Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Protože mi peugeot partner šel na tři válce až do ohřátí tak jsem vyměnil 1 vstřik.Těch vstřiků na vyzkoušení jsem dostal několik.Jenom mě mate,že na některých je nahoře na tom plastu 1 v kroužku a na jiných 2.V motoru byla 1 tak jsem tam dal zpátky co tam bylo.Jenom nevím jestli je ta 2 taky z 2,0 Hdi.Nevíte někdo co ta čísla znamenají?

Odesláno

Ahoj, osobně jsem číslo v kruhu neřešil asi nikdy, ale předpokládám že se jedná buď o výkonové označení ( Ruzné kilowaty) nebo je to jen číslo např. serie, linky kde se vstřik montoval , nebo označení směny.. 

Jediné co by mě na vstřiku zajimalo, je korekční kód který se koduje pomocí diagnostiky do jednotky vozidla. 

Nepíšeš o jaké vstřiky se jedná, bosch, siemens/vdo nebo delphi 

Odesláno

To je na mě moc informací.Jedná se o bosch a korekční kod a kodování mě vůbec nenapadlo.Ale jezdí to i bez toho tak nevím.Asi dám ještě smazat chyby a možná po 9 letech vyměním žhavičky.Schválně zkusím tedy tam nacpat ten vstřik s 2.Stejně tam chci dát alespon nový podložky pod vstřik.

Odesláno

a co se bude dít když se na nějaký kodovaní 🤫Tady v okolí stejně PP2000 nikdo nemá.Většinou nějaký univerzály a s těma se vůbec nedostaly na hodnoty vstřiků.Taky je možný,že to neumí ten partner z roku 2000.Hlavně všechny opravy převyšují hodnotu auta.

Odesláno

Bohuzel praktickou znalost tohodle nemam, to musi napsat nekdo jinej, jen jsem to cetl kdysi nekde v serviceboxu v servisnich postupech, co to cisla znamenaj a k cemu jsou

Odesláno

Docela důležité ;)  Napr vlastní zkušenost kdy jsem dával nové vstriky do 5008 1.6HDi a po 2000km odešel fap… nešel už ani zregenerovat… Ok staří fapu ve 160 je po něm.. dal se nový origo. 1200km a to samé.. třetí dal 1500… totální zoufalost, dva měsíce auto na dílně a nic… nakonec jsem se dostal na podpoře k člověku co věděl přesně o čem mluvím.. vstriky jsem sice nakodoval ale spletl jsem si fotky a nakodoval je od 4 válce, nikoliv od prvního… bylo to poté vidět i na diferenciálním tlaku FAPu hned po nastartovani ;) klesl z 20 na 2mbar… 

Odesláno

Tak fap u takhle starýho pekáče nehrozí. Jenom ještě nevím jestli se tady počítají válce od rozvodů nebo setrváku. Už zase totiž blbne sice míň ale není to ono. 

Odesláno

Fap začli dávat někdy 01 nebo 02, takže o stáří to nebude. Hlavní je motorizace. Pokud je to hdi 2.0 ve verzi 66kW ( kód RHY), tak ta je bez fapu vždycky.

Válce by se měli počítat od setrváku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...