Petr2805 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 Dobry vecer, panove..a samozrejme i damy. Pouze rychly dotaz, pokud mohu poprosit. Jsem mesic majitelelem 308, 1,6HDI, 88kW, 2016, 102tis.km. Najeto zatim 1200km. Jedno me zarazilo - do ted jsem jezdil Focus 1,6TDCI, 85kW. U Focusu bylo poznat, kdy se zacal vypalivat DPF filtr - pri jizde jemne cuknuti, otacky vyskocily, sahara jela na 100%. Bylo zrejme, ze se to deje. U 308 jsem za 1200km (za tu dobu se to musi 100% min. jednou zregenerovat) absolutne nic nepocitil, tim myslim co u Fordu. Davam si na to extremni pozor a kolikrat se mi jiz stalo, ze jsem priletl k baraku, DPF se vypalovalo, ja jezdil 5min. kolem komina, aby vse probehlo OK a nevypinal jsem motor v polovine regenerace. Co jsem vycetl z tohoto fora, melo by se zapnout vyhrivani zadniho okna. Na to neustale koukam a nic:-). Je mozne, ze jsem na delsich cestach ani nerozpoznal, ze se DPF vypaluje? Citovat
ozzy56 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 ahoj, abys to poznal, musíš s tím najet více kilometrů, nebo si udělat kontrolku FAP--je tu někde i návod já to poznal podle takového dunění v kabině Citovat
pavelu96 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 Vítám Tě na Peugeot Clubu Spíš je pravděpodobné, že jsi to nepoznal. U 5008 se stejným motorem jsem to za 20k km ještě nepostřehl U 308 s 2,0 jsem to poznal podle lehce zvýšené spotřeby a spustilo se mi vyhřívání zadního okna - nerozsvítí se kontrolka vyhřívání. Pokud o to máš tak extrémní starost, není nic jednoduššího, než napíchnout na diagnostiku a nechat si informace o regeneraci vyjet. Citovat
Petr2805 Odesláno 16. říjen 2022 Autor Odesláno 16. říjen 2022 Moc dekuji za odpoved. Jen..vite jak to je, 12 let na Focusech, uz jsem to mel zmaknute, u Pazouta jsem prvnicka a vlastne to auto vubec neznam. Jen mi slo to, jestli treba nevyskoci kontrolka na displeji, ze se vypaluje, atd. @pavelu96 - nemam o to extremni strach, to ne, jen me to zarazilo. Znovu opakuji, Forda jsem mel nacteneho, Pazouta mam poprve, tak snad me nezklame. Po koupi klasika - olej 5w30, vsechny filtry, predni brzdy (oproti Fordu jsou na muj vkus dost "mekke"), dolil jsem ADblue..a jezdim. Kazdopadne dekuji za odpovedi a preji hezky vecer. Citovat
ozzy56 Odesláno 16. říjen 2022 Odesláno 16. říjen 2022 (upraveno) tu diagnostiku bych taky doporučil--abys viděl jak často regeneruje FAP a že regenerace probíhají v určitém intervalu (když máš auto jen měsíc), jinak ta kontrolka se zapojuje na výhřev zpět. zrcátek, ten se zapne spolu s ohřevem zad. okna při regeneraci..., original kontrolka regenerace FAP u pežotů není, výrobce říká, že není třeba Upraveno 17. říjen 2022 uživatelem ozzy56 Citovat
Pacho69 Odesláno 17. říjen 2022 Odesláno 17. říjen 2022 Někdy to je slyšet, motor trochu změní zvuk na dunivý, a někdy, když během regenerace dojedu do garáže, tak je to i cítit, smrdí to jako, když se praží čekanka (pardubičáci vědí ). Citovat
Petr2805 Odesláno 17. říjen 2022 Autor Odesláno 17. říjen 2022 Too Pacho69 - nevim, jak je citit, kdyz se prazi cekanka:-) (asi si prijedu cuchnout, mam to 30min. autem) , ale i tak dekuji za odpoved. Jeste jedna vec - predpokladam, ze Pazout z 2016 ma napln Eolys, coz by melo byt aditivum do nafty. Do ted jsem byl zvykly brat naftu a do kazde plne bandasky jsem pridaval 2 vicka WIFu, taktez aditivum. Mam to prestat delat? Nebude to kontraproduktivní, kdyz dam ja do nadrze aditivum + auto si tam samo "strikne"? Citovat
Pacho69 Odesláno 17. říjen 2022 Odesláno 17. říjen 2022 S VIFem si dělej jak chceš. S eolysem nesouvisí. Mě se nakonec osvědčilo víc než aditiva do nafty brát naftu bez biosložky. Aditiva dávám v zimě, když se pohybuju tam, kde by se to naftě nemuselo líbit (třeba -23 v noci). Když jsem v Padubicích studoval, uměla Vitana "zavonět" opravdu libově. Záleželo, kam šel vítr. Jak je to dnes nevím, zavítám tam jen občas. Citovat
Petr2805 Odesláno 17. říjen 2022 Autor Odesláno 17. říjen 2022 ToPacho69 - ja beru naftu pouze..nebo z 90% EuroOil prave bez bioslozky, ale tak nejak to vicko WIFu vzdy pridam.. Citovat
Pacho69 Odesláno 17. říjen 2022 Odesláno 17. říjen 2022 já tedy znám jen VIF , ale používám jen aditiva pro zlepšení filtrovatelnosti nafty. VIF tedy moc ne, ten celkem rád tuhne už kolem nuly, pak se nedá do nafty nalít. Citovat
Petr2805 Odesláno 17. říjen 2022 Autor Odesláno 17. říjen 2022 ToPacho69 - omluva omluva, samozrejme ze znam taktez oze VIF Citovat
ujoslav Odesláno 19. říjen 2022 Odesláno 19. říjen 2022 Ahoj. Len dve poznámky. Kvôli tomu Eolysu je potrebné tankovať vždy plnú nádrž. A do motora patrí olej 0W-30. Ja momentálne testujem aditívum Metabond Megasel a najbližšie budem testovat Millers Oils Ecomax. Všetky vrátane VIF smrdia rovnako, takže predpokladám takmer totožné zloženie. U jazdenky je ešte dobrý nápad aspoň dekarbonizovať sanie vodíkom. Na kontrolu DPF, Eolysu atď. je najjednoduchsšie zakúpiť na Amazon store Android aplikáciu s názvom "FAP" a k tomu za 5€ nejaký bluetooth OBD adaptér z Číny. Ukazuje to množstvo údajov aj prebiehajúcu regenráciu /viď screenshot vľavo hore nápsi REGEN/. Mne sa vypaľuje kazdých cca 1000 km. Keď je vo filtri okolo 15-16 g bordelu. Citovat
Petr2805 Odesláno 19. říjen 2022 Autor Odesláno 19. říjen 2022 To Ujoslav - myslite neco takoveho, viz obrazek, co se tyce diagnostiky? Citovat
ujoslav Odesláno 19. říjen 2022 Odesláno 19. říjen 2022 (upraveno) Áno, presne niečo také. Ľubovolný ELM327 adaptér. Mimochodom aplikácia FAP sa dá zohnať aj "zdarma", len treba pogoogliť. Mám aj kúpenú legálnu verziu a je niekoľkonásobne pomalšia ako tá "upravená". Upraveno 19. říjen 2022 uživatelem ujoslav Citovat
Petr2805 Odesláno 19. říjen 2022 Autor Odesláno 19. říjen 2022 Dekuji za info, jdu objednavat Citovat
Pacho69 Odesláno 20. říjen 2022 Odesláno 20. říjen 2022 (upraveno) ale bacha ELM 327 má několik verzí a jsou verze, které si na OBDII PSA ani neškrtnou. Tedy nějaké základní údaje podávají, ale rozhodně ne o FAP. Funkční s PSA je čip verze 1.5. Upraveno 20. říjen 2022 uživatelem Pacho69 slimboy ohodnotil 1 Citovat
Petr2805 Odesláno 20. říjen 2022 Autor Odesláno 20. říjen 2022 Vcera jsem v tom lezel pul dne a toto zjistil take, ze ne vsechny jsou kompatibilni. Jeste jsem neobjednal, tak to budu procitat dal.. Citovat
Pacho69 Odesláno 20. říjen 2022 Odesláno 20. říjen 2022 (upraveno) verze 1.5 je s PSA funkční, verze 2.1 (například) ne. Pokud ti není prodávající schopen říct verzi čipu, doporučuji to koupit někde, kde to můžeš vrátit. Upraveno 20. říjen 2022 uživatelem Pacho69 Citovat
Petr2805 Odesláno 20. říjen 2022 Autor Odesláno 20. říjen 2022 Jo jo, presne v tom jsem shledal taktez problem, prave v tom cipu. Jeste se na to podivam a snad nekde neco koupim.. Citovat
Pacho69 Odesláno 20. říjen 2022 Odesláno 20. říjen 2022 Já si na své verzi musel vyříznout kus plastu, aby šel zasunout do konektoru. Asi po týdnu mne to přestalo bavit. Takže to vůbec nepoužívám, leží to v kaslíku. Ale když mi posledně auto vyhodilo vykříčník, načetl jsem chyby a poslal je servisákovi, hned určil, kde hledat závadu, řekl mi, že mám v klidu jezdit, že se nic nestane, objednal mě na termín. Tak aspoň k něčemu to bylo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.