Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám P407 SW RV 2005.
Loni jsem jezdil bez klimatizace, přestalo chladit, ale nijak jsme to neřešili, protože jsme nejezdili dálky.

Letos se chystáme na asi 1500 km cestu a to v parném létě, tak by se klima hodila.)

Dnes jsem si nechal v servisu udělat diagnostiku. Opravna udělala testy a zjistila, že systém "drží". Po naplnění, ale klima dál nechladí. Jsem jen o 2.150 Kč lehčí.

Opravář mi řekl, že pokud to nebude funkční, tak je to na další hledání závady, s největší pravděpodobností prý odešel kompresor a musel by se vyměnit.
Upřímně, se mi do opravy nechce vzhledem ke stáří vozu vrážet cca 10.000,- na což opravu odhaduji.
Jak byste prosím řešili další oprav vy?

Díky za tipy.

Odesláno

kompresor nemusí být nový, můžeš dát starší 🤔, ale hlavně by to chtělo někoho, kdo nebude poruchu odhadovat... , stejně počítej s tím, že u staršího auta je klima nekonečný problém--opravíš jedno, odejde druhé...

Odesláno

Co ti to dělali za diagnostiku, že ani nezjistili, jestli je funkční kompresor. Jezdit do takového servisu jsou vyhozené peníze.

Odesláno

Jestli máš medium ok, tak buď ti nejde kompresor, co by ti ale měli říct v tom super servisu. Kompresor poznáš, když sepne že cvakne po zapnutí klimatizace (cca po 2 vteřinách) a nebo jsou v pr deli klapky, které se rozbily zrovna v poloze topení. 

Odesláno

Ahoj, zajeď k někomu kdo má origo diagnostiku, přes ní jde ověřit jestli kompresor sepne nebo ne. Dále se dá podívat na diag jestli tam nesvítí chyba v okruhu klimatizace. Před pár dny jsem řešil 307 kde po doplnění nešla klima, svítila chyba malého tlaku v okruhu která tam byla z dřívější doby. Po smazání chyby se klima rozběhla :D

Jinak klimakompresor se dá koupit starší, osobně když prodávám díly tak vyzkoušený funčkní kus prodávám za 1000kč, takže to pak celé nevyjde na nesmysl. Ale před výměnou to chce opravdu zjistit co tomu je . Případně jak píše John, jeslti nejsou polámané klapky v topení a auto pořád netopí

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...