Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Rifter bouchání posuvných dveří

Recommended Posts

Odesláno

Zdravíčko a pěknou neděli. 

Včera se zamnou na dilně stavoval kamarád s rifterem, vyzvedavali si fabii a rovnou mi říkal že mu něco bouchá na nerovnostech a že mu to připadá že to jde od posuvných dveří u spolujezdce (pravé posuvné). Dveře jsem zavřel a první čeho jsem si všimnul je slícování dveří a karoserie, v horní části vzniká patrný schodek (sloupek/dveře) nad oknem. Při zavřených posuvných dveřích a otevřených spolujezdcových jsem vzal za hranu posuvných dveří a zkusil vůle, mlátí v tom hrozne a vypadá to jako když dveře nejsou dostatečně napnuté do těsnění dveří a jsou volné, mlátí to ve vodících čepech co se zasunou do těch plastových futer. Má GT line a tohle bych od toho teda nečekal , auto nění uplně nové, v rámci záruky mu s tim v peugeotu nic neudělali, že prý vše promazali a nic na tom nenašli.. Při jízdě říkal že to dělá na každé díře nebo nerovnosti. zkoušel jsem povoli západku zámku , ty plastové futra atd ale s ničím nejde nikam hnout abych ty dveře víc netáhl na sloupek..  hledal jsem kde sem mohl ale nikde nic moc

Odesláno

Zkus pohledat nejsem si jist jestli to bylo v partnerech nebo travellerech ale tuším že tady o tom někde je dost psáno a ten princip šoupaček je asi stejný ať se jedná o jakékoliv auto kde by se dalo na něčem štelovat.

Odesláno

jojo, neco jsem našel, někdo tu řešil občasné bouchnutí, vyměnili horní pojezd a dobrý. 

Jemu to dělá na každý nerovnosti právě, a mě se nezdá jakou to má právě vůli, a že by to bylo vymlácený na tak novým autě se mi nezdá, stejně tak jako nulová možnost seřízení dveří.

Odesláno

měl jsem Berlingo 2014 a systém dveří je stejný, ani po 50 tisících šoupačky nedělaly žádné vrzání, bouchání atd., takže jsem se na možnost seřízení nedíval, ale z principu věci tam štelování musí být (nejde to udělat ve výrobě tak, aby u všech aut dveře pasovaly OK, musí to jít seřídit) :)

Odesláno

hele vyzkoušel bych asi ty vodicí čepy omotat izolačkou jestli se ta vůle trochu vymezí a pak bych případně hledal jak to nastavit někde na těch závěsech pojezdů. nebo se podívej jestli ty vodicí čepy nemají třeba šišoidní díry že by tím šlo nastavit postavení toho čepu oproti tomu futru. Ono to takhle vypadá že ty mezery a vůle jsou obrovský ale myslím si že tam bude stačit jen nepatrná změna na některém tom prvku aby to sedělo lépe. 

Odesláno

to mě napadlo s tim omotanim čepů, čepy mají pruměr 12.9mm a otvory ve sloupku jsou čtvercové na šířku 14mm . takže dejme tomu je tam fuga 1mm na obou pouzdrech a čepech, na druhé straně u řidiče je to stejný , tam to prý ale neboucha, občas na velkých nerovnostech ale jinak skoro vubec oproti týhle straně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...