milhauscz Odesláno 29. listopad 2022 Odesláno 29. listopad 2022 (upraveno) Zdravím. Dnes jsem si po 13 měsících převzal vůz. Veškerá výbava dodána (GT pack) a cena dodržena. Najeto něco přes 100 km a můžu říct, že jsem nadšen. Hodně štěstí všem čekajícím. Upraveno 28. srpen 2024 uživatelem milhauscz radim.1008, btl.a, poldiss a 9 další ohodnotil 12 Citovat
milhauscz Odesláno 30. listopad 2022 Autor Odesláno 30. listopad 2022 (upraveno) Dnes druhý den auto málem zbořeno díky pizdě na Ládví, 5008 naštěstí tímto losím testem prošla ... Upraveno 28. srpen 2024 uživatelem milhauscz poldiss a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
tomison12 Odesláno 1. prosinec 2022 Odesláno 1. prosinec 2022 @milhauscz Gratuluji k autu! Je super, že si se dočkal a nic nechybělo. Ať slouží a dělá radost mpavlinka a milhauscz ohodnotil 2 Citovat
milhauscz Odesláno 1. prosinec 2022 Autor Odesláno 1. prosinec 2022 (upraveno) Zatím najeto přes 400 km. Motor 1.6 PureTech mi dělá radost. I na normální mód působí dost živě a třeba jen při půlce plynu zatlačí do sedaček. Spotřeba neskutečná, dnes trasa Zbraslav-Letňany s ECO módem spotřeba 5,7 litrů a to jsem jel kolonou a motor je syrový. Jednu chvíli v tunelu ukazoval počítač i 4,9. No a jak vidíte na fotce, kočárek se tam vešel, ale bylo to jen tak tak Každopádně velký test přijde příští rok, až bude potřeba umístit vedle sebe 3 autosedačky. Tu minulou už jsme vybírali dle šířky interiéru auta. Upraveno 28. srpen 2024 uživatelem milhauscz mpavlinka a Péťa ohodnotil 2 Citovat
mpavlinka Odesláno 25. leden 2023 Odesláno 25. leden 2023 (upraveno) milhauscz my máme 5008 z roku 2014 a auto slouží skvěle. Kupovali jsme kvůli třem dětem. Tři autosedačky se vešly krásně. K tomu i obr kočár v kufru, bedna se psem a tuny jiných věcí... Nyní čekáme na 5008 SUV. Upraveno 25. leden 2023 uživatelem mpavlinka milhauscz ohodnotil 1 Citovat
milhauscz Odesláno 13. únor 2023 Autor Odesláno 13. únor 2023 (upraveno) Zdravím. Po několika měsících jsem si u auta všiml i některých věcí, které mi nevyhovují či přímo vadí: Páčka blinkrů jde hrozně ztuha. Nevím, zda je to tím, že je to nové auto a časem se ochodí. Zároveň docela pozdě vyskakuje, kolikrát projedu i celkem prudkou zatáčku, auto pořád bliká a musím sám páčku posunout zpět do neutrální polohy. Poslední věc, co mi ohledně blinkrů vadí je, že nelze bliknout pouze jednou, nebo dvakrát. Auto vždy blikne minimálně 3x, což mi přijde v některých situacích nebezpečné. Např. když přejíždím před křižovatkou z pruhu do pruhu, mohou si někteří řidiči myslet, že budu odbočovat. Adaptivní tempomat. Moje očekávání, že ho zapnu a přejedu celou dálnici bez zásahů, se úplně nevyplnilo. Např. často idioti vjedou na poslední chvíli s výrazně nižší rychlostí do pruhu a musím začít prudce brzdit, protože radar si jich logicky všimne, až když jsou v mém pruhu. Nebo v situaci, kdy dojedu v levém pruhu auto, jedoucí mírně nižší rychlostí a auto se mi na chvíli schová do pravého pruhu, tempomat začne vlažně zrychlovat až v momentu, kdy je celé v pravém pruhu. Občas i chvíli trvá, než si přeřadí a vůbec začne zrychlovat. Často se stane, že auto už zase někoho v tom pravém pruhu dojede a zase mi to střelí do toho levého. Takže je potřeba v těchto situacích manuálně přidat plyn. Zase je ale dobré, že po puštění plynu se tempomat obnoví. Takto se chovají asi všechny adaptivní tempomaty a po zvyknutí na tyto situace je to fajn pomocník. Musím i ocenit, že se nebojí i prudšího brzdění a vidí auta docela hodně daleko před sebou. Udržování v jízdních pruzích. Každou chvíli si stěžuje, že mám držet volant, přestože ho držím. Je potřeba mít ruce na volantu úplně svěšené, aby detekoval, že ho člověk drží a stejně si občas auto stěžuje a musím mírně pohnout volantem, aby zaznamenalo, že ho držím. Ze zkušeností s Hyundaiem se to chová stejně, kontrola držení volantu je asi povinná ze zákona. Mimo dálnici např. v Blance je to už vůbec nepoužitelné, v prudších zatáčkách na užších silnicích mám strach, že to naperu do svodidel nebo do auta vedle sebe. Občas jsem si všiml jemného hvízdání od okýnka u řidiče. Patrně nějak souviselo s teplotami pod nulou. Po pootevření okýnka, kterýchkoliv dveří či po vypnutí ventilace hvízdání ustalo. Pokud se bude dále opakovat, tak zkusím reklamovat. U 14 let starého Hyundaie mi to nedělalo, tak mi přijde absurdní, aby to dělalo nové auto. Pokud s tím máte někdo zkušenosti, prosím, napište. Vypínání / zapínání automatického přepínání dálkových světel. Dělá se třetí polohou levé páčky. Pokud tedy chci přepínání zapnout, musím přejet přes druhou polohu, kdy bliknu dálkovými světly. Sportovní režim vytváří umělé zvuky, znějící jako osmiválcový třílitr. Samo o sobě by mi to nevadilo, ale když si třeba před nájezdem na dálnici dám sportovní mód a auto pustí tyto zvuky, manželka si myslí, že jsem se zbláznil a chci s někým závodit. Nebo v noci jsem měl strach, aby to nevzbudilo děti. Jinak ale auto jede ve sportovním módu na rodinný vůz moc pěkně. Je samozřejmě potřeba počítat, že na silnicích jezdí i mnohem výkonnější auta. Chybí přihrádka na brýle. Na tu jsem byl zvyklý z Hyundaie, kde byla ve stropě a hodně mi vyhovovala. Víko kufru potřebuje celkem hodně prostoru, aby se mohlo otevřít. Takže je potřeba dávat velký pozor, aby člověk nestál příliš blízko zdi, než stiskne tlačítko pro otevření. Víko ani nereaguje na tlak seshora a otevírá se dál, takže zastavit ho lze jenom opětovným trefením do tlačítka. Automatické stěrače. Pokud je jenom mokrá silnice a okolo jedoucí auta nahazují kapičky na sklo, automatické stěrače buďto nic nedělají, nebo se naopak zblázní a začnou mi všechen ten bordel aktivně roztírat po skle. Na nastavení INT to pak stejně stírá při vyšší rychlosti příliš rychle. Takže nezbývá, než neustále ostřikovat přední okno. Celkově jsem ale s autem spokojen a žádná z uvedených věcí není nijak zásadní a některé jsou i vlastnosti těch technologií, které se nejspíš projevují i v autech jiných značek. Upraveno 28. srpen 2024 uživatelem milhauscz překlep Citovat
Akoc Odesláno 13. únor 2023 Odesláno 13. únor 2023 Ja len k tej aktívnej výstrahe neúmyselného prekročenia čiary. Dočasne sa vypína, okrem iného (viď manuál), keď je auto v zákrute, ako aj pri príliš úzkych cestách. Citovat
ozzy56 Odesláno 13. únor 2023 Odesláno 13. únor 2023 počet bliknutí se nedá nastavit v autě ? ta přihrádka na brýle u hju je fakt super asistenty vypni a máš klid Citovat
Akoc Odesláno 13. únor 2023 Odesláno 13. únor 2023 Ja by som niektoré s tých asistentov nezatracoval. O aktívnom núdzovom brzdení sa tu už nedávno písalo. Napríklad, monitorovanie mŕtveho uhla v kombinácii s asistentom neúmyselného prekročenia čiary mi pripadá tiež ako užitočná vec. Ak vodič nevidí predbiehajúce auto vo vedľajšom pruhu v spätnom zrkadle a začne prechádzať do jeho pruhu, tento asistent sa snaží auto vrátiť späť napriek tomu, že je zapnutá smerovka (ktorá inak tento asistent vypína). Takýchto havárií je spústa. Ohľadom tých hlášok držania volantu. V mojom aute to nie je až taký problém. Hlási mi to len pri prekračovaní čiary bez smerovky, ak držím volant len jednou rukou. Dokonca, keď som testoval, ako tento asistent vracia auto do pruhu, tak som držal volant len tak symbolicky, aby si auto volant natáčalo samo. Na rovine s jasnou stredovou čiarou a čiarou pri krajnici auto po priblížení k niektorej s týchto čiar urobí dvakrát korekciu volantom, aby sa dostalo do priameho smeru. Neviem o tom, že by sa citlivosť toho držania volantu dala nastaviť. Možno diagnostikou. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.