Akoc Odesláno 26. únor 2023 Odesláno 26. únor 2023 V aute v mojom popise sa za posledné 3 týždne dvakrát stalo, že po zapnutí zapaľovania a bezproblémovom naštartovaní sa rozsvietila kontrolka motora a motor bežal len na dva valce, prirodzene v núdzovom režime. Po vypnutí motora a opätovnom naštartovaní, to isté. Po dlhšej prestávke, naposledy to bolo cca 1/2 hodiny, po naštartovaní kontrolka chyby motora už nesvietila a motor zase fungoval normálne. Počas jázd nie je žiaden problém. Po prvom prípade poruchy, keď motor po pár dňoch státia naštartoval a fungoval normálne, bolo auto v autorizovanom servise, ale diagnostika im neukázala žiadnu chybu, a to ani v histórii chýb. Takže nič neriešili. Čo to môže byť za problém, že sa táto závada prejavuje len občas? Objednám sa znova do servisu, ale sa obávam, že, pokiaľ v čase opravy nebude auto v núdzovom režime so svietiacou kontrolkou chyby motora, zase im nič diagnostika neukáže. Citovat
jarokare Odesláno 26. únor 2023 Odesláno 26. únor 2023 Ahoj , jestli svítí kontrolka motoru s hlášením chyby , tak musí být minimálně zapsaná v deníku závad v BSI . inoxing ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 26. únor 2023 Autor Odesláno 26. únor 2023 Tvrdili, že tam nič nie je zapísané. Vraj som to vymazal, keď som pripojil bluetooth diagnostiku ELM327 a načítal chybu (P1337). Podotýkam, že som chybu nenechal zmazať. Citovat
jarokare Odesláno 27. únor 2023 Odesláno 27. únor 2023 P1337 je chyba spalování v 1. válci , takže svíčka , cívka , vstřik , kabel nebo problém ve válci . I když chyby z jednotky motoru smažeš , v deníku závad BSI zůstanou (pokud je tedy cíleně nevymažeš , ale to ELMem nejde) Akoc ohodnotil 1 Citovat
inoxing Odesláno 27. únor 2023 Odesláno 27. únor 2023 Jen připojením diagnostiky (i ten elm) se nic nestane. Otazkou je, jestli to rozpoznala jednotka motoru a ulozila chybu do pameti. Zrovna dekce missfire je rozpoznana velice rychle (v zatezi temer hned, na volnobeh to muze trvat dele). P1337 je chyba valce č.1 (prvni od převodovky). Může odejít svíčka nebo cívka. Akoc ohodnotil 1 Citovat
Akoc Odesláno 27. únor 2023 Autor Odesláno 27. únor 2023 @jarokare@inoxing ďakujem za informácie. Dnes konzultácia v servise a objednanie na stredu. Hovoril som s iným prijímacím technikom, ktorý sa mi zdal fundovanejší než ten pred 3 týždňami. Asi sa to tam rozkriklo, lebo o mojom prípade vedel. Tiež tvrdil, že som musel chybu s ELM327 vymazať, ale teraz som sa dozvedel, že aj tak je táto chyba medzi zmazanými a mohli ju prečítať. Ale vraj sa do opravy nepustili, lebo im záručnú opravu Peugeot nepreplatí v prípade, že chyba bola vymazaná. Takže ma evidentne nechali čakať, kým sa neohlásim s ďalšou poruchou. Pritom na internete odborníci upozorňujú, že jazdeniu bez jedného valca sa treba vyvarovať, lebo môže dôjsť k oveľa závažnejšej škode. Po včerajšej hláške poruchy motora som ELM327 nepripojil, tak dúfam, že niečo v servise načítajú a konečne sa pustia do opravy. Podľa technika je to asi poškodená sviečka. To by bol ten lepší prípad. Problém je v tom, že táto porucha nastane len občas, a to len pri štartovaní. Potom motor beží trvale len na 2 valce, aj keď sa pridá plyn. Zaujímavé, že som necítil nespálený benzín, ani sa z výfuku nedymilo. Nezdá sa mi to, ale nemôže to byť ošetrené tak, že jednotka motora po vyhodnotení tejto chyby prestane vstrekovať palivo do toho 1. valca? Keď sa hláška tejto chyby pri neskoršom štartovaní už neobjaví (jednotke sa sviečka javí OK), tak sa zase vstrekovanie obnoví? Počas jazdy, keď naštartovanie prebehlo bez tejto chybovej hlášky, nepociťujem, že by nejaký valec vynechával. Citovat
jarokare Odesláno 27. únor 2023 Odesláno 27. únor 2023 Ano , po vyhodnocení chyby spalování jednotka přeruší přívod paliva do daného válce až do vypnutí zapalování . Citovat
Akoc Odesláno 27. únor 2023 Autor Odesláno 27. únor 2023 Tak to je dobrá správa - lambda sonda a katalyzátor by jazdou na menej valcov nemali až tak trpieť. Si myslím. Citovat
Akoc Odesláno 1. březen 2023 Autor Odesláno 1. březen 2023 Takže dnes v servise. Prirodzene, auto pred odchodom naštartovalo bez chyby. V servise im auto tiež naštartovalo bez chyby, diagnostika neukázala žiadnu zapísanú chybu. Buď sa táto chyba ani neuloží, resp. si ju jednotka sama zmaže, keď sa chyba pri ďalšom štarte neprejaví. Auto som v servise nechal na ďalšie 2 dni. Budú skúšať štartovať. Ak by sa chyba objavila, tak pri naštartovanom aute pripoja diagnostiku. Ak ani do piatku nič nezistia, vezmem auto a cez pracovné dni budem skúšať štartovať. Len čo zasvieti kontrola chyby motora a auto padne do núdzaku, dopelhám sa do servisu, vleziem do hangáru a hneď musia pripojiť diagnostiku. Inak sa to nikdy nezistí. Citovat
ozzy56 Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 (upraveno) přiznám se, že něco podobného jsem ještě neslyšel--nezažil, myslím u skoro nového auta , jako že diag. nezaznamená takovou poruchu Upraveno 8. březen 2023 uživatelem ozzy56 Citovat
Akoc Odesláno 1. březen 2023 Autor Odesláno 1. březen 2023 Absolútne ma nenapadlo si tú svietiacu kontrolku motora odfotiť a natočiť motor vibrujúci na dva valce. Celý pracovný život som robil so špeciálnymi analytickými prístrojmi. Ak sa nejaký prístroj pokazil, docestoval servisný technik z druhého konca Európy a prístroj zrazu bezchybne fungoval. Bola to dosť bežná záležitosť. Teraz na penzii ma tento fenomén dobehol s autom. Citovat
Háček Odesláno 7. březen 2023 Odesláno 7. březen 2023 Ahoj, jak píše @jarokare , minimalně kontrola svíček která dokáže ukázat hodně o stavu motoru, kolik km to má najeto ? Pokud to ještě řešíš. Citovat
Akoc Odesláno 7. březen 2023 Autor Odesláno 7. březen 2023 Auto ma 2,5 roka a najazdených 23 tisíc km. Ako píšem vyššie, auto som nechal v servise tri dni. Každý deň, ráno a popoludní ho naštartovali. Chyba nevyskočila. Takže nemohli nič kontrolovať/meniť, vrátane sviečok, pretože by im výrobca prácu a materiál nepreplatil. Ja tiež nič vymieňať nemôžem, lebo auto je v záruke. Od posledného servisu som urobil 10 jázd, auto vždy naštartovalo bez rozsvietenia kontrolky motora. Dohodol som sa so servisom, že, ak sa chyba objaví v pracovný deň, v núdzovom režime prídem do servisu a bez vypnutia motora to pôjde na diagnostiku. Pochybujem, že to niečo ovplyvnilo, ale po poslednej chybe, som trocha potlačil zo strany na stranu všetky tri zástrčky k indukčným cievkam. Inak zástrčky boli predtým riadne zasunuté a zaistené. Ak by tam bol problematický kontakt, tak by sa chyba predsa musela objaviť aj za jazdy. Ale to sa nedeje. Citovat
Guest Kracla Odesláno 8. březen 2023 Odesláno 8. březen 2023 Zdravim Vas Resim obdobny problem. P308sw 1.6 THP . Zacalo to pri podrazeni a akceleraci napriklad pri predjizdeni. Diagnostika hlasila problem zapalovani. Vymena svicek, civek. Bylo po problemu. Pak se to objevilo znova,ale naopak jen za studena pri startu. Pri tom se spustil vzdy ventilator chladice a bezel i po vypnuti motoru jeste cca 5 min. Dva tri starty a auto zase jelo normalne. Cca po 100km zhasla i kontrolka motoru. Dnes na diagnostice krome dalsiho ( zapalovani ruznych valcu) jeste snimac otacek vackove hridele. Snimac je vymenen. Tak uvidime co dal. Mam s timto problemem najeto vic jak 2000km a objevuje se jen nahodne. Budu sledovat a pripadne napisu co noveho. Citovat
Guest Kracla Odesláno 9. březen 2023 Odesláno 9. březen 2023 Tak snimac to taky neni. Rano studenej start a zase hadka pistu. Az jemna prace s plynem otacky srovnala. Pote 80km bez potizi. Ja uz vazne nevim. Citovat
plouzak Odesláno 10. duben 2023 Odesláno 10. duben 2023 Ahoj, vyresili jste problem? Mam c4 2009 1.6 vti a totez. Studeny start a nepravidelny chod. Az do poruchy p1337. Pak se rozbehne ventilator chlazeni. Vymazu. Teple, nebo po par km to jiz nedela. Dalsi poznatek je, ze pri akceleraci s otackama do 2tis je chod nepravidelny. Nejaky napad? Dekuju Citovat
Guest Kracla Odesláno 10. duben 2023 Odesláno 10. duben 2023 Udajne to u me dela vysokotlake cerpadlo. Cekam na jeho vymenu takze zatim nevim jestli bude po problemu. Citovat
ChouLu Odesláno 10. duben 2023 Odesláno 10. duben 2023 na to stačila origo diag, deník závad a live data za studena a dalo se to zjistit za 15 minut VT čerpadla na THP odcházejí postupně na všech Citovat
plouzak Odesláno 11. duben 2023 Odesláno 11. duben 2023 Nikdo nic?? Vymenena civka, svicky, rozvody... Porad stejne Citovat
Guest Sale Odesláno 11. duben 2023 Odesláno 11. duben 2023 Protože je to starý motor vti. s chybou ,,výpadek spalování prvního válce", tak si tipnu problém s hlavou čili uvolněné sedlo ventilu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.