Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,nesetkal se někdo se záměnou aditiv,a to tak že místo ad blue se nalilo BOSAL Aditiva do paliva EOLYS POWERFLEX 3 l BS 258-978, 258-978,myslím tím co s tím,jakým způsobem vyčerpat,popř. vyčistit.Všem předem děkuji za odpověd.

Odesláno

Tak to jsem tě špatně pochopil. Takže místo AdBlue byl nalitej Eloys PowerFlex od Bosalu? Tak tam je vstřikovač a čerpadlo v nádrži. 

Eloys dávkuje auto do paliva po natankování. Euro 5.

AdBlue se vstřikuje do výfuku. Plus ten Eloys u Euro 6. 

Komu se to povedlo prohodit? Majitelce nebo servisu? 

Odesláno

Myslím si, že nepůjde o servis, spíš někdo, kdo tomu "rozumí" si to přece umí udělat sám (nebo franta z hospody). Je otázka, co chtěl dolít - pravděpodobně Eolys, když si koupil - asi si dočetl, že se to leje do nádržky za zadní nápravou. Že tam mohly být nádržky dvě, na to se přišlo už pozdě.

No těžko říct, co udělá eolys v soustavě rozkladu NOx. Myslím si, že plameny z výfuku nebudou, ale co se vytvoří za sloučeniny, to těžko říct, žádný eko to určitě nebude. Je otázka, kolik močoviny tam ještě bylo, 3 litry Eolysu je fakt dost, nádržka na močovinu mívá ale aspoň 10 litrů, tak bych se to mohlo rozředit. V týhle koncentraci to už asi hořet nebude, ale těžko říci co to udělá se SCR a FAP. Já bych to nechal vyčistit. Rozhodně bych s tím nejel na emise, dokud tu nádrž na ADBlue aspoň jednou nevyprázdníš. Ale dovedu si představit, že obráceně by to bylo horší. AdBlue doplňuje "řidič", dá se předpokládat, že se celý systém bude víc "blbuvzdorný" než pouze odborně doplnitelný Eolys.

Odesláno (upraveno)

JJ,přesně tak.Udělal to servis,měnil se olej,filtry a tak,a zároven byl požadavek na doplnění aditiva,kolik tam bylo ad blue nevím,ale jestli ted svítí dojezd 1100 km,tak kolik tam může být litrů,a skutečně nalil místo ad blue Eolys,nyní svítí závada antiemisního systému,a odpočítává dojezd(není se čemu divit 3L je málo)řešil jsem to zatím jen po telefonu,ale je mi jasné co se stalo,když mi přeposlala fakturu co se měnilo,mě jde o to,jestli to mám vypustit(rozpojením u trysky) a aktivací čerpoadla,popř nějak pročistit.Z faktury je vidět,že to vše prodali v autodílech.

Upraveno uživatelem Martas406 1.8
Odesláno

asi jsi první, komu se tohle stalo v servisu 😯, ale když už , řešil bych to v tom servisu , existuje něco jako reklamace opravy, zvlášť když máš k tomu doklady :myslim, pokud to ale budeš řešit sám, používej gumové rukavice a brýle

Odesláno (upraveno)
Před hodinou, Martas406 1.8 napsal:

byl požadavek na doplnění aditiva

A jak víš , že to nalili jinam ? Co když opravdu doplnili aditivum (Eolys Powerflex) tam , kam patří a jenom se rozsvítila chyba ADBLUE , která s tím nesouvisí ? Nebo se někdo přiznal , že to nalil jinam ?

Upraveno uživatelem jarokare
Odesláno (upraveno)
před 2 hodinami, jarokare napsal:

A jak víš , že to nalili jinam ? Co když opravdu doplnili aditivum (Eolys Powerflex) tam , kam patří a jenom se rozsvítila chyba ADBLUE , která s tím nesouvisí ? Nebo se někdo přiznal , že to nalil jinam ?

Protože sem už se leje ad blue,a nenapadá mě kam by ten tekuty katalyzátor nalil.Je to pneuservis,a asi dělá i servis (olej a tak)

@ChouLu

Myslíš že proplach nepomůže,otázka co to udělalo ve filtru,a co to bude dělat do budouctnosti,a nebo jí odkážu na Peuget servis,a s tím at pak jde do toho servisu kde to měnili,at to má nějakou váhu.V každém případě všem děkuji.Dám vědět jak to dopadlo.

Upraveno uživatelem Martas406 1.8
Odesláno

Ale ono se tam leje i to aditivum (malá nádobka u zadního kola) a podle prvního příspěvku jste chtěli dolít právě Aditivum . Adblue ( močovina ) není aditivum a má vlastní nádrž . Takže u mě , kdyby někdo chtěl dolít aditivum , tak doleju právě Eolys , tak nevím , jestli ste se jenom blbě nepochopili .

Odesláno (upraveno)

Ono hromada lidí zblblých koncernem, v čele se zkříženými motykami, si myslí, že aditivum je AdBlue.

Pokud by dolívali Eolys, tak přece musí použít diagnostiku, aby autu řekli, že je doplněno. :myslim

Upraveno uživatelem radim.1008
Odesláno

Diagnostiku určitě namají,jak píšu pneuservis,s tím autem tam byla známého sestra,zatím jsem auto neviděl,a jelikož dle toho co mi řekla,chtěla dolít ad blue,jelikož jí to psalo dojezd a nyní dojezd stále ubývá,a navíc se rozsvítila chyba.Vezmu to auto,a sjedu tam a poptám se,a bude hned vše jasné,jen jsem chtěl vědět zda se s tím někdo nesetkal,a co udělat nejlépe.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...