Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Peugeot 307,2.0hdi,79kw,rok 2003. Při rozjíždění (nebo v rychlosti cca do 15km/h) se mi jakoby sekne volant a cuká na zpět. Je to třeba jen slabá vteřina než pustí dál do plného rejdu. Je to docela nepříjemná záležitost, hlavně když najíždím do prudké zatáčky a v protisměru se objeví auto a já tu slabou vteřinku jedu na něj 🥶 Nevíte kde by mohl být problém?

Odesláno (upraveno)

V lepším případě málo kapaliny (což v tomto případě spíš ne) nebo jen zoxidované konektory co vedou do serva. V horším samotné servo, řeším to teď na 307 kolegy :)  Což je na výměnu. Vypadá to asi takto. Je to umíštěné pod podběhem u spolujezdce, první 307 měly servo obalený v takový izolaci, která navíc držela vodu.
image.thumb.png.340892fe69c426648788e4801b7f790f.png

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Ono to nekope do protisměru, jenom asi kolísá/vynechává tlak od servočerpadla. Gep je elektro-hydraulika, takže posilovac na hrebenu rizeni je klasicky mechanicky posilovac, jen ma servocerpadlo umistnene mimo motor a zene ho elektromotor (rizena regulace). Rizeni do smeru nelze timto systemem nijak ovlivnovat, jen posilovaci ucinek- rychlosti obehu kapaliny. 

Pravdepodobne oxidace kontaktu na servocerpadle, jak popisuje kolega vyse.

Odesláno

Někde tady na fóru jsem četl, že někdo měl " mikroprasklinu" na pojistce - ta se při měření tvářila ok, ale při zátěži vynechávala.

Moje auto před koupí ( minimálně ) rok stálo, a to se někde muselo projevit, takže já jsem řešil kostru a to jak hlavní kabel z baterky na kastli a na převodovku, tak kostřící body za předními světly - servo je ukostřené za PP světlem. 

To je moje zkušenost a další tip ke hledání :):papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...