Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

je to dneska všecko nějaké divné--dám nový olejový filtr, novou gumku co je v balení a teče to , tak povolím víko, dám starou gumku co tam byla 10 tisíc KM a neteče...😧, filtr Mann

Odesláno
před 21 hodinami, ozzy56 napsal:

zapumpuj ráno asi jednu minutu tím balonkem, uvidíš co to udělá, ale taky si myslím, že se to opraví samo--příští týden se má oteplit ...😉

Tak jsem to zkusil sice ne celou minutu, ale 10x no možná místo 10 vteřin to padlo až po 15ti. Ale je to spojené s mrazem. Byl jsem pak v galerii parkoval v garáži cca 4 hodiny a bez problému. Něco tam musí zmrznout. Až mě napadá jestli když mi měnili rozvody dolili do chladiče nemrznoucí. A taky uplně stačí to padnuti vychytat malinko přidáním plynu a už se to po druhé neopakuje 

Odesláno

kapalinou v chladiči to nebude, ale zkontrolovat ji na mrazuvzdornost můžeš nechat..., pokud to po pumpování balonkem jelo déle, zkus pumpovat aspoň tu minutu--jedná se o to, vyloučit padání nafty..., mrazem to je určitě, když to v teple jede OK 😉

Odesláno

No zítra to zkusím pumpovat. Jsem právě nevěděl kolik můžu, abych nějak moc nenatlakoval. A kdyby padala nafta tak jen v mrazech? A kdyby padala nebyl by s dalším startem problém? 

Odesláno

Podle toho, jak se to chová, tak spadává nafta. Máš nějakou malou netěsnost v palivovém okruhu (těsnící o kroužky na rychlospojkách ..). V teple je to OK, ale jakmile je zima, vše se smrští a vzniká netěsnost. Po nastartování v mrazu nízkotlaké čerpadlo (je součástí vysokotlakého čerpadla) nasaje naftu z palivového filtru, motor nastartuje, ale nafta z filtru zmizí a než se vytvoří potřebný podtlak pro nasátí paliva z nádrže, motor chcípne.

Odesláno

Honzíku tak příjemných -7C tak jsem šel pumpovat minutu. No myslel jsem, že to nedám balonek šel ztuha prsty zmrzlé, ale jo minuta to mohla být. Nastartuju a už jsem chtěl začít oslavovat místo cca 10 vteřin asi minutu, ale pak to stejně padlo. A měl jsem tam chybu P2711. Při dalším startu jsem jsem držel otáčky 1200-1500 a zase to mělo jednou snahu padnout, ale vždycky to je jen jednou, když to podržím v otáčkách pak už otáčky držet nemusím už to po druhé nepadne. Projel jsem se auto zahřál. Před barákem vypnul motor zkusil chyby žádná se znovu neobjevila ještě jsem zkusil nastartovat všechno v pořádku. Nechám to teď stát pak si vezmu rukavice a zkusím pořádně zapumpovat. 

Odesláno

takže ti padá nafta, ale příští týden se má oteplit a tahle ,,porucha'' zaručeně zmizí ... 👍

abys to opravil, musel bys vyměnit naftové potrubí od nádrže k filtru-- chtějí za to hromadu peněz  🙈

Odesláno
V 18. 12. 2022 at 8:01, hakavcak napsal:

A měl jsem tam chybu P2711

Krásné svátky Vánoční přeji ve spolek.

No vzhledem k P2711 to vypadá spíš než na padající naftu na chybu AT převodovky (snímače) která pošle chybný signál a odstaví motor a má na to vliv nízká teplota.
Myslím že to máš i na tom obrázku z diagnostiky v předchozím příspěvku.

Odesláno

Aha to fakt nevím, ale pokud nemrzne nedělá to. Ale jestli na to má vliv mráz tak co teď? co to znamená přesně ten snímač. Doufám, že převodovka je v pohodě nemám s ní žádný problém a je to závada kterou si nikdo nepřeje. a přesně je to tak jak píšeš a to že odtaví motor a má na to vlív mráz všechno by odpovídalo. 

Odesláno

Tak nevím žádnou chybu jen ohledně airbagu co jsem dělal vyhřívání sedačky a na diagnostice to vysílání je tohle. Ale je pravda, že je 5C při 0C a minus by to určitě chcíplo. Koukal jsem na ten senzor a to snad by mělo být někde zespod a chtěl bych to aspoň zkontrolovat prostříknout. 

20221226_110635.jpg

Odesláno

P2711 značí chybnou komunikaci mezi počítačem motoru a převodovky po CAN.
Myslel jsem nějaké čidlo určitě je jich tam více od kud bere data počítač převodovky a posílá dál
to by melo být ve výpisu závad přímo v jednotce převodovky.
Nebo  bych začal kontrolou kabelového svazku co vede k AT pokud je tam konektor zkusit rozpojit ošetřit sprejem na el. kontakty a znovu spojit.

Odesláno

Takhle jsem to pochopil jen že nevím jestli najdu nějaký konektor co chci prostříknout. Tak nějak así vím kde ta převodovka by měla být a to je tak všechno. A převodovka nemá v závadách chybu ani ve vymazaných žádnou. To jsem dnes tak nějak prolezl. A hlavně 5C a neudělá to. 

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Můžete mi někdo poslat foto jaký konektor nebo snímač zkontrolovat a kde se nachazejí? Jak je 3C a míň padnou otáčky pokud je nedržím na 1500 a motor schcípne už mi to vadí. Pokud jsou 4+  bez problému otačky jedou pravidelně nespadnou motor nechcípne. Ale teď nevím jestli už z toho nejsem paranoidní, ale jako kdyby se se mnou někdy auto za jízdy jako pohupovalo. Nevím.. Dík za každou radu 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...