi jedná o ty chybějící drážky na řemenu, to by mohlo být od zapínání kompresoru klimatizace ve vyšších otáčkách , má se zapínat na volnoběh, ale to určitě víš..., určitě bych dal i nové kladky Citovat
RichVa Odesláno 18. leden 2024 Autor Odesláno 18. leden 2024 Klimu jsem poslední dobou moc nepouštěl, spíš jen na odmlžení skel takže při volnoběhu po nastartování auta. Také přemýšlím nad kompresorem nebo alternátorem. Ale při protočení rukou se nezdá nic špatně. A dnes když se trhnul úplně, tak klima nejela. S mechanikem si myslíme, že některá z napínacích kladek nemá ve formě své uložení a při napínání se vyosuje a tím škube drážky. Při chodu motoru ty kladky pěkně kmitají. Ještě uvidím co řekne až to rozebere. Jen to bude trvat, protože dnes objedná díly a zítra je jen dopoledne a to m ještě něco rozděláno. Pak frčí na víkend kamsi pryč tak snad v pondělí. Citovat
jarokare Odesláno 18. leden 2024 Odesláno 18. leden 2024 Když ti to takhle oholí řemen , tak kladky vyměň určitě , prodávají to jako sadu . Jedna z těch kladek bude blbě dopínat . pavelu96, RichVa, Medvěd a 2 další ohodnotil 5 Citovat
RichVa Odesláno 10. červenec 2024 Autor Odesláno 10. červenec 2024 (upraveno) Tak opět něco špatně: Dnes ráno všeříkající hláška" Závada elektroinstalace, navštivte servis" a navigace abízí navigování do nejbližších servisů. A na autě se zdá, že všechno funguje. Světa svítí, stěrače stírají, blinkry blinkrují .... Vzhledem k tomu, že se teď jezdilo hlavně po vsi a pořád s klimou, tak jsem to dal na nabíječku a uvidíme. Ještě jsem to cvičně napojil na dia iCarsoft Tool FR V2.0 a pověděla tři závady: PEUGEOT_CS_TEST_00024>3008>3008 (P84)>Kontrola systému>ECM (Engine Control Module)>Ètení chybového kódu: Total Number : 1 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - P16D0 1/1 Stav: dočasný Dvojitý setrvačník PEUGEOT_CS_TEST_00024>3008>3008 (P84)>Kontrola systému>ERU (Engine Relay Unit)>Ètení chybového kódu: Total Number : 2 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - B113D 1/2 Stav: Přerušovaný Pravidelná chyba denní lampy na pravé straně - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - B113E 2/2 Stav: Přerušovaný Porucha vyhrazená pro denní lampu vlevo Takže mne asi cesta za mechanikem na originál dia nemine (pokud se tedy závady znovu objeví po dobití baterky - teď jsem je smazal) Upraveno 10. červenec 2024 uživatelem RichVa Citovat
RichVa Odesláno 11. červenec 2024 Autor Odesláno 11. červenec 2024 Tak závada se zdá vyřešena - baterka byla nabita pořádnou nabíječkou a závady se ztratily. Citovat
RichVa Odesláno 30. srpen 2024 Autor Odesláno 30. srpen 2024 Tak je to tu zase, ale k tomu navíc stav nouze okamžitě po razantnějším přidání plynu. Tady si myslím, že by to mohla být netěstnost někde na hadicích kolem turba. Navíc jsem v motorovém prostoru našel kus sušenky takže si tam udělala bufet kuna a zrovna za intercoolerem na hadicích k němu - tak by to i mohlo být. Asi i proto, že jsem teď musel auto používat i v tomto stavu, tak na mne dnes v podvečer vybafla hláška: "Hrozí ucpání filtru pevných částic, navštivte servis". Po dalším startu se pustila regenerace, tu jsem nechal doběhnout ale hlášky jsem se nezbavil Zkusil jsem výpis z Car Scanneru, který navíc straší čidlem NOx : V pondělí se mi vrací mechanik z dovolené tak to budeme řešit. Citovat
RichVa Odesláno 13. září 2024 Autor Odesláno 13. září 2024 Tak už víme co tomu je (kromě toho, že je to rozbitý) - skutečně jsou prokouslé hadice od turba - objednány nové. Pak se uvidí, jestli se spokojilo jenom s hadicemi, nebo si pochutnalo na nějaké káblíku. PS: Ještě uvidíme co pojišťovna - mám tam spoluúčast 1000 kč a vzhledem k tomu, že jen hadice mají stát 5000, tak to zkusím pavelu96 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
RichVa Odesláno 19. září 2024 Autor Odesláno 19. září 2024 Auto opraveno - sranda vyšla s díly, prací a diagnostikou na 6000,-Kč. (měnily se obě hadice, cca 2000 za jednu) V pondělí se u mechanika objevil pojišťovák, potvrdil sežrán kunou, zhodnotil na necelých 4 000,-Kč ale domluvili jsme se, že chci proplatit fakturu a ne rozpočet. V úterý večer mi přišel email z pojišťovny, že posílají necelé 3000,-Kč (odečetli 1000,-Kč spoluúčast) a včera se objevily na účtu. Takže teď řeším, zda je podráždit s fakturou (ze které by asi možná odečetli amortizaci) anebo být rád, že vůbec něco poslali. Citovat
Péťa Odesláno 19. září 2024 Odesláno 19. září 2024 Jak jste se "domluvili"? Máš to v protokolu? Citovat
RichVa Odesláno 19. září 2024 Autor Odesláno 19. září 2024 (upraveno) @Péťa Domluva po telefonu, pak přišel protokol, kde to i píše. Bylo to po odstrojení auta, kdy faktura ještě ani nebyla vystavena Upraveno 19. září 2024 uživatelem RichVa Citovat
Péťa Odesláno 19. září 2024 Odesláno 19. září 2024 Tak bych jim tu fakturu poslal RichVa ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 19. září 2024 Autor Odesláno 19. září 2024 Zkusím a uvidíme. Děkuji Péťa ohodnotil 1 Citovat
RichVa Odesláno 19. prosinec 2025 Autor Odesláno 19. prosinec 2025 Tak dnes pokus o STK - máme ji na měsíc A jak to bylo: Včera se vyměnil modul nabíjení autobaterie protože přetrvávala chyba elektroinstalace. Zavládla obrovská radost - i po několika restartech stále bez závad. A dnes ráno při startu: Chyba motoru, nechte opravit motor a rozsvítila se ponorka (nebo vrtulník či grilované kuře) Na emisích se jim s tím nepodařilo úspěšně poprat a máme chyby: Bohužel smazat se nedají takže mám měsíc na to to nějak vyřešit. A do toho Vánoce, kdy jsou dovolené a jeden by se měl věnovat jiným věcem než řešit auto Jenom mne trochu zaráží, že se to stalo prakticky v zápětí po výměně modulu napájení. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.