Bohouš Odesláno 30. květen 2006 Autor Odesláno 30. květen 2006 Nóóó navedl......nevím jestli ti na navedení stačí adresa U Stírky 2, P - 8. Když pojedeš směrem od Bulovky nahoru do Kobylis, tak je to hnedka první ulice vpravo za takovou obr betonovou protihlukovou zdí a tam stojí kolem baráku 5 - 6 sanitek. Citovat
Marcel505 Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 Super, to najdu. No aspoň to nemaj sanitky do nemocnice daleko... Díky Citovat
Driver Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 Marceli snad nechceš začít sbírat sanitky? To by jsi ty auta už musel začít parkovat na sobě, aby jsi je měl kam dát Citovat
Marcel505 Odesláno 31. květen 2006 Odesláno 31. květen 2006 Původně zaslal: Driver Marceli snad nechceš začít sbírat sanitky? To by jsi ty auta už musel začít parkovat na sobě, aby jsi je měl kam dát A co kdybych začal sbírat sanitky Peugeot? Nebojte, za pár dní tu budou obrázky sanitek, které jsem nafotil dnes. Ale žádnej vrak tam nebyl, Bohouši... Citovat
Marcel505 Odesláno 1. červen 2006 Odesláno 1. červen 2006 Tak už teď se mrkněte, co Bohouše tak trápilo. V udaném místě jsem nalezl čtyři sanitky (naložené nějakými věcmi), z nichž jedna vypadala trošku ošuntěle, ale co byste chtěli po sanitce, která je starší než Bohouš... Sanitky [upravil dne 1/6/2006 Marcel505] Citovat
Bohouš Odesláno 1. červen 2006 Autor Odesláno 1. červen 2006 jéje tam jsem bydlel :D:D ale 2 kousky tam chyběj - s těma ale dotyčný sběratel jezdí. Jinak jsem se dozvěděl, že poblíž mého bývalého bydliště má kolem jiného baráku udělané druhé parkoviště, takže je možné, že ty sanitky občas přeskupí. jinak už mě to neštve Marcel - v kolik hodin jsi to zhruba fotil ??? Muselo to být někdy v pracovní době, ne ??? Tolik volného místa jsem tam dlouho neviděl......:myslim Citovat
Marcel505 Odesláno 2. červen 2006 Odesláno 2. červen 2006 To mi bylo hned jasné, že tam nějaké klenoty chybějí... (třeba má dvě bydliště a dvě rodiny... ) Hold to je sběratel. Ale aspoň to nejsou fakt vraky. Byl jsem tam v pravé poledne Citovat
Medvěd Odesláno 3. červen 2006 Odesláno 3. červen 2006 No já v tomhle rozumím nejen Bohoušovi, ale všem lidem bydlícím ve větších městech, kteří po návratu z práce musí kroužit i několik desítek minut po ulicích v okolí svého bydliště a opravdu mě mrzí, že nejdou vymyslet nějaké páky, jak dostat z ulic auta, která se pohnou pouze v rámci čištění ulic. Bydlím v Praze na Letné (určitě hodně z Vás tuto oblast zná), kde byly domy stavěny počátkem XX. století a tudíž zdaleka ne ke každému bytu bylo počítáno s parkovacím místem (natožpak aby někdo domyslel, že k jednomu bytu by mohlo připadnout i několik vozidel). Tím víc mě ale štve, když vidím na prostoru cca 100 m zaparkované 4 auta, která se nehnou jak je rok dlouhý (Opel Kadett - pán důchodce, manželka chodící, nicméně se svou Corsou využívající invalidní vyhražené místo, pak bílý Mercedes 200 D/ W115, který se hýbe opravdu pouze při čištění a vždy po akci přesunu se postaví zřejmě přesně pod okna majitele, nicméně od druhého invalidního místa v takové vzdálenosti, že se za něj bez toho, aby částí auta vjel do vyhraženého prostoru, vejde maximálně SMART nebo FIAT 500. Do této sqadry ještě patří oranžová Š100/110, okolo které se dotyčný majitel pohybuje nejčastěji se štětečkem a oranžovou barvou, kdy zatírá místečka po odpadlém laku. Donedávna tu ještě stály dva Olpy - Calibra a Omega nějakého tunera, který kolem svých aut běhal v montérkách s nápisem policie - Calibra dokonce měla cedulku PORUCHA - NEROZEBÍRAT). Sorry, ale když pak jezdím a hledám a hledám, kam postavit auto, napadají mě myšlenky spojené s kanistrem benzínu nebo ostrou kudlou blížící se velice rychle k pneumatikám. Bohužel všechna jmenovaná auta mají SPZ, takže zákonně je vše v pořádku. Jediné řešení, které napadlo naštěstí nejen mě, ale i úředníky městské části, je parkování zpoplatnit - ale kulhá tu to, že když budu za něco platit, pak chci mít jistotu, že zaparkuju (a to při použití parkovacích automatů, které chtějí úředníci umístit do ulic v prostoru Letné, nejde 100 % zařídit. Rezidenti by samozřejmě neplatili u automatu, ale dostali by samolepku na čelní sklo - první auto 1200/ rok, druhé 5000/ rok, třetí a každé další 8000 Kč/ rok. Jak je to v případě firemního auta mi není známo). Když už jsem to nakousl, ještě mě prudí vyhražená místa pro invalidy, jedno má soused přímo z baráku, jedno má paní bydlící ve vedlejším domě - oba jsou důchodci, kteří cca na velikonoce opustí Prahu a až do konce září žijou na chalupě. Přemýšlím, jak legálně docílit toho, aby když se postavím na jejich místo (a vím, že nepřijedou) nepřišel aktivista MP a nedal mi pozdrav za stěrač (od července to bude za dost bodíků, s čímž ve své podstatě souhlasím - markety, poměrně časté státí na těchto místech i přes rok, kdy třeba paní od vedle jezdí každodenně zřejmě do práce). Když budu mít za stěračem ceduli, že to mám s naším sousedem dohodnuté a bude tam jeho telefon, musí na to brát MP zřetel??? Citovat
Tommy306 Odesláno 3. červen 2006 Odesláno 3. červen 2006 u nás před barákem je to taky špatný s parkováním, a to je tu vjezd jen na povolení, ale spoustě lidí to zjevně nevadí...navíc tu teď rozkopali ulici a tak je tu jestě asi o nějakých 15 parkovacích míst míň...po pracovní době se mi už ani nechce nikam jezdit autem, protože je skoro jistý, že v nejbližších několika stech metrech nezaparkuju...nejlepší bylo období, co jsem měl 2 auta...když nebylo místo, tak jsem zaparkoval u druhýho auta a přitom jsem nikomu nezavazel, jen sám sobě Citovat
Tommy306 Odesláno 3. červen 2006 Odesláno 3. červen 2006 Původně zaslal: komisar Původně zaslal: Tommy306 u nás před barákem je to taky špatný s parkováním, a to je tu vjezd jen na povolení, ale spoustě lidí to zjevně nevadí...navíc tu teď rozkopali ulici a tak je tu jestě asi o nějakých 15 parkovacích míst míň...po pracovní době se mi už ani nechce nikam jezdit autem, protože je skoro jistý, že v nejbližších několika stech metrech nezaparkuju...nejlepší bylo období, co jsem měl 2 auta...když nebylo místo, tak jsem zaparkoval u druhýho auta a přitom jsem nikomu nezavazel, jen sám sobě Vím jak to tam vypadá jezdím k rodičům na Osek ,brácha bydlí kousek od zimního stadionu a segra kousek od nemocnice. no vidíš to...já zas jezdím za rodinou do ČB:D Citovat
Marcel505 Odesláno 3. červen 2006 Odesláno 3. červen 2006 Původně zaslal: Tommy306 ...nejlepší bylo období, co jsem měl 2 auta...když nebylo místo, tak jsem zaparkoval u druhýho auta a přitom jsem nikomu nezavazel, jen sám sobě Svatá pravda. To je nejlepší řešení. Medvěde, já to chápu, v takových místech jako je Letná je to fakt k zbláznění. Já jednou parkoval kousek od Výstaviště vedle Vartburga kombi, v tom byli různé krámy a taky snad vykuchaný kapr. A to jsem byl rád, že jsem se na místo vešel a nevylezl kufrem... Každopádně s tím parkováním dalších aut a placením - to by chytří lidé udělali tak, že by auto napsali na manželku, dědu, strýce apod. Oni by si našli cestičku jak platit co nejméně. A invalidé - u nás je taky jedno místo pro invalidu, ale málo kdy tam to auto vidím, jestli vůbec jsem ho tam někdy viděl. A ty vraky v ulicích - ano, někdy jde opravdu o to, že je to opuštěný vrak, kradené auto či auto bourané tak to tam nemá co dělat. Ale pak znám mnoho případů, kdy prostě lidé ty auta fakt sbírají a jinou možnost nemají (ale neparkují to v centru či na místech, kde je míst nedostatek). Totiž při dnešních cenách garáží (až 3000/měsíc) je plně chápu. Denně vídám na ČM Citroëna, který tam stojí nejméně 3 roky a hne se jen při čištění ulic. Nebo jsem asi dva roky vídal na I.P.Pavlova Avii (Renault Saviem), která sloužila jako reklama na ubytování. On je totiž problém uznat to jako vrak... Citovat
Vvitty Odesláno 3. červen 2006 Odesláno 3. červen 2006 2Medved: u sluzebnich aut to ma byt jednoduche, rozhoduje sidlo firmy... aspon tak to ma platit na trojce a pocitam, ze tady to bude stejne. a jen tak pro informaci, je to fakt super vec, hlavne pro lidi kteri tu maji byt pouze pronajaty a tim samozrejme nemaji trvale bydliste na 7 (jeste jsem nevidel, ze by takto nekdo umoznil prihlasit trvale bydliste pri pronajmu bytu...) nehlede na to, ze za ty penize stejne nemas zaruceno, ze nebudes jen tak krouzit smutne kolem. a s mnozstvim aut to neudela nic vyznamneho, kazdy ma v rodine dalsi lidi na ktere to muze napsat a ... Citovat
Driver Odesláno 4. červen 2006 Odesláno 4. červen 2006 Původně zaslal: Medvěd Když už jsem to nakousl, ještě mě prudí vyhražená místa pro invalidy, jedno má soused přímo z baráku, jedno má paní bydlící ve vedlejším domě - oba jsou důchodci, kteří cca na velikonoce opustí Prahu a až do konce září žijou na chalupě. No tohle mě taky dokáže vytočit, v okolí baráku se kde se vzala tu se vzala najednu čtyři parkovací místa pro invalidy. Jedno přímo před naším barákem, dotyčný invalida přes zimu vůbec nevyjede a na jaře odjede na chalupu a vrátí se až s prvním sněhem. Takže já když přijedu v neděli večer a snažím se už 15 minut někde zaparkovat a jsou volná jenom ta místa pro invalidy tak mám sto chutí vzít šutr a urazit ty značky u nich. Citovat
Medvěd Odesláno 4. červen 2006 Odesláno 4. červen 2006 Když jsem podnikal, ptal jsem se (jen pro zajímavost) kolik by mě stálo vyhrazené stání před barákem pro dodávku plnou zboží - a OÚ Prahy 7 si řekl o \"směšných\" 60 000 Kč / rok. Když jsem si uvědomil, že po návratu z několikadenní cesty bych místo měl na 100 % obsazené (neo by se kolegové řidiči postavili tak, že bych se do díry stejně nenacpal - tak jsem se rozhodl OÚ nepodpořit (zajímalo by mě, kolik platí invalidé za jejich vyhrazené místo, ale mám takovej pocit, že asi nic). Ještě by mě zajímalo, jak je to v nové vyhlášce o stání na vyhražených místech (pro invalidy tuším 4 body, ale jiné reservé????). Citovat
Marcel505 Odesláno 4. červen 2006 Odesláno 4. červen 2006 Pokud si vzpomínám, invalidé to mají zadarmo. Medvěde, vždyť jsou to chudáci... Citovat
Ladis Odesláno 5. červen 2006 Odesláno 5. červen 2006 Invalidé ... jsou to chudáci kontra mový Medík C klasse se značkou invalidy. Pak mrštně vyběhne ze své kapitalistické káry na nákupy z nejbližšího parkovacího placu pro invalidy, 35 letý pašáček. Vrchol ledovce, ovšem právě vůču těmto případům se otvírá kudla v kapse. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.